Kaj je fora večnacionalnih zvez?
Gledam na plaži osebe, ki se zgovarjajo v polomljeni angleščini, potem šele vidim, on nek nemec, ona čehinja itd. Kaj jim ni jasno? A res ne morejo v svoji državi dobit partnerja…isti ptiči naj v isti jati letajo! Ne pa da še jezika drug drugega ne znajo in se morajo zgovarjat v angleščini! V jugi je bilo drugače, srbohrvaško se je brez težav razumelo…
nerazumem561, 23.07.2021 ob 11:29
Gledam na plaži osebe, ki se zgovarjajo v polomljeni angleščini, potem šele vidim, on nek nemec, ona čehinja itd. Kaj jim ni jasno? A res ne morejo v svoji državi dobit partnerja…isti ptiči naj v isti jati letajo! Ne pa da še jezika drug drugega ne znajo in se morajo zgovarjat v angleščini! V jugi je bilo drugače, srbohrvaško se je brez težav razumelo…
Zakaj v iti državi?
Zakaj ne v istem kraju ali celo v isti ulici?
Saj nisi resna!
Uporabnica755, 23.07.2021 ob 16:46
Po tvoje bi se morala jaz, če bi bila v zvezi s Srbom, avtomatsko pogovarjati v njegovem jeziku. V tujem jeziku. Če pa tuj jezik govori Čehinja, pa kritiziraš. A vidiš, kako malo se ceniš?
-
Ne, oba bi se morala pogovarjat v angleščini, kot de Čehinja in Nemec pogovarjata v angleščini. Kaj ni jasno?
Mah, si pač za leseno žlico.
Daj malo logično pomisli, kakšen probem je pri našem 2 MIO narodu dobit svežo kri- ko so vsi že med seboj lahko kolensko premešani. Če že Nemc to naredi , pa jih je 85 milijonov – takemu jaz rečem pameten Nemc 🙂
Zelo pametno in dbro z genetskega vidika je, da iščeš partnerja v današnjih časih “stare celine in stare genetike v Evropi” če si pameten in še nimaš svojih potomcev, zunaj njenih meja , severno ali na drugih celinah – sveža kri in genetika je v hudem pomanjkanju v Evropi. samo Jug gor rine.- Jaz bi glede na izkušnje sedaj zagovoto takole, če bi imlea ponovno priložnost: Argentinec, Avstralec, Novozelandec, kak dober južnoameričan ( Puertoričan napirmer), pa OK, še kak Italijan -slednji tudi zato,ker v Evropi še edini bolj kot ne družinsko usmerjeni ( il grande mamma – mene to ne moti, če so na mame navezani, ker itpri Italijanih je to malo drugače, kot na Balkanu), ker moralne vrednote še vedno imajo.
Brezzzz, 23.07.2021 ob 18:11
-
Ne, oba bi se morala pogovarjat v angleščini, kot de Čehinja in Nemec pogovarjata v angleščini. Kaj ni jasno?
Če bi prebrala zadnji stavek avtorice pravi, da bi v bivši državi partnerja brez težav komunicirala v srbohrvaškem jeziku. Torej bi jaz morala z mojim (srbskim) partnerjem govoriti v tujem (njegovem) jeziku, pa bi bilo ok. Če govorim pa npr. v angleškem, pa ni ok. Ne vem, kaj ni jasno??
Uporabnica755, 24.07.2021 ob 00:30
Če bi prebrala zadnji stavek avtorice pravi, da bi v bivši državi partnerja brez težav komunicirala v srbohrvaškem jeziku. Torej bi jaz morala z mojim (srbskim) partnerjem govoriti v tujem (njegovem) jeziku, pa bi bilo ok. Če govorim pa npr. v angleškem, pa ni ok. Ne vem, kaj ni jasno??
Hotel je povedat, če si Slovenka najde Srba, Črnogorca … bi se morala naučiti srbohrvaško, da bi se lahko menila z njim, ker oni ne razumejo slovensko. Vsekakor se pa ne bi on naučil slovensko. Bi pa prišel živet v Slo in tu klatil naprej svojo srbohrvaščino.
V čem je fora večnacionalnih zvez?
Slovenci spadajo v 98% v eno ali več teh kategorij: pijanci, nasilneži, odvisniki, lenuhi, umazanci, mamini sinčki ali nesposobni samostojnega življenja. Ostala 2% sta poročena, pa še večina iz onih 98% je tud vezanih.
Zato imam Nemca, je čist, pospravi za sabo, izobražen in razgledan, mu ni pod častjo pomit tla, priden in delaven, predvsem pa se lahko z njim pogovorim vse, ker ni mutav.
Pomoje je avtor le zafrustriran, ker so Slovenke raje z drugimi, njega pa nobena ne povoha.
Vsak sicer po svoje, ampak bolj kot so drugačna kultura, vera in ostale navade ljudi, težje je. Jezik je še najmanjši problem. Za čestitat je vsakemu, ki se hoče iti resne veze z človekom npr. druge rase ali ki se zaradi ljubezni preseli na drug kontinent. Poznam dve, ena se je preselila v ZDA, ena v JAR, obe sta poročeni že kar nekaj časa … Poznam pa dve Slovenki, ki imata črnca, ena se je z njim razšla, druga pa vztraja, samo se mi zdi, da ji je kar težko z njim (toliko objavlja na FB-ju, pa nobene slike z njim).
No ja, vsak po svoje, v tuje krožnike in postelje ne gledam. Imam pa človeka, ki je 200 km od m ojega kraja, pa mi je še to preveč.
Forum je zaprt za komentiranje.