Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj je po novem s to Pošto Slo

Kaj je po novem s to Pošto Slo

Kaj je s to Pošto Slo zadnjie dva meseca? Vse prihaja po dveh, treh dnevih. Redkokdaj že naslednji dan. Delajo od doma mogoče, pa se držijo 3 dnevnega roka, ko lahko dostavijo? Pol bodo pa jokcali spet, ker jim promet upada.

Kartica iz izole do lj.  je potovala 10 dni. Katastrofa.

Ker se grejo prodajo kramarije namesto, da bi se usmerjali v poštne usluge. Vsi mali podjetniki za prenos posiljk jih šišajo v ceni in hitrosti dostave… zdaj pa jokcajo in zapirajo ” nerentabilne ” poste po vaseh in manjsih krajih.

Ko mi morali modernizirati paketne dostave, so si talali dobičke.

Pošta je javno dobro.

Odgovor na objavo uporabnika
Ali so zaspali, 23.09.2021 ob 15:17

Kaj je s to Pošto Slo zadnjie dva meseca? Vse prihaja po dveh, treh dnevih. Redkokdaj že naslednji dan. Delajo od doma mogoče, pa se držijo 3 dnevnega roka, ko lahko dostavijo? Pol bodo pa jokcali spet, ker jim promet upada.

Jaz se pa ne strinjam s tem. Veliko si naročam po spletu in kadar dostavlja pošta, dobim paket že naslednji dan, ko pa dostavljajo drugi, pa traja 1 teden. Pošta me vedno pred dostavo pokliče, da se dogovorimo, kam naj mi nastavi paket, če me ni doma, ostali skoraj nikoli.

Zakaj na pošti ne delajo hitrih testov? Lahko bi malo pospešili korak s časom.

Moje mnenje, 23.09.2021 ob 15:35

Jaz se pa ne strinjam s tem. Veliko si naročam po spletu in kadar dostavlja pošta, dobim paket že naslednji dan, ko pa dostavljajo drugi, pa traja 1 teden. Pošta me vedno pred dostavo pokliče, da se dogovorimo, kam naj mi nastavi paket, če me ni doma, ostali skoraj nikoli.

Saj tako je bilo. Poslano iz xy kraja, je naslednji dan prišla vsa pošta, paketi, razen, v izjemnih situacijah. Rok dostave ima Pošta sicer po zakonu do 3 dni.. Z julijem so uvedli storitev prednostno pismo, ampak, če se mordenizirajo, ker po novem ločujejo prednostna pisma od neprednostnih, naj potem zmodernizirajo tako, da bodo storitve pač delovale nemoteno.

V čem je sedaj fora, da se gredo to storitev, če je že predhodno obstajala rešitev hitre pošte, ki je dražja od navadne? Kot je sedaj dražja ta prednostna. Prej je prišlo vse v enem dnevu, če si želel po hitrem postopku, so ljudje vzeli pač tahitro opcijo.  Se modernizirajo, a s tem zamikajo čas dostave. Da ne rečem, v manjših poslovalnicah, si radi vzamejo čas, da eno stranko obdelajo v najdaljšem možnem času.

V službi vidim, vsa pošta pride po dveh dnevih, ko ljudje oddajo na pošto. Dobim včeraj na email in sms obvestilo o paketu, ki še vedno stoji po sledljvosti na xy pošti. Pokličem na to xy pošto, kdaj nameravajo odposlati. Povedo, da je šlo včeraj vse naprej. Kličem v Ljubljano in pove, da je od včeraj pošiljka nekje na poti in še ni prispela do Ljubljane. Mislim, a res?  Verjetno so pošiljke iz xy pošte do Ljubljane peljali domov spat in bodo enkrat do danes do večera, ko se zbudijo, dostavili v Ljubljano.

Malo napačen način so ubrali, če mislijo, da bodo tako služili. Sicer pa ja, kot nekdo pravi, še malo, pa bodo začeli prodajati bureke, da bodo v korak s časom kot vsestranski. :))))

Mi smo pa iz Kranjske Gore dobili v 8 dneh- hitreje kot iz Izole kot piše eden.

Verjetno jim je sokol selec al pa kakšna štorklja pomagala.

Preboleli, 23.09.2021 ob 15:26

Ker se grejo prodajo kramarije namesto, da bi se usmerjali v poštne usluge. Vsi mali podjetniki za prenos posiljk jih šišajo v ceni in hitrosti dostave… zdaj pa jokcajo in zapirajo ” nerentabilne ” poste po vaseh in manjsih krajih.

Ko mi morali modernizirati paketne dostave, so si talali dobičke.

Pošta je javno dobro.

Ne zapirajo samo po manjših krajih. Pri nas so zaprli pošto v Plavi Laguni, ki je bila še edina v okolici odprta non stop. Druge so odprte malo dopoldne, malo popoldne in da dobiš priporočeno pismo, dobiš živčni zlom.

Sem prepričana, da je bila ta poslovalnica rentabilna.

Mazzini je nesposobni poštni namenil svojo kolumno, pa jih je še premalo skritiziral.

Desperadodajka, 23.09.2021 ob 15:48

Zakaj na pošti ne delajo hitrih testov? Lahko bi malo pospešili korak s časom.

Tako je – za 5 EUR z natiskom mednarodnega potrdila- jm ne bi bilo treba “kitajske kramarije” iz skladišč odprodajati, bi s testi dovolj not prineski in zaslužili, da bi tisto komot v skladiščih lahko pustili. Aja,ne smejo – monopolisti ne dopustijo.

Naj usposobijo golobe, bo hitrejša dostava. Sicer pa še dobro, da se ne spomnijo, da bi morali poštarji po vzoru poštnih uslužbenka še kramo prodajat. Vam prinese pošto, zraven pa vam ponudi še ponev, čistilo, morda pa podpišejo pogodbo še s kakšnim seksšopom, da bi spotoma prodajali njihovo robo.

No, moje nekajletne izkušnje so popolnoma drugačne. Pošta me nikoli ne kontaktira, še več, tudi če sem doma, ne pozvonijo, ampak samo pildek pustijo v kaslcu, medtem ko vsi ostali dostavljalci vedno kličejo. Z njimi se vedno dogovorim, tudi če me ni na navedenem naslovu (ponavadi služba), mi pač dostavijo na pumpo ali kamor se zmenimo, parkrat smo se zmenili tudi, da so prišli na čisto drugi naslov, kjer sem takrat bil. Enkrat sem bil bolan doma, pa so mi pripeljali na dom, čeprav je bil naslov služba. Pošta pa nikoli. Ne pokličejo, ne zvonijo, samo pildek pusti.

Imajo super direktorja, pa se tudi pri organizaciji dela pozna… ?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close