Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Kaj bi vi naredili?

Kaj bi vi naredili?

Zdravo!

Imam eno vprašanje oz. prosim za nasvet, ker sama ne vem kaj naj naredim.
Po skoraj letu dni iskanja mi je končno uspelo; sredi aprila sem bila na nekem razgovoru in dva tedna kasneje sem dobila na mail sporočilo, da sem sprejeta in da me bodo poklicali naslednji teden, da se dobimo in dogovorimo o podrobnostih. Bila sem zelo vesela, lepo sem se zahvalila za priložnost in čakala. Nakar ponovno deset dni kasneje dobim mail, da imajo zelo veliko dela, da prej ni bilo časa, da bi se dobili in da me pokličejo naslednji teden, ko bi tudi začeli z mojim uvajanjem. Ponovno jim odgovorim, da ni problema in da bom počakala. (to je bilo sredi maja). Do danes pa se niso niti javili, kljub temu, da sem jih klicala (nihče ni javil) in tudi že poslala dva maila. (češ, da me skrbi, če si niso premislili in kako se stvari odvijajo). Odgovora do danes nisem prejela. Naj še omenim, da sem sicer firmo preverila, delajo dober promet in niso v nobeni blokadi.
Zdaj resnično ne vem kaj naj naredim. Med tem časom sem izpustila dve priložnosti za zaposlitev, ker sem računala na to, zdaj pa sem ostala brez vsega…

Kakšen nasvet?

to se je dogodilo tudi meni, vse zmenjeno, datum, ura, pri kom se moram javit, samo še pogodbo mi pošljejo, kar po pošti, da bo vse uradno na koncu, pa dobim pošto- neizbranemu kandidatu. Ne morete si misliti, v kakšen šok sem padla, medtem, pa sem odpovedala dve tudi ne slabi službi.
Na koncu sem ostala, brez službe, razočarana, sicer sem čez nekaj dni dobila drugo ponudbo, čeprav ne preveč bleščeco, vendar sem jo zdaj zagrabila z obema rokama.

Je pa danes tako, da tudi če imaš že pogodbo in tudi že delaš, lahko v trenutku ostaneš brez nje. To pa je primer prijatelja, ki je prek vez prišel do službe, delal že kakšen teden, pa je nato not prišel nekdo, ki je imel še večje veze in fant je letel ven. Še sreča, da so ga v stari službi vzeli nazaj.

To ti je pravna Sovenija!

sam res! Tema! Če imam sklep, mi je bilo logično, da počakam. Pa tudi bi razumela, ok, so si pač premislili. Ampak dajte no, a se to ne pove človeku? Katastrofa

Pri sklepih je potrebno vedno počakati, da postane pravnomočen, ker se vmes lahko kdo pritoži in potem lahko čakaš še mesec, dva, predno Komisija za pritožbe odloči. In do takrat nimaš kaj. Naslednji korak pa je, da imate v rokah tudi pogodbo o zaposlitvi, ker sam sklep ni dovolj garantiran, čeprav, ko berem, očitno tudi sama pogodba o zaposlitvi ne, kot se kje prebere.

Na tvojem mestu ne bi več pisarila ali klicarila, ker v skrajnem primeru znajo to tudi razumeti, da bodo vzeli eno tečno žensko.

Ne izpuščaj priložnosti, če jih imaš. Vem, je pa zoprna zadeva.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close