Kaj bi vprašali učitelja?
Lahko se samo vprašamo, zakaj ena Margot, ki se ima za ne vem kakšno pičko, hodi po okus na mon forum? Sicer je pa odgovor znan: ker je to njen edini zanimiv del dneva, ko se lahko z marihuanco in podobnimi druži. Tisti njen trot jo dolgočasi na smrt, da se mora sem zatekat in iskat razburljivosti. Skeli tudi dildo ne zapolni vse praznine v življenju. Lahko bi se nam štel v pokojninsko dobo čas, ki ga prebijemo tukaj, da zahojenim malomeščankam rešujemo življenja.
Oprosti, za trenutek se mi je zdelo, da si danes spremenil stališče in da želiš biti babam privlačen.
Pa sem ti samo hotela malo pomagati.:))[/quote]
Saj, problem je, da vas privlačim, pa če se še tako trudim, da me ne bi videle kot erotičen simbol.[/quote]
Ma ja. Kot falus. Samo nadrkan. Tako in drugače.
Aha, dejanje iz obupa. Da te mulc toliko stisne v kot, da zgubiš kontrolo nad samim sabo.
Kot kadar doma skušaš otroku nekaj dopovedati in ko ti ne uspe, ga na koncu udariš.
Mene bi bilo sram, ne glede na to ali bi bila učitelj ali starš. Ker to bi pomenilo, da sem pogrnila na celi črti.[/quote]
iz tega sledi , da je kakršnkoli kaznovanje otrok dejanje obupa? in vsi starši katerih otroci niso ubogljivi, ne ubogajo na prvo besedo, ae zgovarjajo, ,mislijo z svojo glavo, se ne uklanjajo vsem pravilo bi morali potisniti glavo v pesek in pošteno zardeti? enako učitelji?…saj se šališ, a ne?
kaznovanje je čisto človeški element in ga podpiram, seveda pa mora biti kaznovanje pravično in utemeljeno…..temelj kaznovanja je tole…pravice brez sile je neučinkovita….sila brez pravice pa nedopustna[/quote]
Se strinjam. Seveda se ob tem oglašajo ženske, ki se jim otroci smilijo in vztrajajo pri svoji permisivni vzgoji.
Preden se na takšen način poskuša otroka pomiriti, se seveda jasno pove kakšne bodo sankcije za tiste, ki ne bodo spoštovali nekega določenega reda.
Tako ima otrok na razpolago ali bo miren ali pa bo delal zgago in potem dobil možnost govoriti pred tablo. Če že rad govori. 🙂
GF pa samo kritizira in trdi, da se ji to ne zdi pravi način, ko pa jo človek vpraša za njen boljši način, pa pravi, da to ni njena stvar. 🙂
Od same kritike ni nobene koristi, če se ob tem ne ponudi boljše rešitve.
Robi, sploh ni res, da samo kritiziram. Ja, vprašal si me, kakšen način bi bil boljši. Nisem učiteljica, ne ukvarjam se s problematiko 24-ih otrok, zato nimam neposrednih rešitev zate. Lahko bi kvečjemu govorila, kaj sem v svojem lajfu spoznala, da se obnese. Ampak v naših časih so učiteljice metale ključe v glavo in podobno:)).
Spet je odvisno od starostnega obdobja otrok. Prvi razredi OŠ se spoznavajo z redom na šoli. Učitelji jih seznanjajo s pravili igre in morebitnimi sankcijami, ki so recimo preusmerjanje pozornosti, dodatno delo in obveznosti za otroke, ki motijo proces. Sistem je zelo lepo zapeljan, veliko je odvisno od učitelja, kako to predstavi otrokom in koliko je dosleden. Vedno bodo otroci, ki bodo iz takšnih ali drugačnih razlogov bolj moteči. To mora vsak učitelj vzeti v zakup in delati na tem, da situacije umirja, ne pa poslabšuje. Otroci so zelo senzibilni, občutijo vse, kar se dogaja okrog njih. Treba jim je iti nasproti s pravimi pristopi. Zato so študirali vsa leta, a ne?
iz tega sledi , da je kakršnkoli kaznovanje otrok dejanje obupa? in vsi starši katerih otroci niso ubogljivi, ne ubogajo na prvo besedo, ae zgovarjajo, ,mislijo z svojo glavo, se ne uklanjajo vsem pravilo bi morali potisniti glavo v pesek in pošteno zardeti? enako učitelji?…saj se šališ, a ne?
kaznovanje je čisto človeški element in ga podpiram, seveda pa mora biti kaznovanje pravično in utemeljeno…..temelj kaznovanja je tole…pravice brez sile je neučinkovita….sila brez pravice pa nedopustna[/quote]
Se strinjam. Seveda se ob tem oglašajo ženske, ki se jim otroci smilijo in vztrajajo pri svoji permisivni vzgoji.
Preden se na takšen način poskuša otroka pomiriti, se seveda jasno pove kakšne bodo sankcije za tiste, ki ne bodo spoštovali nekega določenega reda.
Tako ima otrok na razpolago ali bo miren ali pa bo delal zgago in potem dobil možnost govoriti pred tablo. Če že rad govori. 🙂
GF pa samo kritizira in trdi, da se ji to ne zdi pravi način, ko pa jo človek vpraša za njen boljši način, pa pravi, da to ni njena stvar. 🙂
Od same kritike ni nobene koristi, če se ob tem ne ponudi boljše rešitve.[/quote]
Glede na tvoj MO bi rekel, da ti najprej kaznuješ potem pa nekako utemljuješ in razlagaš kazen. Premisli malo o tem.
Saj, problem je, da vas privlačim, pa če se še tako trudim, da me ne bi videle kot erotičen simbol.[/quote]
Ma ja. Kot falus. Samo nadrkan. Tako in drugače.[/quote]
Oooo, osebica, ki poskuša in se trudi ustvarjati vtis kultivirane persone, se je spustila na kanalizacijski nivo vulgarizmov. Kako ste malomeščanke predvidljive …
In zato ne vem, zakaj zagovor pred tablo ne bi bil ustrezna sankcija.
Problem je pri tistih, ki niso dosledni in preveč tolerirajo. Otrok se mora preko sankcij naučiti kaj je prav in kaj ne. Ne pa, da se mu samo preusmerja pozornost, saj se s tem otroka ne nauči primernega obnašanja.
Tako kot mora starš biti dosleden in se držati postavljenih sankcij, tako bi se moral učitelj.
Od same kritike ni nobene koristi, če se ob tem ne ponudi boljše rešitve.[/quote]
smilijo je še preblag izraz, prej se gre za to, da brez kritčne presoje in in popolnoma zamegljeno presojajo obnašanje lastnih otrok, potuha ne glede na to to kaj njihovi potomvi rečejo in storijo v šoli…
gf pa….saj ni važno kaj je….samo da j proti in da se lahk špetira…otroci pač
Ne razumem jaz tebe. Kakšno neznanje ? Zakaj neznanje ?
Če otrok ne obvlada potrebne snovi ko je vprašan, potem to ne pomeni, da učitelj išče neznanje. Učitelj išče znanje, če pa ućenec nima pojma, pa to ni problem učitelja.
Mogoče bo s tem ukrepom učencu bolj razumljivo zakaj se splača biti pozoren pri pouku in iskati znanje.
Glede na tvoj MO bi rekel, da ti najprej kaznuješ potem pa nekako utemljuješ in razlagaš kazen. Premisli malo o tem.[/quote]
Kaj pomeni MO?
Ne razumem jaz tebe. Kakšno neznanje ? Zakaj neznanje ?
Če otrok ne obvlada potrebne snovi ko je vprašan, potem to ne pomeni, da učitelj išče neznanje. Učitelj išče znanje, če pa ućenec nima pojma, pa to ni problem učitelja.
Mogoče bo s tem ukrepom učencu bolj razumljivo zakaj se splača biti pozoren pri pouku in iskati znanje.[/quote]
Ti nisi nikoli hodil v šolo?:) Ko je razjarjena učiteljica nekoga poklicala pred tablo, zanalašč. Zame izgovor, da ne obvlada učencev ni dovolj, da te pokliče, ker ne pozna drugega instrumenta krotenja mladeničev in mladenk.
Forum je zaprt za komentiranje.