Kaj je ljubezen? :)
kakor za koga.
za ene je vse, zopet drugi s(m)o sami sebi dovolj itd. …… :)[/quote]
Jaz pravim, da je človek ustvaril boga po svoji podobi…Sam simbol izhaja iz nas in našega doživljanja samega sebe.
Zato si ga vsak predstavlja po svoje.[/quote]
@Robi,
res je. velikokrat slišim koga reči jaz sem Bog :)) pomeni je sam sebi dovolj, ne rabi še kakšnega drugega iskat…. 🙂
Tudi, če išče, ne bo našel drugega, kot samega sebe.:)
Beseda bog se rada zlorablja v imenu avtoritete, saj ima močno simbolično vrednost. Včasih so nam starši predstavljali nekaj kar predstavlja presežke….Kot nekaj ogromnega, vsevednega, močnega…In ta vzorec dojemanja staršev je ostal v nas..Ker pa starši niso več nekaj vsemogočnega, smo si ustvarili boga, ki je nadomestil praznino.
Težka filozofija. Sicer se nimam časa poglabljati v to, ampak dobr, bom dala komentar, mogoče s časoma, ker novega odkrijem:)
Ženska jemlje ljubezen kot del sebe, kot nekaj kar jo obdaja povsod in nekaj s čimer živi in nekaj za kar se je treba potruditi. Moški pa ne sprejemajo ljubezni kot del sebe, ampak kot nekaj kar ni nujno, pa obstaja.
@aknalb,
hvala, zanimiva obrazložitev.
@Robi, sem napisala RESNO !!!
zdaj ne vem ali si to spregledal ali to resno misliš, in če resno misliš, me zanima ali to velja na splošno za vse, ali govoriš zase 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.