kaj je bilo to?
Slab kernel? Kernel česa??
Če se ti to dogaja vedno, tudi takrat, ko nisi priklopljen na net, potem zunanje”uplive” lahko izključiš.
Ker ne vem za kakšno kamero gre, oziroma kako drugače sploh vklapljaš to kamero, ali jo lahko softversko prižgeš preko programa? Če jo lahko, potem so lahko problemi v gonilnikih, ker pač pošljejo kameri nezaželjen signal.
Drugače pa bo verjetno najbolje, da povprašaš prodajalca in če je kamera v garanciji bo najbolje, da jo pogledajo na servisu.
Opis pa je takole, Logitech Webcam Pro že imam 3 mesece, vse je normalno delovalo, vklapljam kamero preko programa takrat, ko ga potrebujem za klepet. Problem je prav v tem, ko sem inonline, potem me začne nagajati čez vsako uro, ko pa sem offline, je bilo potem mir. Čudno je, kajne? Je možno to, da mi, nekje v sistemu kak skriti “spyvirus”, zaj…..??? Kaj misliš?
Za tak spyware še nisem slišal, pa tudi ne vem, kaj bi komurkoli koristila slika fičkotove sobe na 1 uro, tja in sem bi pa še fičko na sliki kaj tipkal 🙂
Poleg vsega je tak software ponavadi napisan tako, daje čim bolj prikrit tistemu, katerega opazuješ, s tem, da na vsako uro prižgeš kamero pa ravno ne ostaneš skrit. Če bi že jaz pisal kaj takega, bi vsaj najprej šel preverit, ali je možna poveza do mesta v spletu.
Skratka, ta scenarij se mi zdi bolj znanstvena fantastika ali pa Qrwell, sicer pa fičko, proizvajalci in zastopniki imajo tehnično pomoč ravno za take stvari.
Tudi jaz nisem slišal še za tak software, nevem pa zakaj ne bi obstajal ker baje, da človekova domišljija ne pozna meja. Prav gotovo obstaja software, ki v splet pošilja slike namizja (backorofice in mnogo drugih), mp3 posnetke celodnevnega snemanja iz mic in vhoda, nevem zakaj ne bi kradel tudi zajetih slik iz web kamere.
Software bi lahko bil napisan tudi tako, da bi se kamera prižge recimo 3x dnevno, zajete slike bi shranil nekam na disk in jih nato pošlje vse 3 skupaj nato, ko preveri dostopnost nekega spletnega mesta.
Itd, itd, itd, da se ne bom zafilozofiral:)
lp
hmmm fičko pa je le ugotovil, da znanstvena fantastika je postala prava resničnost, kajti je bil kriv prav tisti KERNELLL.PIF, kot sem že prej omenil !!! Ta zadevca je bila vidna v Upravitelju, ko se takrat kamerca avtomatsko prižge, se potem začne aktivno poganjati KERNELLL.PIF za 25 sekund !!!
A ni zanimivo, kajne?
Prejšnič si pisal o slabem kernelu, kernel pa je ponavadi jedro operacijskega sistema.
Ta tvoj kernelll.pif ba bohved kaj je oz. je pač neke vrste bližnjica do nekega programa, ki ga zažene. To datoteko odpri z notepadom in poleg raznih kvadratkov in čire čare boš notri tudi našel, kater program se ti štarta. Pa še log HijacThisa bi bilo fino, če bi pripopal.
Drugače pa nikol nisem rekel, da ni možno, da bi kak malware počel kaj takega, konec koncev, saj večino trojanskih konjev deluje tako, da od daleč lahko prevzamejo “nadzor” nad tvojim računalom in prižgat in ugašat kamero je verjetno mala malca za dobro napisanega trojanca.
Ja Simsovček, fičko pa ni enako kot fičo in fičo ni enako kot fičko, zato je fičko
kot fičko in fičo pa kot fičo. LOL!!!
hmmm, tale kernelll.pif je pa res vel’k krščen matiček, ki je bil nekje skrit v Windows/Prefetch in sem ga odprl z Notepad-om, notr je pisalo nekaj tacga: \ D E V I C E \ H A R D D I S K V O L U M E 1 \… ipd., a ne najdem njegovega programa!!!
Problem je rešen, hmmm hvala, ta HijackThis je najdu in zbrisu ta “nevidni” Kernelll.pif, ki je bil v Windows/System32, zanimivo pa je to, da ga sploh ni bilo videti v Raziskovalcu z možnostjo Prikaži skrite datoteke in mape!!!
In potem pa fičo s turboraketo da gas do konca in drvi neznano kam pred tankom, da pa potem tank lahko kar briše pod topom.
Forum je zaprt za komentiranje.