Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis kaj je pravilno?

kaj je pravilno?

kAJ JE pravilno

da dve ženski

– bosta

– dobiti

vsak svoj izvod?

Hvala za pomoč.

Sem čist zmedena

Kaj te sploh zdaj zanima?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

? hočeš rečt: dve ženski bosta dobili vsaka svoj izvod ? tako je prav

---------- le vent nous portera...

Naya, hvala.

No, sem šla še enkrat brat svoje sporočilo in vidim, da sem ga res čisto zabluzila.

Tale ženska dvojina me včasih tako zmede.

Pa lep sončen dan vam želim.

In dve je povsem odveč. Če napišeš ženski, je jasno, da gre za dve, kajti uporabila si dvojino.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Če bi bili ženski Štajerki, bi bilo pravilno, če bi rekli da “boma dobile”, če bi bili ženski iz (nevemkje, mogoče Marsa?), bi pa rekli, da “bove dobile”

Ne ravno z Marsa, pač pa z Notranjske in proti Primorski.

:-)))))

To si malo zabluzila. Če napišeš “ženski” še ne pomeni, da gre za dvojino ampak šele ko dodaš ” bosta dobili” zveš, da je dvojina. Ženski dam svoj izvod – ednina.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Naya, so ti všeč Noir Desir?

Hvala za lep sončen dan. ki ga brez želje gotovo ne bi bilo.

Načrtovanje in organizacija konkretnih dni/dnevov dejavnosti???

Kaj je pravilno?

Načeloma sta obe možnosti pravilni, ni mogoče reči, da je ena napačna, bolj pravilna ipd., obe obliki sta tudi v rabi.

New Report

Close