Kaj in kam po nakupih v Dunaj-u?
Oj!
V sredo se mi obeta nepričakovan, celodnevni izlet na Dunaj.
Ker ste tu same svetovljanke in prava skrinja dobrih idej, da ne govorim o vsevednosti… ;o)
Kam se splača iti po nakupih na Dunaj-u?
Kaj se splača kupovati gor ( cunje, tehnika, fotoaparati… ) in kje je to morda kar največ na enem mestu?
Kaj mi še priporočate?
Hvala in lep večer.
Uf! Dunaj zelo dobro poznam, ampak ne hodim ravno kupovat gor. Če pa že, grem v Ikeo, potem pa še na Donau Insel, kjer je ogromen nakupovalni center. Tam je HM in vse trgovine, kjer običajno kupujem. Kje je to, ti težko povem, poglej na stran od HM, pa boš tam našla zemljevid. Drugače je pa nakupovalno središče tudi pred Dunajem.
LP
Oj!
Hvala, katja in the sky.
Ja, Dunaj je res zelo lep in vem, da je ogromno čudovitih stvari za videt. ;o)
Midva z možem hodiva zdaj že kar nekaj let ( razen lani, ko se nam je rodil naš drugorojenec in je bil za Novo leto še zelo majhen dojenček ) v CD v Ljubljano na Novoletni koncert. Najine sanje so, da bi šla vsaj 1x na Dunaj. ;o))
Zanima me to nakupovalno središče pred Dunajem, ki ga omenjaš.
Iz katere smeri prideš tja in katere vse trgovine so. In ja, koliko pred Dunajem je to? Se splača ustavit in nabavljat tam ali pa je vseeno boljše iti v samo središče Dunaja? In nenazadnje, kje je ceneje?
Hvala za kup odgovorov.
Nočko
Zanimivo, da ob tem, ko greš na Dunaj, najprej pomisliš na shopping. Dunaj je vse kaj drugega. Če si tam en dan, se ti najbolj splača pogledati malo naokoli po galerijah, Kunstforum Bank Austria, Belvedere, v Kunsthistorisches Museum je trenutno velika razstava Goye itd. Malo pobrskaj po netu, ti vse vrže ven. Ali pa se sprehodiš po Hofburgu, si greš v center pogledat Stefansdom, pa posedet v kakšno fino kavarno (Hawelka je v strogem centru zagotovo še najbolj tradicionalna), se popast na Karntner Strasse (ampak tam seveda ničesar ne kupiš, to je samo za gledat…), s tramvajem številka 1 ali 2 se pelješ naokoli po Ringu in uživaš v arhitekturi s preloma stoletja itd. itd.
Če greš v shopping city süd, to je pred Dunajem, z naše strani zaviješ dol z avtoceste, imaš tam seveda tam vse tisto, kar poznaš, tam mimogrede zapraviš ves dan, vendar je za moje pojme to prav tako, kot če bi prebila dan v BTC-ju. Če si res le en dan in če ti gre za to, da bi videla Dunaj, globoko odsvetujem.
Če pa ti je shoppingiranje res pomembno, potem pojdi na Mariahilferstrasse, podzemna železnica te “vrže” ven na začetku, tam zraven pa je tudi Museumsquartier (spet napeljujem vodo na svoj mlin:), tam imaš vse, od H&M do raznoraznih drugih cot in čevljev, plošč itd. Kar pa se tiče fotoaparatov, pa se mi zdi, da so tudi cene pri nas (Big Beng, Bof) tam-tam, ampak seveda me ne držati za besedo.
;o)
Pune moje, jaz imam tudi rada potepanje po mestu, ogled arhitekture, galerije, koncerte…
Ja, sem en tak tip, ki ga to zelo, zelo zanima in naravnost uživam v tem. ;o)
Zdaj pa realnost. :o(
najina moška ( gremo namreč 2 para ) gresta dol ( gor? ) kupovat gume za avto. ;O)
Že s tem se bomo kar nekaj zamudili, potem pa bomo res šli na kakšno kavo, kaj pojest….ker za sam ogled mesta ne bo ravno časa, bi šli na hitro še v kakšno trgovino, če smo že tam ( najprej mi na misel pada H&M ), malo poferbcat…Zato pa bi rada, da je vse bolj na kupu, da ne izgubljamo časa.
Načrtujeva pa z dragim, da bi 1x v decembru šla tako solo, brez otrok za dan dva sama v to prelepo mesto in takrat samo vpijala te lepote… ;o)
Upam, da bo zneslo!?
Hvala obema.
Mi smo si to poletje ogledali živalski vrt na Dunaju z otrokom starim 15 mesescev. Uživali sto na uro.
Prenočili smo v Slovenskem Hotelu Korotan. Cena je bila na ugodna. Mislim da smo za celo sobo plačali 80€. Poglej si na njihovi spletni strani.
lp in uživajte.
Oh draga elaine! ;o)
Dunaj sem že videla, pa ga bom verjetno še kdaj…po vsej verjetnosti še letos? ;O)
Gume nam je pa zrihtal en kolega mojega moža in jih bo pripeljal iz Nemčije, torej nam bo močno skrajšal pot…ker bomo pa že tam in bo montaža vzela kar veliko časa, bomo šli pa še malo v šoping. Kakšen greh a ne? ;o)
Ampak, zakaj ti jaz že vse to govorim? ;o)
Ni kaj, ene maste pa res čas, se spotikat ob zadeve katere vas res popolnoma nič ne brigajo. ;o)
Pa lep dan.
Forum je zaprt za komentiranje.