Kaj dobite od svojih moškov za darilo za rojsni dan
Ene in iste mone nabijajo, se vtikujejo v slovnične napake, lapajo v stilu “duhovitosti”…….
vse osamljene, čarovnice…..JAZ si jih predstavljam kot ene sove…………
Še Bedanec se jih je bal!
Od sebe ne dajo nasveta, ker so jih same potrebne!!
———————————————————————————————————-
Zdaj pa k tebi avtorica: kakšen parmum, rožo, povabilo na večerjo………
Meni se pa zdi, da avtorica ni slovenskega porekla. Tako namreč samostalnike sklanjajo tujci.
Me pa to spominja na mojo prijateljico, ki se je pred leti priselila iz Tajske in je bila zelo zagnana pri učenju slovenščine. Ko je nekoč šla v trgovino in naletela na gnečo pri blagajni, je žensko v vrsti za njo vprašala: Ali si ti tudi v tej vrsti? To je bil namreč njen prvi samostojni stavek v komunikaciji z neznanimi ljudmi.
Ženska je totalno padla ven in naredila sceno v smislu: A sva midve krave skup pasli, da me tikaš, koza neumna?
Mnenje o tem, kdo je v takih primerih krava in kdo koza, prepuščam tukajšnjemu občestvu.
Zelo različno me obdaruje. Spomnim se prvega leta, ko sva začela hoditi, mi je prinesel pisalni stroj v kovčku.;))
Hmm..pa enkrat mi je po pošti naročil neko zadevico, ki mi še zdaj požene rdečico v lice:))
Kak dober parfum, enkrat je bila zlata verižica, uhani.(čeprav ne maram zlata), najlepše mi je, če me pelje kam ven…v kino in na večerjo npr.
Se pa večkrat čez leto kar tako spomne in me kaj počaka zvečer na “povštru”.
Je kar duhovit pri teh stvareh. Bolj kot jaz.
Forum je zaprt za komentiranje.