Kaj danes kuhate?
skr bna, tudi mene zanima, kako to pripraviš, ker namreč še nisem slišala za to kombinacijo. Bi pa bilo fajn poskusit kaj novega.
sem že imela včeraj rižoto, vpredvčerajšnjim pa boranjo in pire, pa prežganko.
Problem je v tem, ker se moram ozirat na mojo 10-mesečnico, da ne rabim posebej kuhat za njo, saj v bistvu že vse skoraj je, ampak trenutno je tudi pr meni doma “skor “vsega zmanjkalo… tak da grem popoldan v nabavo… 🙂
A mislite, da če bi skuhala lisičkino juhico, pa krompir in korenček noter, da četudi bi ji VALDA njej lisičke ven pobrala, a bi ji škodilo? Mislim, to, da se lisičke kuhajo noter zraven?
lp,
Mi imamo vsak dan doma kuhano kosilo, čeprav smo v službi (trenutno na bolniški :(). Govejo juho kuham na 2-3 tedne v enem velikem 6 l loncu in jo dam v skrinjo. Bedrca npr. so pečena v slabe pol ure, krompir v kosih v 10 min (AMC, pod pritiskom), solato tudi očistim za večkrat in očiščeno shranim v hladilniku, mineštre kuham dan prej, zelenjavna juhica je en dva ti gotova, prej kot v pol ure,… Samo malo sistematičen moraš biti in imeti kdaj pa kdaj delno pripravljeno vnaprej, pa gre.
Podušim čebulo, česen, peteršiilj, vržem gor narezane lisičke, začinim z majaronom, brinjevimi jagodami, mleto sladko papriko in dušim cca 15 min. Zalijem z juho ali slanim kropom, lahko dodaš še žličko moke če hočeš in jed je gotova. polento skuhaš po okusu, gosto, redko, kakro imaš rada. lahko tudi narediš polentne rezine in jih popečeš na maslu – kot ti paše.
Enako naredim sataraš, el da namesto gob dodam narezan paradižnik in papriko, z veliko peteršilja, na kancu pa lahko po želji v omako ubiješ jajce, (dve, tri…) in ponudiš s kruhom.
Tudi pri nas kuhamo dnevno, ne glede na službo in druge obveznosti. Tudi jaz juho skuham na zalogo, po več litrov naenkrat, isto mineštre, omake, lazanjo, štruklje ipd. Zdajle sem tudi nadevala enih 20 paprikm, ki jih potem samo skuahm v omaki ipd – meni je to ljubše od “pogrej in pojej” variant, ker res vem, kaj jem.
Bučni zavitek s skuto:
Razvaljam vlečeno testo zelo na tanko in ga premažem z maslom. Nato ga premažem s skuto zmešano s kislo smetano in jajcem(2), na to pa posujem z naribano in osoljeno bučo. Zvijem v zavitek, premažem z maslom in hop v pečico.
V bistvu delam vse zavitke po istem principu, sladke, slane, sadne, mesne,….
Dober tek!
Forum je zaprt za komentiranje.