Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj gledate po tv

Kaj gledate po tv

Odgovor na objavo uporabnika
kokoši, 17.07.2021 ob 16:16

“DONPORLEONE”,

No pa me razsvetli…

Za oddajo Judge Judy sem že slišal, samo ogledal pa si je še nisem. Na CBSreality praviš, da je. Bom malo pobrskal in povem mnenje… Načeloma si kar rad ogledam razne dokumentarce in podobno.

Kakšno imaš pa kaj mnenje o oddaji Bena Shapira, če morda poznaš?

————————————————————————————–

————————————————————————————

Ne poznam njegove oddaje, ampak njega pa ne maram. Zdi se mi en impotenten moten posameznik. Npr.tale prizor mi je hecen, se mi zdi da ga je tale transica tako prestrašila, da se je poscal v hlače:

WHAT THE HECK? Trans “woman” tries to assault Ben Shapiro on live television (Really!)
vtipki v iskalnik …

Nasploh sovražim Ameriko. Naj bojo to konzervativni tipi kot je Ben Shapiro ali LGBT-jevci, ki mu nasprotujejo, vsi so neki sfuzlanci, ki so v resnici del istega sranja, vsi so le posledica njihove bolne družbe, ki ni nikoli zašla s poti ker tudi ni mogla zaiti s poti, ker je vedno bila bolna. Skratka v Ameriki ni ničesar po čemur bi se lahko zgledovali pri njih.

Glede Judge Judy/ Sodnice Judy pa je tako, da jo vidim kot edini primer zelo popularne televizijske ostarele ženske, ki se lahko po karizmi in šarmu primerja z starimi hollywoodskimi mački kot so Jack Nicolson, Morgan Freeman itd. Ker dejstvo je da je amerika izredno zaostala šovinistična družba kjer je stara neseksualna ženska za odpis. Karizma, karakter in šarm pripadajo moškim. In ona je edina, ki jim je primerljiva po temu. Maš še nekaj 80letnih hollywoodskih kokoši a ne pridejo blizu. Drugod po svetu v drugih kulturah kar se tiće znanih osebnosti so stvari bolj enakopravne.

Kaj bi jaz gledal? Dejansko bi rad gledal filme, ki spadajo pod filmsko umetnost(torej ne hollywoodske ker to je komerciala). Ker tudi že če bom šel brati knjigo nebom vzel nekega popularnega romana, ampak bom raje bral visoko literaturo. Ker razumem, da negdo pogleda zabavn film, ne razumem pa kako se lahko gre negdo matrati z butasto trivialno literaturo in s tem zapravljati svoj čas.

Naprimer na HRT3 so imeli velikokrat v soboto zvečer zanimive filme, tako da so vedno zbrali tri filme od istega režiserja ali pa filme ki so imeli povezavo in po vsakem filmu, je bila še studijska pogovorna oddaja z hrvaškimi filmskimi kritiki ki so komentirali filme(dajali pa so vse od komercjalnih do umetniških filmov). Rad bi da bi dajali na tv take filme kot jih je RTV dajala v 90ih in na začetku tisočletja, ki so bili iz celga sveta in eksotika in popolnoma neznani, lahko so bili umetniški ali pa so bili zabavni, komercialni a narejeni po čisto svoji formuli brez da bi se zgledovali po ameriški film.industriji (medtem ko danes RTV zbira samo še festivalske filme, ki vejo da bojo vžgali pri občinstvu.) DOLGČAS.

Če pa že hočem gledati kaj komercialnega in če že ne moremo gledati grozljivk, ki jih ne vrtijo po TV že 20 let pa hočem potem gledati telenovele. To pravim zato ker te debilni filmi, ki jih danes vrtijo zame niso grozljivke. Žarn grozljivk se je končal 25 let nazaj.

Ameriških serij ne prenesem ker so sranje in pod nivojem. Edina ki sem jo gledal celo je tista ki je najpopularnejša in številka 1 v ameriki in to je THE WALKING DEAD. Je pa dokaj brezvezna in se ne vživiš vanjo.

Ne samo, da ne maram turških telenovel, tudi slovenskih nemaram npr.to ki si jo umenu in serij kot je Gorski zdravnik.

Ker če že ne gledam filmov ki spadajo pod filmsko umetnost in imajo dejansko umetniško vrednost in grem gledati nekaj komercialnega kar telenovele(ali stare grozljivke so) hočem, da je napeto. Ne pa da težijo z nekimi življenskimi situacijami kot v Najinih mostovih. Enostavno zato ker to je le komerciala in nima veze z resničnim živlenjem. Npr umetniški filmi se lahko zelo približajo resničnemu živlenju, komerciala pa ne.

Zato pa mora biti telenovela, če jo gledam biti napeta, mora imeti blazne motene zlobneže, ki so serijski morilci in pobijajo like na različne načine vse po vrsti enega za drugim. Če pa liki delujejo realistično, je pa še toliko bolje.

Evo naj dam en trailer za telenovelo:

In to trailer kr za eno spontano izbrano ki je nisem videl ker niso dal nobene brazilske telenovele že 15 let na tv, nevem niti ali bi mi bila všeč.

Amor de Mãe: Thelma é capaz de tudo pra não ser descoberta
vtipki v google in kot prvi zadetek ta video prikaže(na You Tube), ker tuki zavrne objavo(oz.objava čaka na odobritev) če prilepiš link

In lej to ni plastika, to niso plastični liki, ludje kot jih vidiš v ameriških serijah. To je nad nivojem Amerike. Da so pa v resnici ob vsej te romantiki, ali realistični drami trilerji pa doda še toliko bolj k napetosti, saj za liki trepeataš ali bojo preživeli ali jih bojo ubili bolj kot v grozljivkah.

Lohka bi gledu, tudi kakšno telenovelo brez psihopatskih morilskih manijakov če je zelo dobro narejena, da ima že celo umetniško vrednost. Npr.primer:
Velho Chico: veja cenas da novela das 9 da Globo
isto ta video na You Tube…

(spet nisem gledal, dajem le za primer na kakšnem nivoju hočem gledati stvari)

Ker enostavno so ne le nad nivojem ameriških serij ampak tudi nad nivojem ameriških filmov. Proti temu ameriška produkcija izpade čista plastika. Ampak vedno si imel debile, ki pluvajo čez telenovele, tudi na temu forumu.

No kaj praviš na to izbiro?

ne razumem kaj naj bi ti dve seriji imeli kvalitetnega?  telenoveli, klasični

se ti mal zezaš, a?

Vse samo politike ne. Najboljsi filmi so po polnoci.

Ker trenutno forenzikov ali čikaških gasilcev ni nikjer, sem našla po novem specialce in od prej brez sledu.

Kaj drugega mi niti ne sede gledat, filmi so mi predolgi se mi jih ne da gledat, tele gor pa ob svoji mali razvadici rada pogledam.

Rabil sem malce več časa, da sem vse skupaj predelal.

Glede zablod, ki jih redno izvaža Amerika se v večji meri kar strinjam, da jih je ne malo bolnih in to v negativni smeri. Nekako pa kot take zaznavam predvsem tiste iz liberalne smeri, saj menim, da tradicija (konservativci), ki se mi sicer zdi v določeni meri zgrešena, vseeno bolje vpliva na ljudi.

Glede knjig niti ne bi vedel kaj naj odgovorim, saj imam, še sam ne razumem najbolje zakaj, najraje prebiram ljubezenske romane avtorjev kot je Sparks. V poštev pridejo tudi starejša dela pisateljev kot so E. A. Blair (Orwell) z Živalsko farmo in 1984, divji Oskar in podobni ciniki. Od slovenskih mi je eden najboljših Bartol s prvencem Alamut. Vredne branja pa se mi zdijo tudi knjige kot je npr. Svetovni izziv ali pa morda kaj bolj v slogu Magnetnih vozlov Andreja Detele.

Glede skomercializiranega Hollywooda lahko povem, da ne maram predvsem filmov z nekimi super prepotentni miščnjaki, ki jasno vse nasprotnike zadanejo s prvim strelom. To se mi zdi že nekakšno poneumljanje publike, skoraj takšno kot pravljični zaključki. Film, ki mu lahko napoveš konec že “do prvih reklam” navadno ni nek presežek. Všeč mi je bil recimo zaključek filma Primal Fear iz leta 1996, filmi o sodnih postopkih in odvetnikih pa so mi na splošno kul. Vreden ogleda se mi zdi Tarantino s filmoma Kill Bill z Umo v glavni vlogi, Šundom,… Mesto greha mi je bilo tudi všečno.

Glede grozljivk sem zopet sam podobnega mnenja in načelo raje posežem po čem starem (od zgoraj naštetih sem si ogledal vse razen franšize Noč čarovnic, ki pa jo imam, če me spomin ne vara že nekaj časa naloženo) npr. Hannibal (vsi filmi od jagenčkov dalje). Dandanšnji gre vse v smer nekih čudnih nadnaravnih sil, zgodbe pa kaj kmalu izgubijo smisel. Morda od novejših, da mi je bila dobra sta bila oba dela Descenta, sploh prvi, pa še to zaradi sloga snemanja (klavstrofobičen občutek).

Nadaljevanke in telenovele sam gledam bolj za sprostitev, zato v njih ne potrebujem presežkov napetosti (so vseskozi dobrodošli), hkrati pa vmes lahko počnem še kaj drugega. Všeč mi je le če mi serija dopušča ugibati kdo je morilec, glede tega so mi dobri recimo Umori na podeželju in pa serija posneta po Agathinem romanu, Bilo jih je deset.

V filmski industriji pa zadnje čase pogrešam normalen prikaz spolnega občevanja. V skupini novejših filmov so enega boljših seks prizov prikazali v petku trinajstem (delu iz 2009) in sicer, ko lik ženske, Bree po imenu, dobesedno jaha mladeniča pod seboj, žogici pa poskakujeta kot bi bili na Wimbledonskih zelenicah. Zaradi seksualne odprtosti mi je bila všeč serija Igra prestolov, ki pa proti koncu že kaže vedno manj golote.

Glede napisanih telenovel pa bom še malo preveril in odgovorim kasneje.

Meni je pa zakon nova serija Lupin. Komaj čakam, da bodo nadaljevanja. Drugače rada pogledam The big bang serijo, Gole in prestrašene, veliko oddaj na history-ju, Luciferja. Ko mi je pa res dolgčas si pa zavrtim Vikinge ali pa Game of thrones, pa na yt serijo My family, klasičen britanski humor.

Ne poznam, ne gledam, da bi lahko kaj pokomentirala.

Edino kar nekako spremljam eno nadaljevanko, prej je bila vsak dan, zdaj je ob sob in ned ob 20h, OBN Prisega

Sem jo s sorodnico gledala ob pripravi vecerje ji in branju podnapisov skoraj 1 leto, pa mi je malo pod kozo zlezla.?

Je pa zanimivo vase komentarje prebrat in pokukat kar omenjate, ko cas dopusca.☺

Zdaj pa grem gledat…?

Na TV?
Prah ☺

Odgovor na objavo uporabnika
lissa197, 17.07.2021 ob 12:36

Jaz gledam naslednje:

nadaljevanko Ujet na SLO1 ob četrtkih

nanizanko Ločitve na SLO1 ob ponedeljkih in torkih

nanizanko Gorski zdravnik na POP tv ob ponedeljkih

nanizanko Umori v gorah na Planet tv od ponedeljka do srede

resničnostni šov Poroka na prvi pogled na Planet tv

in  Tour de france 🙂

jaz tudi isto, razen porok. Pa na Fox Krimi kriminalke evropske produkcije.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close