Kaj danes za kosilo?
Hej, Megi!
Ja, seveda jo dam tudi v zamrzovalnik. In ce imam kdaj pomisleke zaradi krompirja, ga v tem primeru spustim in dodem kasneje, ko vzamem iz zamrzovalnika. Na tanko narezan je v 15 minutah skuhan. sicer je lahko tudi brez krompirja, saj jecmencek in leca dovolj zgostita.
Seveda je telecji kare najboljsa stvar tudi za paniranje. Na eni strani kostike ( izraz se od takrat,ko je bil kuza pri hisi – plese z volkovi) je pljucna, na drugi pa roastbeef…kaj je se bolj okusnega?! In nikoli ne zgresis:)
Mesar odtehta,lepo zareze ob kosti in je. O,dobro je tudi peceno s kostjo
Z veseljem opazam, da so te stran spet zazivele:))) Sveze sapice, kajne?
Lep vecer Babi
Julija, napišeš, prosim, kako spečeš piščanca v testu oz. v kakšnem testu, kvašenem?
Hvala in prijeten preostanek večera!
Pri nas smo včeraj jedli gobovo juho iz “domačih” suhih gob, zdrobove krokete in pečene piščančje krače, zeleno solato;
danes pa zeljnato juho, palačinke s skuto in kompot iz jabolk in suhih marelic.
Vladka
Vladka. Tole je sicer moja pogruntavščina. No, ne vem mogoče je ta recept tudi že kje napisan. Gre pa takole.
Celega piščanca sem razrezala na kose (lahko vzameš tudi samo prsa ali bedra, kar imate pač radi), ga posolila in posula z mletim ingverjem. Naložila sem ga v okrogel pekač, prilila malo vrele vode in dala v pečico na 180 stopinj (ventilator). Med tem, ko se je pekel, sem naredila malo gostejše palačinkino testo iz dveh jajčk, moke (jaz sem vzela pirino) in mleka. Dobro sem ga osolila in dodala malo rožmarina. Lahko daš tudi kake druge začimbe, mogoče še Vegeto, če jo uporabljaš. Mase je bilo cca. 3/4 litra. To sem nato polila po pečenem piščancu in dala nazaj v pečico, da se je testo speklo in zapeklo. Na koncu sem posula še z naribanim dimljenim sirom in dala nazaj v pečico toliko, da se je sir stopil. Moji imajo takega piščanca zelo radi in ga imamo kar velikokrat na mizi. Poleg ponudim kako zelenjavno prikuho in solato. Zelo malo “pacanja” in konkretno kosilo je na mizi. Z začimbami in dodatki se lahko igraš po mili volji. Uporabiš pač tisto, kar imate radi.
Če boš preizkusila recept, sporoči, kako vam je bilo všeč.
Lp iz oblačne Ljubljane tja v daljni Kuvajt.
Odlicno!
Jaz bom danes zvecer naredila zelenjavni narastek. Vse sestavine odmerjam na oko in kakor mi narekujejo zaloge v hladilniku in zmrzovalniku: soparjen por, korenje, grah, kitajsko zelje, ohrovt, koruza. V drugi posodi zmesam dve jajci, nariban sir, kislo smetano, sol, poper in malo muskatnega orescka, nato pa premesam z zelenjavo; danes bom dala zraven se na rezinice narezano cetrtinko francoske struce, ki se mi valja ze od nedelje (cez teden kruha skorajda ne jemo). Potresem s kosmici masla in pecem priblizno pol ure na 180-190 stopinj C. Zraven bo pa radic v solati s paradiznikom.
Hm, kar nekam lacna sem postala!:)))
lp, proxima
Bralka, piščanca nič ne zvračam. Kar v pekaču testo razrežem, tako da ima vsak kos malo pečenega testa. Potem pa kar z lopatico ali ta veliko žlico zajemam in dajem na krožnik. Naokoli naložim dušeno zelenjavo. Pride tako lepo pisan krožnik. Na sredini meso s testom, okoli pisana zelenjava. Njami.
lp
Berem in berem, pa si mislim, da Babin možiček kar večkrat dobi paniran telečji zrezek, če sem to brala ne tako dolgo nazaj. In potem – seveda datum – kako je to fino, da teme skačejo na vrh. Tudi vsega dobrega se mora človek šele navaditi.
Moje vikend kuhanje. Danes na hčerino željo koščki piščančjega fileja v smetanovi omaki, zdrobovi cmočki, zelena solata. Popoldne rojstnodnevna malinova torta.
Jutri francoski krompir (kot musaka, vendar brez mesa, samo malo sira in smetana), švedske mesne kroglice, zelena solata. Torta je danes sicer nevarno izginila, a vsaj za nekatere bo še kakšen košček za jutri.
LP Mimi
Forum je zaprt za komentiranje.