Kaj boste pa danes skuhale?
Upma, da nisem tečna s tem, ampak meni se je fino to pogovarjati, tako, da tiste ki se rade tudi o tem pogovarjate rečite kaj 🙂
No jaz bom nardila palačinke. Navadne in ameriške 🙂
Imam nutelo in včeraj sem kupila še javorjev sirup:)
Imam še nekaj jagod in kislo smetano :), tako, da bodo nastali zanimivi nadevi 🙂
Kaj pa ve?
Ameriške palačinke se razlikujejo od klasičnih, saj so debelejše in jih ponavadi že med peko nadevate s poljubnim nadevom – poskusite s svežim sadjem ali čokolado; če izpustite sladkor, lahko dodate tudi slane priboljške ali pa jih pustite prazne in jih nato na krožniku oblijete z izdatno količino okusnega javorjevega sirupa, ki ni le aromatičen, temveč tudi bolj zdrav od ostalih sladil.
Sestavine:
190 g moke
10 g pecilnega praška
6 g soli
10 g sladkorja
295 ml mleka
1 jajca
45 g stopljenega masla
Potek:
V večji posodi presejte skupaj moko, pecilni prašek, sol in sladkor. Na sredini naredite krater in vanj vlijte mleko, jajce in stopljeno maslo; mešajte, da nastane gladka masa.
Segrejte rahlo naoljeno ponev nad srednjim ognjem. Mešanico nadevajte po žlicah, približno 60 ml na eno palačinko. Popecite na obeh straneh, da palačinka porjavi.
Če jih nadevate, nadev dodajte na zgornjo stran in nato palačinko obrnite, da jo popečete še na strani, kjer je nadev.
No iz te strani sem jih vzela 🙂
EVO ALI TE: http://www.mojirecepti.com/recept/palacinke-po-amerisko.html
Priprava
Ločimo beljake od rumenjakov.
V posodi zmiksamo rumenjake, moko, pecilni prašek in mleko v gladko testo.
Iz beljakov in soli zmiksamo srednje trd sneg.
Sneg vmešamo v testo.
Na srednje močnem ognju razgrejemo ponev. Nekaj testa vlijemo v ponev in pečemo nekaj minut, tako da je palačinka videti zapečena in čvrsta. Nato pa jo obrnemo in zapečemo še na drugi strani.
Serviranje
Palačinke lahko postrežemo z javorovim sirupom, maslom, kislo smetano.
Nasvet
Dodatki, ki jih lahko uporabimo pa so: sveža koruza, zapečena slanina, borovnice, banana, dušena jabolka, nastrgana čokolada. Dodatke potresemo po palačinki, preden jo obrnemo na drugo stran.
Sestavine
Jajce – kokošje 3 kosi
Pšenična bela moka 100g
Pecilni prašek 1 žlica
Kravje mleko – polnomastno 150ml
Sol
Kako se pa naredijo kumare v smetanovi omaki. Vem, da sem jih enkrat na enem pikniku jedla in so ble super.[/quote]
Kumare že kakšno uro pred postrežbo naribam, potem jih malo ožamem, dam v skledo, posolim, popopram in dodam kislo smetano. Potem to samo dobro premešaš in daš v hladilnik, da so fino mrzle. Dodaš lahko tudi malo rdeče čebule, česna, peteršilja, kisa in olja. Čisto po okusu.
Forum je zaprt za komentiranje.