Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kaj je sploh to LJUBEZEN?

Kaj je sploh to LJUBEZEN?

Potem, ko nisi več mlad?

Sprijazni, se, da ljubezen obstaja samo tja do 35-tega leta, po tistem se pač ukvarjaš z uporabnejšimi vedami, kot so kvačkanje za vnuke, delanje gobelinov zase in za sosede, tračanje v trgovini-pošti, hoja k zdravniku, gledanje poučnih vrtnarskih oddaj…. no, polno je tega!

Bedarija, da večje nisi mogel/a napisati!!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

zanimiv in resničen pogled na ljubezen, nadalje, ljubezen pač nima nobene veze z starostjo, mešaš strast, zaljubljenost in ljubezen…resnična ljubezen pa je tako ali tako možna le do samega sebe in do Boga …ko to spoznaš se potem ta ljubezen manifiestira tudi v odnosu do soljudi..

Sprijazni, se, da ljubezen obstaja samo tja do 35-tega leta, po tistem se pač ukvarjaš z uporabnejšimi vedami, kot so kvačkanje za vnuke, delanje gobelinov zase in za sosede, tračanje v trgovini-pošti, hoja k zdravniku, gledanje poučnih vrtnarskih oddaj…. no, polno je tega![/quote]

Eh, krivokljun(ka),

potem pa hitro nekoga zagrabi, da ti možnost ljubiti ne odnese starost… 🙂

Ljubezen je občutek. Občutke pa čutimo (lahko) skozi celo življenje. Vsaj moja obrazložitev ljubezni je to, kar sem napisala.

LOL Cinizem pa to …

Mene pa je odgovor od Krivokljunčice pošteno nasmejal….na tako butasto vprašanje sploh ni kaj za odgovarjati, razen avtorju predlagam, da se naj čimprej postara pa bo sčasoma ugotovil, kakšne so razlike in če sploh so….tema v temi.

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Vprašanje sploh ni butasto. Začnite pisat odgovore, pa boste to hitro ugotovili. :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Podvprašanje je pa res nerazumljivo. Ljubezen je ljubezen, ne glede na to, koliko si star. 😉

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Zapletanje v odgovorih prepuščamo kar tebi.

Sicer je pa it čist korektno napisala.

Zame je vprašanje butasto, da nekdo sprašuje, kaj je to sploh ljubezen, ko nisi več mlad 🙂 odgovore pa kar prepuščam tebi Marko – vseved….ne morem garantirati, da se bom z njimi strinjala 😛

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Bedarija, da večje nisi mogel/a napisati!![/quote]

Paco, da je to norčavo pisanje na pram avtorju, se vidi iz Lune! 😀

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Moram povedat, res, moram,

meni pa ni všeč, kako uporabljate izraze kot so butasto (vprašanje), norčavo (pisanje) in verjetno še več tega, pa čeprav ne napisanega – torej v mislih.

Ok. Sem zdajle malce slabe volje, pa nisem nič strpna, kaj šele vserazumevajoča, tako da ne morem ravno vsega prebavit.

Načeloma se pa strinjam z Markom, ja, se !!!

Jaz sem povzela v enem stavku, vendar bi se o tem dalo pisati in pisati. Ni ljubezen za vsakega občutek, čustvo, različic je toliko, kot je ljudi. In zakaj… ker je sestavljeno čustvo. Tako vsaj mislim.

Če se krivokljun še vedno strinja s tabo, dobimo paradoks. :))

ZS je pisala, da gre za butasto vprašanje, ne butastega avtorja, to je razlika. Kako ne moreš prebavit da so stvari lahko tudi neumne, bebave, nesmiselne. Jin in jang, ane. Če obstaja lépo, obstaja tudi grdo.

Z Markotom se strinjaš, ker sta prijatelja, torej si pristranska. Jaz se s svojimi frendici tud marsikdaj ne strinjam pa jim ne lezem v r*

In ne, sem točno napisala, v čem se strinjam s tabo.

Kakšna je pa razlika, če je butasto vprašanje ali pa če je butast avtor? Ali lahko pameten avtor postavi butasto vprašanje? Ali pa gre samo za izkušnje, ki jih nekdo ima? Ali je nekdo, ki je manj izkušenj od mene, že kar butast?

Marsikatero vprašanje se mi je že tu zazdelo butasto, je pa res, da je tole v tej temi top of the top of stupid questions 😛

Ne morem trditi, da mi je zanimivo, ali intrigantno, če ga kot takega ne doživljam. A zdaj se bomo omejevali v tem kontekstu, kaj si o čem mislimo? Je to namen čveka? Potem se naj kar tale čvek preimenuje v “teren za razvijanje hinavstva” pa se bomo vsi delali lepi, popolni, prijazni, osladno navdušeni za vsak faliran šit, ki priroma na ta plac!

Marko kar butast vpraša ne morejo odgovorit vsi modreci tega sveta. 😉

Je pa tudi tako, da dokler pametni sprašuje bedak že naredi…. in včasih mu celo rata, v tem primeru je lahko že zaljubljen, mi pa še kar pametujemo….. :))))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Običajno velja obratno, predvidevam da si se zatipkal…

ZS je pisala, da gre za butasto vprašanje, ne butastega avtorja, to je razlika. Kako ne moreš prebavit da so stvari lahko tudi neumne, bebave, nesmiselne. Jin in jang, ane. Če obstaja lépo, obstaja tudi grdo.

Z Markotom se strinjaš, ker sta prijatelja, torej si pristranska. Jaz se s svojimi frendici tud marsikdaj ne strinjam pa jim ne lezem v r*

In ne, sem točno napisala, v čem se strinjam s tabo.[/quote]

No, ZS se je motila. Pa je mislila eno, ali pa drugo. Oz. če bi razmišljala o temi, vprašanju, bi videla, da ima odgovor veliko nians.

Samo za pojasnila, sploh ti nisi omenjala besed butast ali norčav… si pa verjetno z odgovorom imela kaj podobnega v mislih. Ampak vseeno, tudi mene je tvoj odgovor pozabaval. Zaradi načina napisanega, je tak, osvežujoč.

Ne gre za to, da so stvari neumne, bebave, gre za to, kdaj takšne opazke uporabimo. Pač, nekako izhajam iz tega, da raje jaz izpadem neumna, če recimo preveč resno vzamem neko zafrkancijo, kot pa da nekaj vzamem kot zafrkancijo, in se ponorčujem oz. ne jemljem resno, pa je mišljeno resno – in posledično na tistemu, ki sprašuje, lahko pusti kakšne neprijetne občutke.

Z Markom se ne strinjam zato, ker je moj prijatelj (saj se niti osebno ne poznava, vendar ga vsekakor nekako smatram za nekega virtualnega kolega), ampak za to, ker imava podobne misli. Podobno razmišljava. Tudi jaz ne pravim, da se z nekom strinjam (če se ne), če že ne povem, kar mislim (če presodim, da nima smisla oz. da bom napačno razumljena oz. da bom naredila več škode, kot koristi), pa sem raje tiho, kot da bi nekaj govorila z razlogom, da bi ohranila “lepo” sliko pri drugemu, torej, da bi nekomu “lezla v rit”.

Ne rabiš se omejevat, če se nočeš. Pa vendar nekako mislim, da se bi/boš sama omejevala, če bi/boš razmislila, kakšne občutke lahko s svojim pisanjem prebudiš v drugem.

Kot oseba jaz vseeno ne uporabljam tovrstnih besed, ker enostavno to ni moj način. ZS, ti je kdo kdaj rekel, da si neumna. Butasta… oz. da si izustila neumnost, da razmišljaš butasto… Se spomniš, kako si se počutila. Jaz se ob tovrstnih besedah, opazkah, nisem najbolje. In nikomur ne želim, da bi se počutil zardi mojih besed prizadeto, žalostno… kar bi se lahko, če bi tovrstne besede uporabljala v svojem izražanju.

Zdaj pa še o ljubezni, ko nisi več mlad…

Ker se sama ne smatram za rosno mlado žensko, in ker če imam možnost, spremljam forume, teme, opažam, da s starostjo večinoma nekako več ni istih občutkov ljubezni, kot so, ko si mlad. Kot da se nekako ta intenzivnost občutka/čustva omili, ali celo izgine. In ali res lahko trdimo, da so za to pomanjkanje intenzitete tega čustva “krivi” odnos, partner, otroci, služba, okolica… ali pa lahko začnemo drugače razmišljati, da je za slab partnerski odnos, nestrpnost v odnosu z otroci, nesprejemanje nekih zahtev služb … pravzaprav “kriva” naša medla “ljubezen” kot povod v prebujanje drugih občutkov, kot je žalost, zamorjenost, depresija… Kdaj in zakaj izgine, ta ljubezen, v nas…

Butasto je ponavadi tisto česar ne razumemo. In ker ne razumemo, se počutimo butaste. Se pa raje izgovorimo, da je razlog za občutenje butastega izven nas, kot pa v nas. 🙂

Ljubezen, ko nisi več tako mlad ? Lahko je marsikaj, kot takrat, ko si mlad. Seveda, če z leti ne postaneš zagrenjen in vidiš samo še probleme. 🙂

Ne rabiš se omejevat, če se nočeš. Pa vendar nekako mislim, da se bi/boš sama omejevala, če bi/boš razmislila, kakšne občutke lahko s svojim pisanjem prebudiš v drugem.

Kot oseba jaz vseeno ne uporabljam tovrstnih besed, ker enostavno to ni moj način. ZS, ti je kdo kdaj rekel, da si neumna. Butasta… oz. da si izustila neumnost, da razmišljaš butasto… Se spomniš, kako si se počutila. Jaz se ob tovrstnih besedah, opazkah, nisem najbolje. In nikomur ne želim, da bi se počutil zardi mojih besed prizadeto, žalostno… kar bi se lahko, če bi tovrstne besede uporabljala v svojem izražanju.
[/quote]

Hehe..motila…pri čem le? Pri tem, da je vprašanje butasto, ali pri tem da na butasta vprašanja ne dajem navidezno prijaznih (ali inteligentno popolnih?) odgovorov. Meni ni pomembno le počutje bralca, stvari je potrebno postaviti na pravo mesto in povedati takšne kot so, kaj se bom delala lepo? To, če je avtor butast pa ne domnevam niti me ne briga, sem se opredelila le glede na vprašanje. Hehe, ljudje mi ravno ne pravijo, da sem neumna, butasta…sem pa že slišala kritike od koga, ker vzbujam kompleske, saj me preprosto ne dohajajo 😛

No, sicer pa It, če ti bo potem kaj lažje pri srcu lahko napišeš 100 x krat, da sem motena, butasta, neumna itd, itd, tudi v časopis in na tv lahko o tem objaviš oglas 😀 še vedno sem jaz tista, ki moram s tem prirojenim intelektom shajati sama najbolje kakor vem in znam :))

Nič lažje mi ne bo. Še težje. Zaradi mene in mojih občutkov, prepričanj.

Če bi ti bilo pa tako vseeno to poslušat, zakaj pa ti potem ni tako vseeno poslušat, da si česa kriva.

Motila si se o tem, da je vprašanje butasto. Ni tako zelo butasto, kot mogoče pravi prvi vtis.

Butasto je ponavadi tisto česar ne razumemo. In ker ne razumemo, se počutimo butaste. Se pa raje izgovorimo, da je razlog za občutenje butastega izven nas, kot pa v nas. 🙂
[/quote]

Povsem odveč je soditi o tem, kako se kdo počuti zgolj na podlagi tega kaj napiše, morda pa ni nobenega občutja in gre za popolno racinalno presojo o prebranem. Normalno Robi, če se sam večkrat počutiš butasto, potem že veš o čem pišeš ne moreš pa svojega doživljanja posploševati na vsakega. Vprašanje, katerega sem označila za butasto sem več kot razumela, nimam pa nanj odgovora, ker nisem stara niti se za staro nimam, morda takrat ko bom že pošteno smrdela po zemlji bom znala na to temo povedati kaj več 😛

Saj ravno to pravim. 🙂
Če na neko vprašanje nimamo odgovora, se počutimo neumne ali nevedne. 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close