Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj in kako pripraviti za kosilo v naprej

Kaj in kako pripraviti za kosilo v naprej

Družinska situacija se je na hitro spremenila in otroci so ostali med tednom brez kosila. Prej je za to poskrbela babica.
Nimam nobene ideje, kako in kaj naj jim pripravim, da si bodo sami lahko na hitro pripravili kosilo, ko pridejo iz šole. Stara sta 12 in 13 let in ponavadi jima ni bilo potrebno kuhati , meni pa tudi razen za konec tednba ne. Mož in jaz prideva domov kaki 2 ali pa 3 ure za njima. Prosim za nasvete. Kako imate to organizirano vi, ki vas ne crkljajo babice.

Najbolje je, če lahko pojedo kosilo v šoli. Sicer so naši jedli sadje in sendviče, ob štirih pa z nama kosilo.

V naprej lahko skuhaš omake za testenine (ki jih naj skuhajo mulci sami), golaž, ričet, fižolove enolončnice in vse, razen krompirjevih, rižoto, filane paprike, itd.

Miranda

Če sta ob prihodu domov lačna tudi vidva, lahko kosite skupaj. Če pa ne, pa lahko pripraviš malo boljšo malico in potem zvečer pojeste še kaj konkretnega.
Predlogi za kosila:
Spečeš lahko mesno ali zelenjavno pito, pripravita si lahko pico, pogrejeta mineštro, golaž, skuhata testenine (omako pripraviš prejšnji dan).

Ko sem še hodila v šolo, nisem jedla v šoli kosila, ker sem bila neznansko izbirčna. Doma sem potem pripravila prilogo in solato, mama pa že prejšnji dan ostalo. Jedli sva skupaj, ko je okrog 16h prišla domov. Vmes sem pojedla kakšen jogurt in sadje, kos kruha… Nisem rada jedla sama.

LP Neja

Ne vidim razloga, da bi večkrat na dan jedli kuhano hrano.
Otrokom pripravi različne vrste sezonskega sadja ali suho sadje (fige, orehi, rozine, jabolčni krhlji, itd) in si bosta s tem potešila lakoto pred skupnim kosilom, poleg tega bosta dobila veliko vitaminov, mineralov in energije (sadni sladkor) da bosta lahko opravila svoje učne dolžnosti (naloge) in imela dovolj energije za igro.

Za skupna kosila pa ideje lahko dobiš tudi tukaj:

Golaž, segedin, boranja, filana paprika, čufti v omaki, sladko zelje v omakci, bučke in kumare v omaki, makaronovo meso, obara, rižota. Jaz vse to kuham, pa še kaj, a se ne spomnim. V primeru zelenjavne rižote prepražim čebulo, zelenjavo pripravim in ji pustim v hladilniku, potem pa ona konča. Ko pridemo domov, nas čaka kosilo, ker ga vedno dokonča hčerka. Isto velja, če mora skuhati makarone, krompir, polento, njoke… Je pa res, da ji je kuhanje v veselje. Stara je skoraj 11 let.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close