Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj je to drugega kot neprikrita diskriminacija?

Kaj je to drugega kot neprikrita diskriminacija?

V Nemčiji je po navedbah RTV SLO 1 proti Covidu cepljenih okrog 60% ljudi. Zdaj bo Nemčija popustila omejitve samo za cepljene in sicer v primeru hudega 4. vala bodo lahko samo cepljeni obiskovali prireditve, torej koncerte, predstave ter tudi restavracije in gostilne.

Necepljenim bo vstop prepovedan.

OK, gotovo jim bo uspelo, saj imajo veliko izkušenj iz preteklosti. S to razliko, da je bilo včasih polno napisov “JUDEN RAUS” in pa “Za Žide prepovedano”, zdaj bodo te napise zamenjali z besedo NECEPLJENI”, pa bo.

Za kozlat. In to je še mila beseda.

P.S. Čakam, katera bo prva država, ki necepljenih ne bo spustila niti v trgovine z živili…

V nebo vpijoca diskriminacija, ki je ni moč opravičiti s skrbjo za javno zdravje, saj so osebe z negativnim testom dokazano manj verjetni prenašalci kot samo cepljeni.

jaz sem po radiu slišala, da vstop ne bo dovoljen necepljenim NITI ČE BODO TESTIRANI… diskriminacija na polno ja in prisila v cepljenje

Ce ne gre zlepa  gre zgrda.   Tukaj se gre za zdravje, zato anticepilcev me moremo vec tolerirati.   Nobenih ukrepov nebi bilo, ce bi se butast folk cepil.

Koncno.  Tudi pri nas bi morali uvesti obvezno cepljenje.    Tako pa bomo eni spet zapirali, koronadobickarji pa vlekli dodatke.  Podpiram obvezno cepljenje za vse.

Mene pa zanima, kako bi končali epidemijo tisti, ki se nočete cepiti. Iskreno me zanima, kako bi vi ukrepali, če bi imeli to moč – kaj bi naredili, ko pride 4. val, kaj bi naredili, ko bi bile bolnice polne, kako bi poskrbeli za to, da kot družba končamo vse to sranje?

3 debili ste uničili forum.  nešteto odprtih tem o cepljenju in necepljenju, da se vam daaaaaaa

Odgovor na objavo uporabnika
Kenya, 25.07.2021 ob 18:59

Ce ne gre zlepa  gre zgrda.   Tukaj se gre za zdravje, zato anticepilcev me moremo vec tolerirati.   Nobenih ukrepov nebi bilo, ce bi se butast folk cepil.

kot prvo … gre se za to, da se nekam pride…  tukaj lahko kvečjemu gre za…brez “se”

sicer pa cepljeni ravno tako prenašate virus in se okužite, zbolite, zato je to popolnoma jasna in nesmiselna disrkiminacija, ki z zdravjem in virusom nima POPOLNOMA NIČ.

Mene pa zanima, 25.07.2021 ob 19:04

Mene pa zanima, kako bi končali epidemijo tisti, ki se nočete cepiti. Iskreno me zanima, kako bi vi ukrepali, če bi imeli to moč – kaj bi naredili, ko pride 4. val, kaj bi naredili, ko bi bile bolnice polne, kako bi poskrbeli za to, da kot družba končamo vse to sranje?

jaz ti povem – tako kot smo živeli decembra 2019, januraja in fenruarja 2020, ko je bil virus že tukaj – samo dohtarji so mu rekli gripi podoben virus, ki se zakomplicira v atipično pljučnico – vse je delalo, zdravstvo v celoti bilo dostopno, nič se ni nikamor sesulo, žal so nekateri tudi izgubili boj z boleznijo, kot je to žal vsako leto tudi z drugimi virusi – gripe in rsv, ampak je teh bilo krepko manj vseh, kot pa sedaj ko je krepko več ljudi umrlo zaradi nedostopnega zdravstva – a se o tem ne govori…

sicer pa v vse zaprte javne prostore vgrajevati sisteme prezračevanja, za odvod notranjega zraka in pritok svežega – in bomo bolj varni pozimi v vseh javnih prostorih – ne samo pred korono, ampak pred vsemi virusi – in PREDVSEM NORMALNOOOO ŽIVETI BREZ ZAPIRANJ…

poglej logično podatke>: za gripo v sezoni jesen zima na leto – ki je cca 4- max5 mesecev zboli tudi do 200000 ljudi… torej v 5 mesecih 200000  – in to ob cepljenju… nikoli nimamo zapor, karanten in ne vem še česa…

za korono lovimo vsakega , ki kihne s palco v nos – in jih imamo v letu in pol 260000 obolelih…

je to res normalno kaj delamo? NI, samo mediji in politika vse to tako potencira…

ljiudje v AUS sydney – 5 milijonsko mesto ima 163 okužb – in delajo tako paniko da zapirajo 5 mio ljudi – to ni normalno —  če bi bila to kuga ne rečem, ampak nam je že zdavnaj jasno,da sploh ne gre za tako nevarno bolezen, z delto je pa smrtnost splooooh padla. podatki so za delto – pri starosti pod 50 let – smrtnost 0%, nad 50 let pa 1,1%… po svetu pa taka panika, karantene , zapore in kršitve svobode – to ni normalno… to je3 noro – ti vsi bi morali na psihiatrijo, oprostite… tudi za gripo in drugimi virusi v populaciji je  smrtnost – pa nihče ne ustavlja in zapira ljudi.,

Sicer niti približno ne podpiram prisilnega cepljenja, ampak tega razburjanja glede prireditev ipd. pa tudi ne razumem. Vsi anticepilci, ki jih poznam se razen v oš še nikoli niso udeležili kakšne predstave, kulturne prireditve ipd.. Na gasilskih veselicah in vaških gostilnah pa dvomim da bo kdo čekiral kdo je tam.

no ja, 25.07.2021 ob 19:56

Sicer niti približno ne podpiram prisilnega cepljenja, ampak tega razburjanja glede prireditev ipd. pa tudi ne razumem. Vsi anticepilci, ki jih poznam se razen v oš še nikoli niso udeležili kakšne predstave, kulturne prireditve ipd.. Na gasilskih veselicah in vaških gostilnah pa dvomim da bo kdo čekiral kdo je tam.

ne razumeš seveda, ker ne razumeš poante kaj je ustava in kaj so naše pravice – zdaj podpiraš to kršenje ustavnih pravic pri kulturnih prireditvah in tako se bo kršenje samo nadaljevalo in tvoje pravice ožale. V tem je poanta – res čudno,da tega nekateri še niste dojeli v vsem tem času, kam v resnici vse to gre, in da sploh NIMA NAJMANJŠE VEZE Z VIRUSOM IN ZDRAVJEM VEČ.

Oh ti ljubica plitka snobovska. Tudi taki z magisterijem smo med njimi.

po evropi, 25.07.2021 ob 20:05

Oh ti ljubica plitka snobovska. Tudi taki z magisterijem smo med njimi.

za no ja, ki si misli, da je nekaj več, ker se je cepila.

Se boš tetovirala tudi, da se bo že na prvo žogo vedelo, da si cepljena in pametna?

Svedi so imeli vse odprto, delali normalno, pa procentualno nimajo nic vec primerov prebolelih in umrlih kot ostali svet, celo manj!

Higiena!

Madka, razkuzilo in distanca!

Nobeno cepljenje ti ne pomaga, ce ne upostevas pravil higiene!

Ja ne razumem kaj hočeš povedat. Tudi med tistimi, ki jih jaz poznam so vse sorte od magistrov do ne vem česa. Pa kot rečeno….na neke kulturne prireditve ne hodijo 🙂

Najprej je bilo: bodite pridni, držite se ukrepov, da se ne okužite, ker drugače niste solidarni in ste egoisti. Ok. Ne okužim se kot priden državljan.

Potem: niste se okužili, zato zdaj nimate vstopa nikamor, če se ali ne cepite  ali ne plačate, saj ste največji egoisti, če se ne cepite.

Bo jeseni kje kdo prirejal prekužitvene zabave?

alieliuli, 25.07.2021 ob 20:18

Najprej je bilo: bodite pridni, držite se ukrepov, da se ne okužite, ker drugače niste solidarni in ste egoisti. Ok. Ne okužim se kot priden državljan.

Potem: niste se okužili, zato zdaj nimate vstopa nikamor, če se ali ne cepite  ali ne plačate, saj ste največji egoisti, če se ne cepite.

Bo jeseni kje kdo prirejal prekužitvene zabave?

glej – že spomladi se je kazalo, da so se ljudje raje okuževali… zdaj pa če bodo testi plačljivi, je tudi vprašanje, če ne bodo ljudje raje tvegali okužbe, da bodo imeli potem nekaj časa vsaj mir… in tako bo oblast dosegla ravno nasprotno – tisti, ki se ne misli cepiti zaradi skrbi za lastno zdravje, ker cepivom ne zaupa, se ne bo cepil za nobeno ceno…

no ja, 25.07.2021 ob 20:15

Ja ne razumem kaj hočeš povedat. Tudi med tistimi, ki jih jaz poznam so vse sorte od magistrov do ne vem česa. Pa kot rečeno….na neke kulturne prireditve ne hodijo 🙂

no ja,

kakšno ignorantsko posploševanje. Torej so vsi, ki do zdaj še niso cepljeni, neinteligentni butci, ki se prav nič ne spoznajo na kulturo in umetnost, ampak hodijo sano po kmečkih veselicah?

To, da ti poznaš same take necepljene, več pove o tebi kot o njih. Jaz vem za necepljene ljudi med vsemi sloji prebivalstva, od rudarja, do trgovke in čistilke, prek sobarice do receptorja v hotelu, policiste, vojake, učiteljice, profesorje, vodilne v firmah, pa vse do medicinskega kadra in ja, tudi zdravnikov in zdravnic. In še marsikdo je vmes…

Jaz večino takšnih poznam – izobraženi, ki znajo misliti s svojo glavo in so do cepiv zadržani (ne antivaxerji, le s kančkom zdravega razuma). Tisti, na katere avtorica prejšnjega posta namiguje, so pa vodljivi v eno ali drugo smer (tj kar jim reče vladar, bo že prav, ali pa so privrženci teorij zarot – kar zadržani do cepiva niso).

Itak388, 25.07.2021 ob 18:52

V nebo vpijoca diskriminacija, ki je ni moč opravičiti s skrbjo za javno zdravje, saj so osebe z negativnim testom dokazano manj verjetni prenašalci kot samo cepljeni.

Res je. A saj bodo ljudje hitro kaj pogruntali.

Pri tebi je očitno, da bolj malo razumeš?

Para Bellum, 25.07.2021 ob 18:28

V Nemčiji je po navedbah RTV SLO 1 proti Covidu cepljenih okrog 60% ljudi. Zdaj bo Nemčija popustila omejitve samo za cepljene in sicer v primeru hudega 4. vala bodo lahko samo cepljeni obiskovali prireditve, torej koncerte, predstave ter tudi restavracije in gostilne.

Necepljenim bo vstop prepovedan.

OK, gotovo jim bo uspelo, saj imajo veliko izkušenj iz preteklosti. S to razliko, da je bilo včasih polno napisov “JUDEN RAUS” in pa “Za Žide prepovedano”, zdaj bodo te napise zamenjali z besedo NECEPLJENI”, pa bo.

Za kozlat. In to je še mila beseda.

P.S. Čakam, katera bo prva država, ki necepljenih ne bo spustila niti v trgovine z živili…

Kako se je že končala takšna diskriminacija ?

Bo treba narediti obnovo iz zgodovine. Za debile bo ta obnova morala biti realna in jo bodo morali izkusiti na lastni koži.

Ni citata.. ja qrc, zdj pa ne povem za koga je, se mulam!??

Pa dajte se že vsi cepiti – pa bo končno mir s koronu!

Samo pedrom se ni treba. Ker oni se itak kar naprej cepiju u rit.

Čudno, da necepljenim pustijo še vedno plačevati davke. Kako šment se noben še ni spomnu prepovedat plačevanja davkov necepljenim, netestiranim in neprebolelim.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close