Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj iz kuhanega piščančjega mesa

kaj iz kuhanega piščančjega mesa

Kaj naredite z mesom, ko kuhate piščančjo juho? Včasih sem meso dala psu, a ima sedaj dieto brez maščob, tako da to odpade. Iz govejega mesa iz juhe znam narediti marsikaj, za piščančje pa nimam kakšnih dobrih idej. Včasih naredim rižoto, a je to meso tako bledega okusa, da ni ravno posrečeno. Se priporočam za kakšne namige! Hvala in lep pozdrav!

piščančje meso je tako obupnega okusa ravno zato, ker skoraj nima maščob.
če narediš iz njega solato, rabiš pol kile majoneze zraven, da ga lahko spraviš po grlu.

po mojem ga laho vseeno daš psu…

Isto kot iz govejega.
Lahko pa tudi narediš takole: kuhane makarone in na koščke narezano piščanje meso prelij z jajcem+kislo smetano (lahko tudi sir) in daj v pečico, da se zapeče.

iz kuhanega piščančjega mesa ponavadi naredim polpete. Niso ravno višek gastronomskega užitka, a za pojest so.

Daj ga psu. Še psu ga ni za dat. (No razen če ni od domače kokoši.) Baje piščance uvažajo celo iz Afganistana.

Mah psu si ne upam ničesar več dati, ker dobi vnetje trebušne slinavke.
Minka_binka sliši se fajn.
Včasih sem naredila še quiche, a je s pečenim piščančjim mesom vseeno bistveno boljša.

Rižoto, omako za testenine, kot dodatke v vse sorte narastkov (zgoraj je opisan z makaroni), kot nadev za paprike (lahko zmešaš z nekaj mešanega mletega mesa), v vsakršnih solatah, lahko tudi malo dodatno začiniš, premažeš z oljem in popečeš v ponvi ali pečici, ohlajeno v sendvičih (npr. z majonezo in zeleno solato). Drugače pa obstaja tudi čisto preprosta rešitev, da ne kuhaš kurje juhe. 😉

Jest sem pa zadnjič najdla na netu recept za eno paštetp in sem jo nardila enkrat iz govedine in onkrat iz perutnine. Odlična!

Jaz meso narežem, popečem, začinim, dodam kakšno zelenjavo. Dpbro je tudi narezano v pito iz špinače in skute. Pač vedno kot nek dodatek, ki mu dajo okus druga živila.

Naredi namaz. Mesu dodaš kisle kumarice, kuhano jajce, majonezo, malo gorčice, začimbe po okusu…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close