Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj danes za kosilo?

Kaj danes za kosilo?

Hej, Megi!

Ja, seveda jo dam tudi v zamrzovalnik. In ce imam kdaj pomisleke zaradi krompirja, ga v tem primeru spustim in dodem kasneje, ko vzamem iz zamrzovalnika. Na tanko narezan je v 15 minutah skuhan. sicer je lahko tudi brez krompirja, saj jecmencek in leca dovolj zgostita.

Seveda je telecji kare najboljsa stvar tudi za paniranje. Na eni strani kostike ( izraz se od takrat,ko je bil kuza pri hisi – plese z volkovi) je pljucna, na drugi pa roastbeef…kaj je se bolj okusnega?! In nikoli ne zgresis:)

Mesar odtehta,lepo zareze ob kosti in je. O,dobro je tudi peceno s kostjo

Z veseljem opazam, da so te stran spet zazivele:))) Sveze sapice, kajne?

Lep vecer Babi

Hvala babi in lep pozdrav na obalo iz sveže in že sončne Štajerske

danes bo zajčja obara s kruhovimi cmoki

Megi, da nisva kje sosedi, iz katerega konca Štajerske!

Jaz danes kuham zelenjavno mineštro z rdečo lečo, pa ajdove štruklje s skuto. Se mi že cedijo sline. Njami.

lp

Julija

Pri nas so bili včeraj špageti z pestom genovese (domačim), bilo je zelooooooooo dobro še tamavček je pohvalil, do ostalih ne omenjam. Za povrhu še ajdovi štruklji z orehi.

Danes pa polenta popečena, z dodano kraško panceto in refoškom, ter zelena solata.

Jutri verjetno kakša rižotka

Mateja prosim, da mi napišeš, kako pripraviš ajdove štruklje z orehi.

Hvala in LP

Valerija
Sem iz Velenje.

Danes, ko sva z bratom oba prišla domov iz LJ in smo spet vsi za mizo, bom moje najljubše kosilo – losos, soparjen brokoli,sojina omaka in jasminov riž, ter še majhni celi krompirčki z maslom in peteršiljem…ni kaj, japonska je name res naredila vtis :)))
LP

Mi smo pa danes jedli:

goveje zrezki v čebulni omaki (domača kravca, njami), pečena polenta, solata s fižolom

lp

Julija

Pečen piščanec v testu, stročji fižol, zelena solata.

lp

Julija

Julija, napišeš, prosim, kako spečeš piščanca v testu oz. v kakšnem testu, kvašenem?
Hvala in prijeten preostanek večera!

Pri nas smo včeraj jedli gobovo juho iz “domačih” suhih gob, zdrobove krokete in pečene piščančje krače, zeleno solato;

danes pa zeljnato juho, palačinke s skuto in kompot iz jabolk in suhih marelic.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Vladka. Tole je sicer moja pogruntavščina. No, ne vem mogoče je ta recept tudi že kje napisan. Gre pa takole.

Celega piščanca sem razrezala na kose (lahko vzameš tudi samo prsa ali bedra, kar imate pač radi), ga posolila in posula z mletim ingverjem. Naložila sem ga v okrogel pekač, prilila malo vrele vode in dala v pečico na 180 stopinj (ventilator). Med tem, ko se je pekel, sem naredila malo gostejše palačinkino testo iz dveh jajčk, moke (jaz sem vzela pirino) in mleka. Dobro sem ga osolila in dodala malo rožmarina. Lahko daš tudi kake druge začimbe, mogoče še Vegeto, če jo uporabljaš. Mase je bilo cca. 3/4 litra. To sem nato polila po pečenem piščancu in dala nazaj v pečico, da se je testo speklo in zapeklo. Na koncu sem posula še z naribanim dimljenim sirom in dala nazaj v pečico toliko, da se je sir stopil. Moji imajo takega piščanca zelo radi in ga imamo kar velikokrat na mizi. Poleg ponudim kako zelenjavno prikuho in solato. Zelo malo “pacanja” in konkretno kosilo je na mizi. Z začimbami in dodatki se lahko igraš po mili volji. Uporabiš pač tisto, kar imate radi.

Če boš preizkusila recept, sporoči, kako vam je bilo všeč.

Lp iz oblačne Ljubljane tja v daljni Kuvajt.

Julija

Danes pa smo jedli: govejo juho z rezanci, mrežno pečenko, dušeno rdeče zelje, mlince in solato. Za sladico pa je sin spekel orehov zavitek.

lp

Julija

Hvala, Julija, bom verjetno poskusila enkrat.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Danes pa malo lažje kosilo. Je bilo preveč dobrega čez vikend na mizi.

Kisla repa, beli ali ajdovi žganci, prekajena krača, za tiste, ki ne morejo brez mesa.

Vladka, ti pa kar poizkusi. Boš videla, da je res njami.

lp

Julija

Sedaj, ko se dogajajo čudeži, lahko to temo obnovimo in postavimo “na vrh”.

In vprašamo Julyo, kako tistega piščanca v testu potem razreže in servira.
ali to prej zvrneš iz pekača?
Ker bi tole slastno reč res rada čimprej naredila, pa mi samo še to ni jasno.
hvala

Odlicno!

Jaz bom danes zvecer naredila zelenjavni narastek. Vse sestavine odmerjam na oko in kakor mi narekujejo zaloge v hladilniku in zmrzovalniku: soparjen por, korenje, grah, kitajsko zelje, ohrovt, koruza. V drugi posodi zmesam dve jajci, nariban sir, kislo smetano, sol, poper in malo muskatnega orescka, nato pa premesam z zelenjavo; danes bom dala zraven se na rezinice narezano cetrtinko francoske struce, ki se mi valja ze od nedelje (cez teden kruha skorajda ne jemo). Potresem s kosmici masla in pecem priblizno pol ure na 180-190 stopinj C. Zraven bo pa radic v solati s paradiznikom.

Hm, kar nekam lacna sem postala!:)))

lp, proxima

Bralka, piščanca nič ne zvračam. Kar v pekaču testo razrežem, tako da ima vsak kos malo pečenega testa. Potem pa kar z lopatico ali ta veliko žlico zajemam in dajem na krožnik. Naokoli naložim dušeno zelenjavo. Pride tako lepo pisan krožnik. Na sredini meso s testom, okoli pisana zelenjava. Njami.

lp

Julija

Berem in berem, pa si mislim, da Babin možiček kar večkrat dobi paniran telečji zrezek, če sem to brala ne tako dolgo nazaj. In potem – seveda datum – kako je to fino, da teme skačejo na vrh. Tudi vsega dobrega se mora človek šele navaditi.

Moje vikend kuhanje. Danes na hčerino željo koščki piščančjega fileja v smetanovi omaki, zdrobovi cmočki, zelena solata. Popoldne rojstnodnevna malinova torta.
Jutri francoski krompir (kot musaka, vendar brez mesa, samo malo sira in smetana), švedske mesne kroglice, zelena solata. Torta je danes sicer nevarno izginila, a vsaj za nekatere bo še kakšen košček za jutri.
LP Mimi

VČERAJ: pečene piščanjčje bedre, pomfri, zelena solata
DANES: kisla repa, pire krompir in sojini polpeti
JUTRI: goveja juha z ribano kašo, zrezki na omako, skutni štruklji in solata

Včeraj je bil pečen oslič, blitva s krompirjem in zelena solata. Danes pa goveja juha z rezanci, ocvrta in zame pečena piščančja prsa, pražen krompir, mešana zelenjava in solata. Jutri je pa še zavit v tančico skrivnosti.

lp

Julija

Včeraj smo imeli svinjski file s sirovim soufflejem in cvetačo v limonini omaki, danes bo v pečici pečen piščančji file z zelenjavo (paradižnik, čebula, cvetača)
Jutri: Tofu in zelenjava v voku, zraven riž.

LP Neja

Jaz pa sem si za danes zaželela sarmo in pire krompir. Pripravila včeraj zvečer, zdaj pa komaj čakam da bo ura štiri in odpeketam domov jih pojest!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close