Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj boste pekle

kaj boste pekle

zanima me, kaj boste spekle dobrega te praznike, nimam idej zato sprašujem!?
Če se vam ljubi napišite še recept!
Hvala in lp

Sva že kar veliko spekla,z možem,vsak nekaj:kočevske zvezdice,cimetove piškote,domačega prijatelja in oreščke.Pa še kar nekaj bi,imam tako voljo letos.Receptov pa nimam časa pisat,saj jih imaš ogromno na Kulinariki.

LP

Jaz začnem jutri s mehkimi cimetovimi keksi. To je otvoritev peke. Potem pa pridejo na vrsto še orehovi rogljiči, božični keksi, kokosovi poljubčki, londonske rezine, rumove krogljice, domači prijatelj. Konec tedna pride na vrsto tudi sadni kruh. Pred božičem pa potica in še kakšna rulada. Lahko, da si še kaj namislim. No, zaenkrat pa imam to v načrtu in vem, da mi bo uspelo.

Recepte pa imam v večini iz kulinarike, so najboljši.

Prijetno peko želim tudi ostalim in lep pozdrav!

A potem pa stare piškote jeste za praznike? Saj je šele začetek meseca. Ne verjamem, da so čez 14 dni še doobri.

Keksi se začnejo peči že s prvim adventom. In keksi morajo odležat, pa zato niso nič stari, ampak boljši po okusu in kvaliteti. Hranijo pa se v škatle, ki so namenjene drobnemu pecivu.

Poskusi in poročaj!

Tole tudi mene zanima. Kaj piškoti držijo cel mesec? Kam in kako jih spravite.

Recimo, ko jih spečete, kaj točno naredite z njimi.

Jaz sem 1 x pekla piškote in so bili že čez par dni čisto mehki, drobljivi in mokri.

Sem že v nedeljo spekla 9 vrst piškotov. Spravim jih v kovinske škatle – za piškote pač.

In ne, niso prav nič stari, mehki in drobljivi. Že vrsto let jih pečem, pa so še vedno super.

Potem boste pa po novem letu vse jamrale, kako morate hujšati, ker ste se čez praznike zredile 🙂

Uspešno peko vam želim.

Pri nas imajp piškoti kratek rok uporabe, ker jih mi sproti pojejo.

Tole tudi mene zanima. Kaj piškoti držijo cel mesec? Kam in kako jih spravite.

Recimo, ko jih spečete, kaj točno naredite z njimi.

Jaz sem 1 x pekla piškote in so bili že čez par dni čisto mehki, drobljivi in mokri.[/quote]

Tole tudi mene zanima. Lahko katera odgovori?

Jaz se še trenutno motiviram, da bi šla kaj pečt. Med tednom nimam časa, preko vikenda pa je ostalih stvari toliko, da mi ali zmanjka časa, ali sem pa zvečer preveč utrujena. Mislim, da bom ta vikend spekla večjo količino medenjakov, ki morajo odležati, da so dobri, nekaj pa bom naredila medenih kepic, ki se lahko jedo takoj.

Mi je pa kolegica poslala včeraj ca 80 strani z recepti za kekse, mogoče me kateri premamijo 🙂

Ta vikend imam v planu medenjake. Ti morajo obvezno stati. Prav tako mora obvezno stati angleška keks torta. To dvoje ponavadi spečem v prvi polovici decembra. Med prazniki pa s hčero “spckava” še kakšne piškotke. S potico me zalaga mama, ki speče najboljšo.

Živi in pusti živeti

Nič ne bom pekla, da bom spočita dočakala novo leto. :))))))))

**************************************************** Počasi umira, kdor postane suženj navade, ponavljajoč vsak dan enake poti, kdor ne zamenja prestave, kdor ne tvega in zamenja barve oblek, kdor ne govori tistemu, ki ga ne pozna. Pablo Neruda

Jaz tudi ne bom nič pekla. Se moram šparat.

Jaz sem tole ze vse sprobala in bom za praznike ponovila:

http://www.mojirecepti.com/recept/cokoladne-palicice.html
http://www.mojirecepti.com/recept/mandljevi-piskoti-2.html
http://www.mojirecepti.com/recept/kokosove-kroglice-z-marmelado.html
http://www.mojirecepti.com/recept/zvezdice-z-marmelado.html

Moja specialiteta so rumove krogljice. Pa ne se nakremžit po tem stavku, ker jih iz vsaj 5 do 7 mas ni lahko narediti (kuglam jih več ur!!).
A vsi jih tako radi jedo, da pač ne gre brez tega.

Potem pa pridejo še orehovi kiflji, potica in kokosovi poljubčki. Če je čas in volja pa se delajo še orehovi “zavihki” iz listnatega testa.

HAHAHA, A TI SI PA KAR IZ KNJIGE RECEPTOV PISALA NASLOVE

pozdravljene,

hmmm…* mene pa zanima a imaš te recepte v elektronski obliki in bi te lepo prosila, če mi jih pošlješ?
lp. alex

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close