Kaj iz bučk – prosim za nasvete
Ponavadi ne iščem nasvetov na forumu, ampak tokrat sem popolnoma brez idej.
Jutri bojo za kosilo bučke. Ampak kakšne?
Zaradi zdravstvenih problemov se hitro utrudim, zato iščem en čim bolj enostaven recept (da ni zamudna priprava). Prav tako recept ne sme vsebovati mleka in mlečnih izdelkov.
Hvala za vsako idejo in nasvet.
Najbolj enostavno je, da jih potenstaš. Na olju najprej pocvreš česen in peteršilj, ko zadiši, dodaš bučke, posoliš, popopraš in potenstaš do mehkega.
Druga možnost je, da jih opohaš. S tem je več dela.
Lahko narediš tudi polpete, so zelo okusne, ampak je z njimi tudi packanje.
Najbolj enostavna je prva varianta.
Bučkina rižota(na maslu malo prepražiš bučke, česen, po želji petršilj, dodaš riž da postekleni in zajiješ z jušno osnovo. Na koncu dodaš topljeni sirček. Mnjammm)
Polnjene bučke z mletim mesom(bučke izdolbeš, napolniš s prepraženim mletim mesom, na vrhu naribaš sir, daš v pekač v katerem je 1 cm vode in pol ure v pečico na 200 stopinj.
Meni je odlična tudi bučkina pogača. Recept najdeš na kulinariki
Polnjene, če so mlade, z nadevom kot za paprike,le bučke na drobno narežeš in podušiš zraven omake. Pečem kar v pečici, na vrhu. nariban sir. vendar s tem je kar nekaj dela, zato verjetno ne bo zate.
Pa bučna juha: prepražiš pol čebule na olivnem olju, pa zraven na hitroprepražiš bučke, zaliješ in kuhaš do mehkega, zmiksaš s paličnim, zgostiš z vlivanci, lahko pa se je z dodatkom sladke smetane in pečenimi keuhki.
Kaj pa musaka oz. zloženka iz bučk v pečici? Bučke so namesto krompirja, jih prej narežeš na pol cm debele rezine in na hitro popečeš v ponvi, vmes daš na hitro prepraženo mleto meso s paradižnikom, na vrhu nariban sir. in v pečico.
Lahko jih nerežeš na cm rezine in scvreš v olju.
Sama jih obožujem popečene v ponvi na olivnem olju, prej narezane na pol cm rezine, nato jihohladim in naredim solato, lahkos kislo smetano, lahkopa paradižnik in še drugo zelenjavo, korenček, koruzo……zelo paše peteršilj in česen.
……..
Danes naj bi že imela bučke za kosilo – pa vseeno.
Opazila sem, da si napisala: brez mleka in mlečnih izdelkov. Skoraj vsak zgornji recept vsebuje smetano in sir. 🙂
Delala sem že bučkin narastek. Bučke na grobo naribaš (cca 1 kg) dodaš 4 žlice zdroba in 4 razžvrkljana jaca, soliš in dodaš začimbe po želji (nič, poper, mediteranske, rožmarin,…). Premešaš v skledi, preložiš v namaščen pekač in pečeš cca 20 min do pol ure na 180-200 stopinj v pečici. Zgornja plast naj bo malo zapečena.Vzameš iz pečice in pustiš cca 20 min da se hladi. Zato da ostanejo lepe rezine, ko razrežeš, drugače rado razpade. Pri nas jemo tudi hladen narastek.
lp, ela s
Forum je zaprt za komentiranje.