Kaj je bolje?
ce imas dolg jezik,je odvisno na kaksen nacin to povesmumirjeno,ali jezikavo.
Ce pa o nekom ne mislis najbolje in to nikomur ne poves,to se ne pomeni da si hinavski,ce pa ta osebek zve od koga drugega je pa halo.Sama sem pogruntala,da je najbolje ce ze nemorem povedat z normalnim tonom,bit tiho,in se ne vznemirjat zaradi zadev.Ampak mi nekako ne uspeva;-))
Danes je v življenju zelo veliko hinavščine pa predolgih jezikov,pa laži in dvoličnosti.Zanimivo je,da prav takšni zelo daleč prilezejo,bodisi v iskanju službe,osvajanju naivnih deklet…Pošten in iskren človek sicer lepih lastnosti,ne bo daleč prilezel.Če je jezik predolg in če je dokaj pošten še ni tako slabo,če je prisotna pa hinavščina ali laž pa se je dobro izogibati takih ljudi.
A si hotla povedat, da če nimaš dolgega jezika, si hinavec? S tem se ne strinjam.
Dolg jezik je zame obrekovanje in čvekanje vse povprek, pa še tisti z dolgim jezikom radi vidijo, da njihove besede zadanejo človeka na šibko točko, torej ciljajo tja, kjer boli. Hinavec je pa lahko tudi tak, ki ima dolg jezik.
Zato je najbolje brigati se zase, se obnašati do drugih tako, kot bi ti želel, da se bodo drugi do tebe.
Jaz se ne kregam in se nimam s kom (razen pri nesoglasjih s parnerjem, pa še to se na koncu v miru pogovoriva), druge pa pustim pri miru, če vidim, da so konfliktne osebe.
Niti prvo, drugo pa še manj. Sicer zelo odvisno od situacije in sogovornika, vendar je še najbolje biti malo diplomata in resnico zaviti v celofan. Tisti, ki tega niso ravno sposobni, največkrat temu tudi rečejo hinavščina, vendar ni. Treba je vedet, da je celofan največkrat prozoren in po možnosti je v takih primerih treba izbrat tistega, ki je brez barve. Celofan naj bi bil izbira pravega trenutka in načina, kako povedati čisto resnico.
Forum je zaprt za komentiranje.