Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek kaj je storiti

kaj je storiti

Še včeraj, sem bila najsrečnejši človek na svetu, saj se mi je poročila hčerka, danes pa pomislim prav na vse…
V jutranjih urah na poroki, zalotim moža, na nevestini mami v avtu, pa saj niso normalni…..

V zapisanem mi nekaj ne štima. “…… se mi je poročila hčerka…” in v nadaljevanju “… zalotim moža na NEVESTINI mami v avtu…” iz zapisanega jaz razberem, da na hčerkini mami, torej na avtorici tega pisanja. Mogoče je mislila napisati ženinovi mami?

Ne,ne, mislim da je prav napisala, zakaj bi ga samo hči fasala !!!!

Saj ni res, pa kaj ne veste, kaj je nevesta, od sina žena, …Bog pomagaj meni in njim.

Izkušenejša mati ga je “sprobala”, potem pa hčerki svetovala, da je po lastnih izkušnjah “dobra roba” in ga lahko poroči. :))

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Izkušenejša mati ga je “sprobala”, potem pa hčerki svetovala, da je po lastnih izkušnjah “dobra roba” in ga lahko poroči. :))[/quote]

bože mili, kwa to delate. 😀

ni čudno če te je prevaral, če si smotana..napisala si da se ti je HČERKA oženila, ne sin…
joj, baba smotana, al pa nimaš druzga dela.

đeni napisala si, da se ti je poročila hčerka.

Če malo se poigram z besedami, si v nadaljevanju napisala “….zalotila moža na nevestini mami” … malo bolje premišljeno lahko gre za mladega moža….????

A tuki noben ni sposoben logičnega sklepanja?

Poročila se ti je hčerka, se pravi, da je ona nevesta. Če je ona tvoja hčerka, si ti njena mama, torej nevestina mama. Nekoga si torej zalotila na sebi! Prvi del uganke je s tem rešen.

Ostane nam še, da ugotovimo, koga si zalotila. Tu postane zgodba nejasna. Napisala si moža. Ni razvidno, ali gre za mladega moža, torej ženina oz. tvojega novopečenega zeta, ali za tvojega moža. Če bi se ta mlad spravil nate, bi najbrž imela zgodba čisto drug naslov. Tako je najbolj verjetno, da te je v avtu malo pobockal tvoj mož!

Analiza pa se tu ne še konča. Uporabila si iztraz “zalotila”, to pomeni recimo “naenkrat opazila” ali nekaj podobnega. Če bi ti spremljala razvoj dogodkov, bi ti bilo jasno, kaj se dogaja in “zalotenje” ne bi bilo možno. Ampak očitno ga nisi in tvoja zgodbica bi se lahko brala tudi tako: “Na hčerini poroki sem bila zelo srečna, potem pa nisem vedela več zase, dokler me ni v avtu mož spravil s sebi.” Možno pa je tudi, da je bil tudi on koma, pa se nista bila sposobna odpeljati, v avtu sta zašvasala en čez drugega in se zjutraj zbudila na parkirišču.

Še odgovor na začetno vprašanje, kaj storiti: manj pij!

Pa kaj res ne veste, da Primorci rečejo sinovi ženi=snahi : nevesta?
Torej, avtorica ima že poroćenega sina, včeraj pa se ji je poročila še hči.
In če ima poročenega sina, ima njegova žena, njena snaha=nevesta, svojo mater, kajne?
No in ta mati se je dala dol z avtoričinim možem!

To ni lepo, je skrajno neprimerno in neokusno, ampak gotovo je bil po sredi alkohol in hormončki so delali.
Kaj pa pravi nevestin oče?

Vendar ena pametna oseba na forumu, ki ve kaj je nevesta, tisti fikus je verjtno tudi kakšen hribouc, kot njegou predhodnik…..

Moram povedat, da sem tudi jaz šele razumela poanto, ko je “pa kaj” napisal razlago.
Hočem povedat, da noben narod v sloveniji, razen primorci tega tako ne imenujejo in kako za vraga naj nek ljubljančan, gorenc, dolenc, štajerc.. to ve. Po drugi strani pa kako naj ostali vemo, da ste vi primorci.
In ja v šoli nas niso učili nareščine, ampak slovenščino.

🙂

dobrodošla v realen krut svet…spakiraj stvari in odidi stran od moža dokler je še čas

Kdo sem, kaj sem? Sem vesoljka in ne prihajam v miru.!!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close