Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj dati namesto kocke ali vegete?

kaj dati namesto kocke ali vegete?

Nisem začetnica, prav izkušena kuharica pa tudi ne. V zadnjem času poskušam kuhati brez vegete ali kocke (tudi zelenjavne), pa nič ne rata prav dobro. OK, malo več solim, pa je boljše, ampak ni pa isto. Katere začimbe naredijo bolj poln okus?? Vem, da različne k različnim, ampak recimo rižota ali polivke za testenine? Hvala za nasvete

Jaz kupim včasih Alnaturine zelenjavne kocke. So čisto OK. Nimajo tistega, kar tebi verjetno manjka: ojačevalca okusa E621, ki je običajna sestavina v Vegeti in kockah. Uspe pa prav dobro.
No, jaz sem itak vedno dajala Vegeto namesto soli (torej v majhnih količinah), zraven pa vedno dodala še začimbe po svojem okusu za določeno jed.
V polivke za testenine recimo, če so na bazi paradižnika, dam baziliko, česen, origano, odvisno pač od okusa.
Klasičnih rižot ne delam ampak pripravljam riž kot prilogo – skuham ga v vodi z Vegeto ali kocko, potem prepražim čebulico, dam zelenjavo po želji, riž, običajno malo masla in svež peteršilj, odvisno od tega, za k čemu je namenjen dam včasih še smetano. V tak riž ne dajem dosti začimb – pustim sam okus zelenjave in peteršilja, je dovolj.

Po moji izkušnji namesto vegete – najbolj približata njen okus zelena in luštrek; z njima skupaj uporabim tudi česen in poper pa peteršilj tudi. To je mišljeno za juhe, razne polivke, za golaž, gov. zrezke v omaki pa morebiti še kje.
LP

Kar nekaj časa bo trajalo, da v jedeh ne boste pogrešali kemaikalij iz Vegete. Se je treba privadit na drugačen okus, ker pri uporabi kock in vege
ima vsaka jed isti okus po temu sranju.

Že cca. 5 let kuham brez kocke ali Vegete (prej sem jo uporabljala zmerno) in jih prav nič ne pogrešam. V večino jedi pa obvezno sodi strt česen, dosti paradižnika in peteršilj, pa sol seveda.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Mogoče bi pa poizkusila s kakšno mešanico začimb, npr. Mediteranske začimbe (pa ne tiste od vegete ampak samo sušene začimbe in dodatek navadne soli)

Lp, ela S

na spletni strani kulinarične slovenije je recept za domačo vegeto. Nisem še poskusila, ampak uporabnice ga močno hvalijo.

Napiši povezavo.

Tukaj je tisto, kar naj bi bila domača vegeta.
če pa na tej spletni strani vtipkaš DOMAČA VEGETA, ti točno pod tem naslovom najde iskalnik še en recept.

Tudi jaz imam recept za domačo vegeto: mi jo delamo iz korenja, peteršilja, pora, pastinaka in zelene. Če se vam ne da pacati doma, smo se mi tega resno lotili in jo pod imenom Biogetta že prodajamo v Kalčku in še nekaterih trgovinah. Več pa najdete na naši spletni strani: http://www.barbios.si
Barbara

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close