Kaj boste pa danes kuhale?
Tašča in tast sta šla nabirat gobe in sta nam jih prinesla, tako da bom skuhala gobovo rižoto, zraven pa solato, radič in rukolo.
Za vse, ki nimajo časa skuhat in sprašujejo, kako to, da nekateri med tednom kuhamo kosila – jaz sem na porodniški, tako da trenutno si lahko to privoščim. Ko sem v službi pa mi na žalost preostane samo menza oz. gostilna s toplimi malicami.
Restan krompir … mi razložiš, ali tako v vašem kraju rečete praženemu krompirju, ali je to kak drug krompir? Pri nas rečemu temu “tenstan” krompir. Me samo zanima,brez slabih misli, verjemi:-)))
Pri nas pa bodo jurčki z jajci, kruh, solata !
Uživaj, dokler lahko: v tem, da si doma, v tem, da imaš malčka, v tem, da lahko kaj skuhaš. Ko boš šla delat, bo vse eno samo hitenje in norenje in težka bo, zato si zdaj vzemi čas za užitek! Jaz se sicer takih reči običajno ne sprašujem, ker je to čisto in samo stvar posameznikov, kaj in kako razporejajo svoj čas in kdaj kosijo, ali je to ob 15., 16. ali 19. uri! Njihova stvar. Midva sva trenutno sama, pa jeva, kadar nama paše ! Ko smo vsi na kupu, jemo ob nedeljah ob 13. uri, drugače pa, ko smo v glavnem vsi doma, če je to ob 18. uri (največkrat je takrat), potem pa ob 18.uri, kuham pač reči, ki so hitro narejene, če imam plan vnaprej, potem naredim že zvečer kakšno malenkost za naslednji dan, drugače pa zgodaj vstajam in že zjutraj kaj malega postorim tudi za kosilo.
Ej, hvala ti, Aredhel, zdelo se mi je, sprašujem pa zato, da si “izpopolnim znanje”, da ne bom mislila, kaj to je za en krompir. Ja, meni je naš “tenstan”, drugače “pražen” krompir zakon! Včasih na čebuli, namočen z juhico (nedelja), včasih kar na maslu z dodano rdečo papriko … wau, danes bom naredila malo takega krompirja poleg gobic … sem lačna kot volk.
Ojej, Aredhel, nisem našla tovjega recepta za špinačnico, pa bi tako rada ta link pripopala dekletom tam zgoraj. Se morda spomniš naslova teme??? Oziroma, mi lahko pomagaš ?
Forum je zaprt za komentiranje.