Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kaj bi vprašali učitelja?

Kaj bi vprašali učitelja?

Ma ja. Kot falus. Samo nadrkan. Tako in drugače.[/quote]

Oooo, osebica, ki poskuša in se trudi ustvarjati vtis kultivirane persone, se je spustila na kanalizacijski nivo vulgarizmov. Kako ste malomeščanke predvidljive …[/quote]

Jaz ne vidim nič kanalizacijskega v tem. Ravno nasprotno. Nekaj, kar bi z lahkoto dala v usta. Najbrž imaš samo ti tak odnos do tega. Niti nisem zase nikoli trdila, da sem dobra pička ali pa samooklican steber delovne učinkovitosti in produktivnosti. To si si ti gladko malo izmislil. Da pa je moj spekter izrazoslovja zelo širok pa tudi ni nobena novost. Samo da so se drugi na to že navadili.

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Seveda se je to dogajalo in je bilo čisto prav, da je tistega poklicala pred tablo, če je delal zgago. Zaradi takšnih “pametnih” otrok, potem še drugi ne morejo v miru poslušati.
In če tisti ni imel pojma, je pač zasluženo dobil cvek. 🙂
Otrok mora snov obvladati. Če ne, pa temu sledi primerna ocena.

Glede na tvoj MO bi rekel, da ti najprej kaznuješ potem pa nekako utemljuješ in razlagaš kazen. Premisli malo o tem.[/quote]

Kaj pomeni MO?[/quote]

O kako lepo, da si vprašal. Vidiš je imela Margi prav – res si nadarjen učenec. Najbrž si imel samo smolo z šolanjem. No pa saj zato smo tu – da si pomagamo. Pa naj ti še odgovorim na vprašanje, da ne dolgovezim tja v tri dni.

MO je modus operandi (po angleško tudi method of operation).
Označuje tipično obnašanje posameznika ali njegove standardne načine postopanja.

Pri Robiju lahko naprimer opazimo burno reakcijo, ko naleti na kritiko. Nato malo premisli in pride nazaj in malo več napiše.

Aha, dejanje iz obupa. Da te mulc toliko stisne v kot, da zgubiš kontrolo nad samim sabo.
Kot kadar doma skušaš otroku nekaj dopovedati in ko ti ne uspe, ga na koncu udariš.

Mene bi bilo sram, ne glede na to ali bi bila učitelj ali starš. Ker to bi pomenilo, da sem pogrnila na celi črti.[/quote]
iz tega sledi , da je kakršnkoli kaznovanje otrok dejanje obupa? in vsi starši katerih otroci niso ubogljivi, ne ubogajo na prvo besedo, ae zgovarjajo, ,mislijo z svojo glavo, se ne uklanjajo vsem pravilo bi morali potisniti glavo v pesek in pošteno zardeti? enako učitelji?…saj se šališ, a ne?
kaznovanje je čisto človeški element in ga podpiram, seveda pa mora biti kaznovanje pravično in utemeljeno…..temelj kaznovanja je tole…pravice brez sile je neučinkovita….sila brez pravice pa nedopustna[/quote]

Ne. Iz tega ne sledi, da je kakršnokoli kaznovanje otrok dejanje obupa, ampak da je izsiljevanje z premočjo dejanje obupa. Ampak tebi je škoda razlagati, ker si obtičal v enem času… ne vem, Flash Gordona mogoče…

Glede na tvoj MO bi rekel, da ti najprej kaznuješ potem pa nekako utemljuješ in razlagaš kazen. Premisli malo o tem.[/quote]

Kaj pomeni MO?[/quote]

Marihuanca? Ma ne, ne bom….

Kaj pomeni MO?[/quote]

O kako lepo, da si vprašal. Vidiš je imela Margi prav – res si nadarjen učenec. Najbrž si imel samo smolo z šolanjem. No pa saj zato smo tu – da si pomagamo. Pa naj ti še odgovorim na vprašanje, da ne dolgovezim tja v tri dni.

Označuje tipično obnašanje posameznika ali njegove standardne načine postopanja.

Pri Robiju lahko naprimer opazimo burno reakcijo, ko naleti na kritiko. Nato malo premisli in pride nazaj in malo več napiše.[/quote]

Ti, zakaj pa ti pišeš pod mojim nickom? Nekaj ti grem na živce, pa ne najdeš načina, kako bi me drugače zjebal?

in s kakšne pozicije naj nastopa učitelj ( oz kakršnakoli oseba v vzgojnem procesu, tudi starši) če ne (tudi) z pozicije moči? ti ne nastopaš s pozicije moči nasproti svojim otrokom? seveda nastopaš,….v tem je težava oseb kot si ti margot, da kakršnokoli avtoritativen nastop, tudi iz pozicije moči takoj dojame kot napad na lastno integriteto in se postavi v zaščitniško pozo…zato pa imaš sedaj generacijo mladih ,ki ne želijo, nočejo in ne morejo prevzemati odgovornosti za svoja napačna ravnanja……je pa lepo videti, da sem te nekaj naučil in če bi ne bila površen bralec, bi lahko opazila da nikoli ne zagovarjam kaznovanja s pozicije moči kar mi želiš podtakniti, ampak to, da kaznovanje mora biti ampak mora biti pravično in tehtno in z razlogam…in ja bog se usmili časa v katerem sem ujet….tudi kakšna terapevtska klofuta ne škodi mladini

Saj vem, da neregistrirani nicki niso rezervirani samo vsak pa res nima 5 minut, da bi se registriral.

Tako, da ta nick je moj ker sem ga prvič uprabil leta 2003 na mnenjalniku.

Leta 2003 si ti cuzal svojega kurca, kar še danes z veseljem počneš. Sicer pa, imej moj nick, če ti bo pripomogel k čemu. Teren sen ti pripravil do popularnosti, zapravil ga boš pa sam.

Ne razumem jaz tebe. Kakšno neznanje ? Zakaj neznanje ?
Če otrok ne obvlada potrebne snovi ko je vprašan, potem to ne pomeni, da učitelj išče neznanje. Učitelj išče znanje, če pa ućenec nima pojma, pa to ni problem učitelja.
Mogoče bo s tem ukrepom učencu bolj razumljivo zakaj se splača biti pozoren pri pouku in iskati znanje.[/quote]

Ti nisi nikoli hodil v šolo?:) Ko je razjarjena učiteljica nekoga poklicala pred tablo, zanalašč. Zame izgovor, da ne obvlada učencev ni dovolj, da te pokliče, ker ne pozna drugega instrumenta krotenja mladeničev in mladenk.[/quote]

In učitelj lahko vedno zastavi takšno vprašanje na katerega učenec ne bo vedel odgovora.

Eno vprašanje v razmislek:
a ima lahko genij sina genija?
in za koliko se možnosti zmanšajo, če je oče še malo tiran?

Jaz nastopam iz pozicije ljubezni. Ti pa daj iz moči. Ker je to kot kaže edini način, da prideš do avtoritete.

Ko se bova zmenila, da mi narediš uslugo se boš lahko hvalil.

Ti nisi nikoli hodil v šolo?:) Ko je razjarjena učiteljica nekoga poklicala pred tablo, zanalašč. Zame izgovor, da ne obvlada učencev ni dovolj, da te pokliče, ker ne pozna drugega instrumenta krotenja mladeničev in mladenk.[/quote]

In učitelj lahko vedno zastavi takšno vprašanje na katerega učenec ne bo vedel odgovora.[/quote]
Ja ubogi otrok in nesposoben učitelj, ker ni sposoben otroku brati misli (da bi iskal znanje), da mu ne bi zastavil napačnega vprašanja in naletel na neznanje 🙂

In učitelj lahko vedno zastavi takšno vprašanje na katerega učenec ne bo vedel odgovora.[/quote]
Ja ubogi otrok in nesposoben učitelj, ker ni sposoben otroku brati misli (da bi iskal znanje), da mu ne bi zastavil napačnega vprašanja in naletel na neznanje :)[/quote]

Robi, brez strahu! Danes ne boš vprašan 🙂

Pri Robiju lahko naprimer opazimo burno reakcijo, ko naleti na kritiko. Nato malo premisli in pride nazaj in malo več napiše.[/quote]

Ti, zakaj pa ti pišeš pod mojim nickom? Nekaj ti grem na živce, pa ne najdeš načina, kako bi me drugače zjebal?[/quote]

Hmm, človek te pohvali pa ti ni všeč. Ne vem, kaj naj si mislim.

To vprašanje je za našo t’ršico Margi.
No povej zdej 🙂

Ne razumem jaz tebe. Kakšno neznanje ? Zakaj neznanje ?
Če otrok ne obvlada potrebne snovi ko je vprašan, potem to ne pomeni, da učitelj išče neznanje. Učitelj išče znanje, če pa ućenec nima pojma, pa to ni problem učitelja.
Mogoče bo s tem ukrepom učencu bolj razumljivo zakaj se splača biti pozoren pri pouku in iskati znanje.[/quote]

Čeprav sama boljšega načina ne poznaš? Ni to malo izgubljeno?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Jaz nastopam iz pozicije ljubezni. Ti pa daj iz moči. Ker je to kot kaže edini način, da prideš do avtoritete.[/quote]
In kako to zgleda v praksi?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Seveda se najdejo tudi takšni otroci, ki ne jebejo sistema. In tudi to, da je takšnih čedalje več. Ampak, daj mi razloži: kaj ti v tvoji službi nikoli ne naletiš na oviro? …ki bi jo najraje rešila na …. način, pa je ne moreš? Misliš, da mene nikoli ne prime, da bi kakšnemu poslovnemu partnerju zavila goltanec? Pa vprašaj kakšno starejšo trgovko, ki je prodajala še v časih, ko smo morali bolj zgodaj v trgovino, ker je popoldan zmanjkalo kruha in ko smo vsi ponižno stali v vrsti, upajoč, da ima še kakšno štruco pod pultom. In kakšna je situacija zdaj, ko mora trgovka v Lidlu v tolikointoliko sekundah odblokirati tolikointoliko artiklov. Tako da, brez zamere Senza, učitelji so zadnji, ki smejo kaj jamrati. Da so pa časi klobas in kolin minili – to pa drži.

So. Tudi dobre in zagnane, čeprav iz mojih izkušenj, so bolj izjeme kot pa pravilo. Če te pa že zanima, imajo profesorji po pogodbi toliko dopusta, kolikor ga imamo(jo) vsi drugi. Vendar pa bodimo pošteni: vsaka dodatna aktivnost jim doprinese dan ali dva. In teh dni se lahko brez posebnega truda nakleplje kar nekaj. Običajno ravno toliko, kolikor je šolskih počitnic. Pa omenimo še to, da je vodstvo šole zelo naklonjeno dnevom zaprtih vrat, da ni treba ogrevati šole (recimo med jesenskimi počitnicami). Pa če so te tvoje prijateljice koliko toliko iskrene ti bodo povedale, da razen kofetkanja v zbornici, med počitnicami v šoli niti nimajo kaj početi. Pa še to: njihov pravilnik sicer resda veleva in zapoveduje določene obveznosti, žal pa ne predvideva nobenih sankcij za kršitev. Pa saj mi ni treba verjeti…[/quote]

Jah, v moji službi obstaja nekaj, kar se imenuje pristojnosti (to je tisto, za kar trdim, da jih imajo učitelji/ce čedalje manj), ki mi malenkost olajšajo situacije, kjer moji najboljši nameni ne dosegajo zastavljenih (da se razumemo, čisto realnih) ciljev. Za izredno zoprne primerke imamo pa tudi izredno zoprnega, retorično zelo močnega človeka, ki je poleg vsega v nulo seznanjen tudi s pravno-formalnimi vidiki. V bistvu je zato tam, da nam v najbolj kočljivih situacijah “riti rešuje”. Če ne bi bilo njega, bi se pa lahko pogovarjali o načinih, o katerih bi fantazirala – o mučilnih metodah, mučilnih napravah; še lestvico bi lahko sestavili, v kakšnih primerih bi bil nekdo takoj eliminiran, kdaj pa bolj blago obravnavan.

Margotka, nobene zamere z moje strani, samo nekako se ne morem strinjati s tem, da samo na račun tega, da so pogoji (včasih zares, včasih samo na videz) v eni panogi boljši od drugih, folk nima pravice dvigovati glasu. Če dobiš bolj problematičen razred, je tolažba, da imaš v primerjavi z drugimi zaposlenimi vsaj več dopusta oz. prostih dni, približno tako slaba, kot bi nekoga po živčnem zlomu tolažil s tem, da je full srečko, ker je dobil tri mesece bolniške.

Ne vem, ali sem v katerem od prejšnjih komentarjev to že napisala, ampak jaz si glede učiteljic in učiteljev ne delam utvar – klasična Gaussova krivulja mi pade na pamet, ko pomislim, da je nekaj izredno dobrih, nekaj izredno slabih, večina pa dokaj povprečnih. Mislim, da je (v enih primerih na srečo, v drugih pa na žalost) tudi z učenci in učenkami zelo podobno.
Isto opažam tudi pri zdravnikih, zato pa tako zelo palim na priporočila (in odsvetovanja). In se zato tudi ne zmrdujem, češ, kaj se pa eni starši preseravajo, ko svoje otroke raje npr. na OŠ Valentina Vodnika vpišejo, kot pa, da bi njihovi otroci doživljali podobna sranja (diskriminacija, šikaniranje, zatiranje itd.) kot nekateri otroci na OŠ Šmartno, recimo.

.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Če učitel/jica ni sposobna držat reda v razredu je slaba, absolutno zanič je tudi tista, ki dela red z talanjem slabih ocen, ker ocena je odraz otrokovega znanja ne pa sredstvo za vzgojo zato, ker ona ni sposobna uveljavit šolskih pravil/nima avtoritete.
Otroci pridejo iz različnih okolij, taki in onaki, na učitelju pa je, da jim dopove kako se je treba v šoli obnašat, če jim tega starši niso mogli/znali/hoteli. Za dobro vseh mora branit meje, ki so postavljene v šoli. Res pa je,da so sedaj menda ločili vzgojo in podajanje znanja in šola več naj ne bi vzgajala, ker je svojevrstni kretenizem…. Tega pač ne moreš ločit.[/quote]

Mhm, in ko ti 8-letnik pretepa vrstnike, meče stole, davi sošolko z vrvjo, ustrahuje še učitelje in celo straši s pištolo (pa čeprav plastično), boš kaj? Če imaš res smolo (tako kot na OŠ Savlje), pristojne institucije primera sploh ne obravnavajo, vmes ti pa še otrokov oče grozi, da bo vse postrelil, napade nosečo učiteljico, nato pa od random ljudi poslušaš še, kako slab učitelj si, ker mulca nisi bil sposoben ukalupiti (saj vemo, da gre tudi za to, a ne?). Gee, thanks!

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

V tem primeru pridejo do izraza sistemske (zakonske) napake.

Ljuba duša, psihologije in vzgoje ni na faksu skoraj nič. Študiraš vsebino in didaktiko, pri psihologiji poučevanja narediš eno seminar in čao. Žal moraš biti iz pravega testa, dosleden, pravičen in pravilno podajat snov, sicer te nesejo iz razreda.

Jasno so v prvi vrsti starši tisti, ki otroku postavljajo meje, učitelj ima zvezane roke (ja, na faksu ti povedo, kje točno se otroka lahko dotakneš, da se ne vzame kot spolni napad) pri “problematičnih” mulcih. Jasno, lahko se ga trudiš zaposlit, ampak če ne dela in meče papirčke ali se dere ipd. Ne moreš na račun enega ali dveh primerkov zanemarit celotnega razreda, po drugi strani pa tudi ne povsem ignorirat motečih otrok, saj učitelju hitro pade nivo spoštovanja.

Le čevlje sodi naj kopitar.

Krivokljun, nekaj ti da šola, nekaj moraš pa sam vložiti vase in nase, da si uspešen na svojem področju. Ko sem končala faks, nisem imela pojma glede tega, kar opravljam danes. Ves čas se trudim, da nadgrajujem svoje znanje in se učim novih stvari. Tudi učitelji se morajo zavedati, da red in disciplina ne prideta s pridnimi učenci, ampak je potrebno veliko napora, da ustvariš pravo klimo. Tebi je v službi z vsem postlano? Ne rabiš migniti s prstom, vse klekne pred tabo?

učitelji si zaslužijo zasmehovanje, poniževanje, izsiljevanje, grožnje … tudi vsake toliko po dve okoli kepe

gled na to, kaj so vzgojili, da se nam gre politiko, direktorje v JS … bi jih morali linčati – javno

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close