Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj bose pa danes kuhali?

Kaj bose pa danes kuhali?

Oh ja včasih mi resnično zmanjka idej za kuhanje kosila, čeprav sva v tej vlogi, ko vsak dan (ne ne lih vsak dan, naju večkrat še doma ravajajo) kuhava sama komaj leto in pol. Testenine, riž, krompirček ,ribe, meso, veliko zelenjava – vsa na 100 načinov, pa še vseeno zmanjka idej. Dajte ideje na plan kaj boste kuhali danes za kosilo, al pa kaj ste včeraj, prejšnje dni,…karkoli.

Želim vam lep petek in lep konec tedna.
T.

Ker gremo danes popoldne na izlet, moram pred tem na hitro pripraviti kosilo. Ker imam v hladilniku skuto in drobnjak, sem se odločila, da bom skuhala skutino-zdrobove cmoke, zraven pa ponudila ali zeleno ali paradižnikovo solato.
Recept je sestavljen bolj na “uč” in sicer:
1/2 kg skute,
narezan drobnjak (mali šopek),
2 jajci,
toliko pšeničnega zdroba, da je zmes ravno prav trda (približno tako, kot pri zdrobovih cmokih za v juho),
malo naribanega sira (ne parmezana).
Iz te mase lahko ročno oblikuješ enakomerne kroglice ali pa enostavno zajemaš z jušno žlico in jih daš kuhat v osoljeno, zavreto vodo. Ko voda ponovno zavre, jih kuhaj še približno 15 minut. Nato jih s penovko pobereš ven in jih posiplješ s praženim sezamom. To lahko postrežeš kot samostojno jed ali pa npr. s šampinjonovo omako oz. kaj drugega.

Mmmm,…zelo dobr se sliši, sicer razen skute in paradižnika nimam nobenih sestavi doma, ampak, grem iz službe v trgovino. Hvala in lepo se imejte na izletu.

TaNiTa

TaNiTa,
danes smo imeli zelenjavno rižoto. Drobno sem narezala por, malce mlade čebule, mlad korenček, paradižnik, bučke in po pol paprike treh barv, vseskupaj prepražila v voku in nato dodala kuhan rjavi riž. Zraven paše ogromna skleda zelene solate z redkvicami.

Za jutri sem namočila sojo. Sojo bom skuhala (kot fižol). Prepražila bom čebulo in malce prešane slanine, zalila s sojo in vodo od kuhanja in dodala bloško klobaso ter začimbe. Jaz bi sicer rajši brez klobase toda mož pravi, da brez nje ne gre. Včasih dodam še cele krompirje, če vem, da bomo pojedli takoj.

Karmen!
Imaš še kakšen recept za zeleno sojo. Jaz jo namočim, pa potem drug dan iz nje naredim zrezke (z grahom, korenjem in spaženo čebulo), kaj drugega pa že ne. A je zgornja jed potem podobna “mineštri”? V te namene jaz uporabim lečo.

Hej Šminka,…

Preizkusila sem recept in moram reči, da je zelo odlično izpadlo. Sem skuhala zelenjavno juhico z ovsenimi kosmiči, naredila cmoke z sezamom(po tvojem receptu) in zraven ponudila paradižnikovo solato s kalčki. Ful lahkoo in zelo dobro kosilo, ravno prav za te vroče dni. Tko, da hvala še enkrat.

Lep dan,
TaNiTa

Me veseli, da ti je uspelo narediti po mojem receptu. Samo moraš imeti kar dober občutek za količine različnih sestavin. Velikokrat si izmislim kakšno novo jed in mi vedno uspe. Tako, da z možem vse z užitkom vse pomljaskava, hčeri pa sta bolj izbirčni.

Ja, kuham mineštre, isto kot s fižolom ali lečo. Najraje uporabljam rumeno sojo, oz. moji otroci jo najraje jedo. Tudi sojine polpete (mislim da po Jožetovem receptu) in sojino pašteto radi jemo. Nasploh imam sojo ali lečo raje kot fižol, ker sta milega okusa, lažje prebavljivi, hitreje kuhani in ne povzročata takšnih prebavnih težav kot fižol ali grah….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close