Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj delate z morebitnimi ostanki hrane

kaj delate z morebitnimi ostanki hrane

imate morda na zalogi kakšne recepte, kako porabite določene ostanke hrane. denimo: ko si sine zaželi polento, je jaz vedno skuham za 4 :). Potem tisto, kar ostane, še vroče razporedim na krožnik in naslednji dan (ali zvečer, če je jede polento za zajtrk), narežem na rezine in jih popečem na maslu ali olivnem olju, zraven paše zelena ali paradižnikova solata (s svežo baziliko in črnimi olivami 🙂 ali pa na rezine namažemo marmelado in zraven jemo kak doma skuhan kompot.

No, da slišim še vaše ideje … če pa ste o tem že pisali, pa prosim vsaj za link.

T.

Navadno gledam, da ne pretiravam s količinami in da mi ne ostaja. Razen, seveda, tistega, kar namerno skuham več, npr. polnjene paprike, golaž itd. Včasih spečem tudi več palačink, jih shranim v hladilnik in jih imam naslednji dan za v juho. Pa iz kruha delam cmoke, ocvrte rezine, včasih grmado… Drugače pa moji nimajo preveč v čislih jedi iz ostankov, zato se temu, kot rečeno, izogibam.

Hej!

Polento narezem na manjse rezinice. V ponev olivno olje, por, malo pancete in poprazim. Za najbolj lacne se razzvrkljan jajcek cez.

Tudi kuskus je dober zvecer popecen.

Ce mi ostane kuhan ali dusen riz, ga umesam v zelenjavne zrezke za vezavo.
Vnuku je zelo vsec, ce mu dodam se parmezan, naredim kroglice, namocim v jajcek in ocvrem.

Kaj naredimo s starim kruhom smo se razpisale.

Testenine oblozim z narezano mozzarello in v pecico.

Ce ostanejo ribe, jih lepo ocistim od kosti, koscke nalagam v skledico, potresem s petersiljem, zalijem z olivnim oljem in je lahko dobra hladna vecerja.

Polpete narezem na rezine, zraven cesnja paradiznik in male mozzarelle, pokapljam z olivnim oljem,nekaj lastne fantazije -pa je narezek.

Sicer veliko ostankov ni, bolj namenoma kaj vec, da zvecer porabim. Lp

Jaz na polento rada namažem pesto, otroci pa nutelo.
Pire krompir porabim v joti, ali pa naredim njoke.
Palačinke dam tudi zamrzniti, pa tudi v hladilniku počakajo kakšen dan. Včasih nastane iz njih lazanja.
Riž včasih porabimo tudi kot zakuho na juhi.
Mineštre so itak boljše zvečer pogete.
Morebitni mesni ostanki pa pri nas končajo v paradižnikovi omaki na makaronih.
Če narezkov ne porabimo do konca, je naslednji dan obvezno pizza.
Kuhan kruh porabimo kot bruskete.
Še kaj bi se našlo, ampak se trenutno ne spomnim.

LP

Žganci so naslednji dan prav tako dobri, popečeni na ocvirkih.
Če mi ostane govedina ali piščanec iz juhe, naredim drugi dan polpete ali namaz za večerjo.
Iz palačink fritate.
Iz pireja krompirjeve svaljke.
Kruh popečem in je super za kakšno juhico (npr. prežganko)…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close