kaj danes za kosilo?
Ti napišem nekaj naših kosil preteklih dni:
-Omaka iz gov. mletega mesa, paprike in korenja + pire krompir + zelena solata
-Pečen brancin + kuhan krompir s petršiljem + radič
-zelnjavna mineštra + skutine palačinke
-polnozrnate testenine s paradiž. omako + parmezan + zelena solata
-rižota z beluši + šobska solata + puding
-porova juha + pečene pišč. bedre + gratinirane testenine
-kumare v omaki + pire krompir + jadodna rezina
-mesno-zelenjavna lazanja + zelena solata
-korenčkova juha + domači njoki s smetano, sirom + paradižnikova solata
Upam, da najdeš kaj po vašem okusu.
Uff, si mi dala gušte … jaz pa bom zvečer (no ja, ob ene 18. uri) naredila bevette špagete (te imam resnično najraje) z omako iz melancanov in bazilike, zraven pa eno veliko skledo solate ….njamsi!
Za danes sem se v hipu odločila za špagete, jutri pa bom naredila zeljne krpice z valvicami in pečenega piščanca, ker bom imela malo več časa. Zeljne krpice bom le sfiniširala, drugače jih bom že nocoj malo pražila.
V četretek pa bom naredila krompirjev golaž za kosilo, ker pa bom delala veliko golaža skupaj, bom naslednji dan, t.j. v petek naredila še boranijio s pire krompirjem.
Uff, lačna, lačna :-)))
Ja, kumare na čebuli in s kislo smetano,
bučke pa samo popražim na malo olja, da posteklenijo, solim, dodam česen in peteršilj, ponavadi še en olupljen in nasekljan paradižnik (ali žlico pelatov) in dušim do mehkega.
Jaz pa jim izdolbem sredico, jih tenko olupim, nato na maslu pražim, da se rahlo razpustijo, dodam sesekljan česen in sladko smetano … full so dobre take ! Brez čebule in peteršilja… in postrežem jih poleg vseh mogočih ostalih jedi, zelo pašejo k naravnemu zrezku s pire ali pomfri krompirjem….
Forum je zaprt za komentiranje.