Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj delate iz rdeče pese

kaj delate iz rdeče pese

Ali kdo dela kaj slastnega iz rdeče pese? Letos je imamo toliko, da so vse shrambe že polne, nakuhala sem jo, zdaj je imam pa še eno gajbo tazadnje iz nive. Kaj iz nje?
Boršč, sveži sok, solata itak. Ampak kaj novega. Danes jo bom spekla poleg pečenke s česnom. Še kakšen nov nor recept?

Predlagam, da si peso še nakuhaš, zmiksaš v pire in kar natehtano zamrzneš v vrečkah za slastno pecivo. Noben ne bo ugotovil, da je notri rdeča pesa, dokler jim ne poveš, do zdaj so bili pa še vsi navdušeni in prijetno presenečeni.

Nekaj mi google noče iskat, da bi ti dala link. Poišči si pod besede torta iz rdeče pese. Jaz sladkor v celoti nadomestim z medom, pečem v oglatem pekaču kot ostala peciva in ne serviram kot torto. Ohlajeno pečeno pecivo zgoraj pomažem z medom ali marmelado, čez čokoladni preliv, potem pa še potrosim s cvetnim prahom. Tako da je tako tapravo za ljubitelje sladkega in zdravega hkrati. 😉

Najraje jo jem kar surovo, s kakšno fino polivko, npr. s pomaračo. Ali pa sok.

http://www.kulinarika.net/recepti/iskanje/?ImeRecepta=&crka=&Avtor=&as_values_sestavine=pesa%2C&kategorija=%25&cas=0&slika=0&datumod=&datumdo=&sort=ImeRecepta&nacin=ASC&receptisplosno=Iskanje

Nekateri zelo pohvalijo pomfri iz rdeče pese. Surovo peso olupiš in narežeš na palčke (velikosti pomfrija). Ocvreš v olju. In postrežeš.

lp, ela s

Jaz imam zelo rada pesino rižoto. Surovo peso narežeš na kocke in malo popražiš skupaj s čebulo. Dodaš riž in jušno osnovo (lahko tudi kar vodo). Ko je kuhano, dodaš še malo balzamičnega kisa in sol in poper po okusu. Zraven se odlično poda svež/mlad kozji sir.

to je zelo dobra stvar:

http://www.kulinarika.net/recepti/8131/ozimnica/pesin-sirup/

Narezani na četrtinke dodam sol, timijan, olivno olje, balzamični kis in rjavi sladkor. Spečem v pečici.

------------------------------------------------------------------------ "I shut my eyes and all the world drops dead; I lift my eyes and all is born again." (S. P.)

Uuuu, to pa moram probat! Hvala!

Zofka, hvala za idejo z zacimbami. Bom probala prvic naslednjic.
Drugace pa peso narezem na kocke, krompir na kocke, korenje na podobno velikost, solim, pokapljam z olivnim oljem, razgrnem po pekacu in specem. Zraven pa kako listnato solato.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close