Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev kaj bi vi naredili

kaj bi vi naredili

Prosil bi,da ste normalni z normalni nasveti
Velik trgovec proda restavracije firmi katera je bila v težavah že pred prevzemom po treh mesecih ne dobiš plače,potem ugotoviš,da nimaš plačanih prispevkov za socialno varnost.
Po vseh zakonskih rokih prideš na zavod dobiš odvetnika greš v tožbo z obema delodajalcema torej s tistim kateri te je prodal(lahko bi rekli,da je to neke vrste prostitucija)on je čist kot solza s strani sodne oblasti in zakonov o delovnih razmerjih katere so požegnali tudi”SINDIKATI”prevzemni delodajalec je pa v prisilni poravnavi in končni epilog tega vsega je sledeč….6 MESECEV BREZ DELOVNE DOBE BREZ 4 PLAČ,BREZ REGRESA…

Naj še nekaj dodam in sicer tožbo smo dobili delno in sicer tožili smo delodajalca kateri nas je prodal drugemu delodajalcu,tožbo proti prvotnemu delodajalcu smo izgubili ,proti delodajalcu prevzemniku smo dobili sedaj me pa zanima sledeče “ALI SO STROŠKI POSTOPKA SKUPNI ALI JE STROŠEK cca 650 evrov ZA VSAKEGA POSAMEZNIKA ISTI,KAJTI BILA JE SKUPINSKA TOŽBA OD ENEGA PRIMER JE BIL PA VZORČNI IN NAJ BI ŠLO POTEM ZA OSTALIH 17 STRANK PO ISTEM KOPITU”
lepo bi prosil za kakšen nasvet…

Pozdravljeni.

Zanima me, kaj bi vi naredili, če bi bili na razgovoru z zelo arogantnim šefom, ki mu je osnovno poznavanje bontona tuje… Situacija je bila sledeča:

Logično mi je, da je zastavil pač na “svoj način” vrsto vprašanj. Nato pa me je vprašal takšno vprašanje, na katerega ni ne pravilnega in ne napačnega odgovora – če pošljem mail ob 3h popoldne neki firmi, kdaj lahko pričakujem odgovor. Po vprašanju sem premislila in na podlagi osebnih izkušenj tudi odgovorila. Odgovor ni bil pravilen in začel se je na ves glas dret (KDAJ, KDAJ,KDAJ…) in hkati suvati v ramo in v koleno[/i]…Kar koli sem odgovorila (naslednji delovni dan; v roku enega tedna; ob dopoldanskem oziroma popoldanskem času najpogosteje ipd…) ni bilo pravilno…. Tik pred koncem razgovora mi reče, da sem mu spila vso energijo in da je pravilni odgovor bil ponedeljek…

Kaj takega še nisem doživela in nisem vedela, kaj naj storim, da bi odšla čimprej stran. Kaj bi vi na mojem mestu storili?

Ta delodajalec nima 100 pik….resno ne! Žal je veliko takšnih primitivnih delodajalcev. Glede nato kar si napisala in si lahko nekako po njegovem obnašanju pričakovala, da te ne bo zaposli MarieSofie,,,,Lej jst bi se spustila na njegov nivo in mu povedala kar mu gre!!! Itak nisi imela kej zgubiti, imela pa bi vsej osebno zadoščenje! Morda bi se ta tepec zamislil sam nad sabo!

Verjetno bi debelo gledala kot si ti. Lahko da se splača povedat mu, kar mu gre, ma včasih se niti to ne splača, ker nekako ljudje ne dojamejo, da prevzetnost in biti “nekaj” še ne prinese nič pametnega. Po moje glavo pokonci, pa si poišči boljše pogoje, ker pri takem šefu, tudi če bi te zaposlil, ne vem koliko časa bi ohranila zdravo glavo.

dej napiši za katerega delodajalca se gre, da bo cela Slovenija vedla kdo je ta junak…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close