Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj boste kuhale?

kaj boste kuhale?

res da je še kar nekaj časa,a bi vseeno vprašala če že katera ve kaj bo kuhala za božič?letos jaz gostim par ljudi pa bi rada kaj posebnega pripravila.

za glavno jed bom svinjsko ribico v listnatem testu,rabila bi kakšno idejo za predjed in pa kaj naj ponudim k svinjski ribici?(krompir,njoke?)

hvala

Pri nas bo tradicionalno – fondi.

Nič posebnega, kar se bomo pač spomnili.

Pri nas tudi tradicionalno – pečenice, repa, kuskus + potica.

repa in matevž
super :-))))

Čez dober mesec ! Malo zgodaj za sestavljanje menija.

Mi na Obali smo bolj ribo-jedci.

Predjed: bakala na belo, losos dimljeni, olive,
Glavna jed: Enega porcijskega brancina na osebo, zraven kuhan brokoli, korenček, pire krompir, mešana solata….

pred tem: juhica, če se mi bo dalo kuhat….
po tem: sladko in slano pecivo
vmes: dobro domače belo vino, malvazija od….

tebi pa zraven svinjske ribice ne priporočam njokov, raje kaj zelenjavnega in krompir pražen….

Jaz še ne razmišljam o božični večerji. Pri nas je hči glavni gurman in če bi bilo po moje, bi kupila tatrca in to je to.

Tako pa hči komplicira, cel dan kuhava, pečeva in ona ob tem zelo uživa. Jedilnik sestavi ona. Ponavadi s pomočjo strani Gurman. lansko leto je bilo vse tako fensi šmensi, da ti ne znam ponovit, kaj smo jedli. Nama je pa odlično uspelo.

Mislim, da pade na vikend? Zmenjeni smo, da vsak mesec nekdo drug kuha ob vikendih. December je možev :). Torej, ne kuham. Pri njem je pa klasika: ob nedeljah juha, meso iz juhe,krompir,solata. Ob sobotah naredi ali pečenega piščanca v pečici (se sam dela), ali pa kaj v smislu:ričet, vampi…

Sarmo za dva dni, potico.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close