Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj je smisel tovornjakov?

Kaj je smisel tovornjakov?

Prevažajo en kup šare, uničujejo ceste, povzročajo gnečo. Ali ne bi bilo bolje, če bi za transport raje uporabljali kombije, pač rabili bi 2, da pripeljeta to, kar pripelje 1 tovornjak. Bi bilo malo več kombijev, ampak bistveno manj škodljivih vplivov.

hahahahahah nekaj tako BUTASTEGA pa že dolgooooo nisem prebral….

pa se ti zavedaš kaj bi to pomenilo za ekonomijo…???

Tisti kruh, ki ga ješ vsak dan ali pa tudi ne, bi kila kruha znašala 5-6€, mobilni telefon oz računalnik iz katerega pišeš to svojo nesmiselno objavo bi koštal 2000€ (telefon), računalnik pa 4000€, pralni stroj 1500€, liter mleka 4€, kava 7€….haloooo več kombijev več šoferjev, več dajatev več pristojbin, več zavarovanj….mislim nima smisla nadaljevat

Ha, ha, ha.  Take neumnosti pa se ne..

Da o težjih tovorih ne govorimo, pred nekaj tedni sem zjutraj na AC proti morju naletel na dva italijanska šleparja katera sta zaradi teže vozila samo po dve žlici za bager, naj mi avtorše pove kako bi to prepeljalo s kombijem.

Odgovor na objavo uporabnika
brezsmiselno, 30.07.2021 ob 07:32

Prevažajo en kup šare, uničujejo ceste, povzročajo gnečo. Ali ne bi bilo bolje, če bi za transport raje uporabljali kombije, pač rabili bi 2, da pripeljeta to, kar pripelje 1 tovornjak. Bi bilo malo več kombijev, ampak bistveno manj škodljivih vplivov.

Ti pa si car…. v standardni kombi gre 5 palet. Na šleper jih gre 34. Razloži mi, kako bi jih ti z dvema kombijema toliko peljal?

Brez tovornjakov bi gospodarstvo obstalo na celi zemeljski kugli.

Kaj se bo ustavilo? Tvoja pamet mogoče? 100 let nazaj tovornjakov ni bilo, pa se je zemlja isto vrtela naprej.

Odgovor na objavo uporabnika
loleki, 30.07.2021 ob 09:13

Kaj se bo ustavilo? Tvoja pamet mogoče? 100 let nazaj tovornjakov ni bilo, pa se je zemlja isto vrtela naprej.

Haha, seveda so bili tovornjaki, ne sleperji, a kamioni so bili.

Tudi 500 let nazaj so prevazali robo, pac s konji in vozi, casu primerno.

Poskusi s fjiakerji in konji prepeljat robo, ki jo prevažajo. Se v dveh dneh utopiš v govnu.

Avtor, ne vtilaj se tja kjer nimaš pojma kaj in kako. Da si kaj takega napisal je to očitno 😀

Čeprav- čimveč tovora spravit po železnici, pa ni neumno.

Za povečanje železniškega tovornega prometa bi bilo treba najprej zgraditi dodatne proge in nabaviti dodatne vlakovne kompozicije. To ne gre kar čez noč.

Vem da so en cas (se jaz sem sem se vozil z vlakom) v Ljubljani natovarjali kamione na vlak. Ali se to pocnejo, tega pa ne vem. Kamion je narejen, da se prevaza po cesti in ne zvlakom. Danes v Nemciji kamioni ze sami vozijo brez soferjev.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close