Kaj bi vi naredili?!?
Odvisno, za kakšno podelitev gre. Če je omejeno število spremljevalcev (recimo eden), potem najbrž ne bo šlo. Kaj pa mož pravi?
Za ostale stvari pa je pri nas jasno, da povabilo velja za vse družinske člane. V tem primeru pa bi jaz prej preverila. Saj brata bo pa mož menda ja lahko vprašal, če je število spremljevalcev omejeno, ane?
Daj no, po napisanem sodim, da te ni povabil, ker je pač samoumevno, da prideš zraven. Mene (samo meni je rekel in fanta ni omenjal) je tudi zadnjič kolega povabil na piknik, pa normalno, da ne greš sam na tako zadevo, pa še poročena sta, nista 2 meseca skupaj. In jaz tudi bratu ne rečem, pa žena je tudi povabljena, ker normalno, da je, če je on, je ona tudi, kaj češ vsakega posebej klicat.
Če je rekel: hei brat, vabim te in ne vabim vaju/vas, potem je povabil samo njega. Ne gre za to, da bi moral klicat vsakega posebej, že iz besed se ve, koga vse je povabil. Kaj ti je torej mož rekel, da je povabil samo njega ali vaju/vas je povabil?
Možu pa dol visi? Se ne sekira? Ukvarja s tem? Če bi samo njega povabil na poroko, se tudi ne bi sekiral? Tak mate? Ei, sekiraš se zarad napačnih stvari, zaradi moža bi se morala, če niti osnovne komunikacije nimata.
Torej je posebej poklical teto in strica, pa sestricno in njenega moza tudi vsakega posebej?
Ma, kaj vem, po moje je vabilo bratu namenjeno tudi tebe, tebe pa pac ni posebej omenjal, ker se mu je zdelo samoumevno ali pa ker se mu je zdelo, da to tebe ne bo zanimalo.
Pri nas bi moz poklical brata in ga vprasal.
Jaz imam 5 let mlajšega, samskega brata, ki ga imam najraje od vseh ljudi na svetu, razen otrok in moža seveda. Sicer se vidiva bolj redko, ker živi 100 km daleč, ampak ko se vidiva, se pogovarjava cele noči. Njegov mnenje mi je bolj pomembno kot mnenje staršev, je edini na svetu, ki bi mu zaupala vzgojo mojih otrok, če bi življenje tako naneslo, da midva z možem ne bi mogla skrbeti zanje.
V trenutku, ko bi me brat nekam povabil, bi ga povprašala, če vabilo velja tudi za mojo družino. Če bi bila omejitev udeležbe, bi moja družina razumela, da gre za omejeno število povabljencev. Če pa ne bi bilo omejitve in bi brat namerno pozabil povabiti mojo družino, bi bila užaljena. Njemu je sicer jasno, komu so namenjene moje prioritete, zato zelo dvomim, da bi pozabil povabiti mojo družino. Mogoče v prvem trenutku, v trenutku ponosa. Ampak bi ga poklicala nazaj, kaj je mislil s tem povabilom. Če bi vabil samo mene, moje družine pa ne, (iz bog ve kakšnih razlogov), v tistem trenutku ne bi bil več moj brat. Jaz nisem več samo jaz, ampak smo MI. Če tega noče sprejeti, potem ni več moj brat. Jasno, da obstajajo dogodki, kjer majhni otroci niso vabljeni, ker je dogodek predolg in za njih preveč dolgočasen.
MOŽ naj pokliče brata in se pozanima, komu točno je bilo vabilo namenjeno. Če je izključno njemu, nimata na tem dogodku ne ti ne on kaj iskati, mora pa tvoj mož svoj primarni družini marsikaj pojasniti in z njimi razčistiti. Če je samo po sebi razumljivo, da gre za oba, ne bo nobene zamere.
OMG.
Get a life![/quote]
sam res no… a ste zraščeni skupaj ali kaj?
IN… brat ki ga imaš najraje na svetu v trenutku ne bi bil več tvoj brat če bi povabil samo tebe??? Ga imaš pa res rada.[/quote]
Ma ne mi rečt, da na službene fešte gresta tudi vedno skupaj, ali pa če ima npr. tvoja kolegica dekliščino a tudi tvojega s seboj vlačiš… OMG eni pa res ne znate živeti več sami, ampak morate v vse tlačiti svoje sončke in svoje možičke, brez njih ste očitno čustvene umske invalidke…
Ja lej, če je brat povabil moža, je povabil moža… Kaj se siliš zraven če nisi vabljena… če ne pa prosi moža, naj pokliče on, če lahko prideš zravne tudi ti
Če te podelitev tako mika, nafehtaj moža, da pokliče brata in vpraša, če lahko greš zraven. Če na pa ostani doma. Saj ne bo konec sveta. A res morate biti povsod zraven, kamor gredo vaši partnerji?
Meni se je zdelo normalno, da je šel mož sam na poroko njegovega najboljšega prijatelja, ker je bila poroka v najožjem krogu in vseh je bilo le 11. A naj bi zatežila možu, da ne sme iti, ker je bil povabljen le on?
Ne govorim direktno tebi, avtorici posta, ampak nekateri ste res grozni. Res morate biti povsod zraven? Mož ne sme iti nikamor sam? Mu ne zaupate? Groza me je takih ljudi, kot je zgoraj tista, ki je napisala, da ona kot JAZ ne obstaja, odkar ima družino. Zdaj obstaja samo kot MI.
Meni se zdi tudi totalno tuje, da sem avtomatično zraven moža, kot paket (in obratno). In da ljudje nimajo možnosti samo mene povabit ali samo njega. Ne, oba ali nič. In če bi to naredil moj brat (povabil sam mene), ga zavržem in zatajim za vekomaj, čeprav mi je bil najboljši brat (TA je pa krepka, celo bi rekla, mal psihopatska).Ej, tudi po poroki živimo naprej kot ločena živa bitja, no. Ena kot da ne dihate več na lastna pljuča….
Glede vprašanja pa – res vprašanje, kako je do sedaj to potekalo, kako vas je recimo povabil na praznovanje rojstnega dne itn. A je možu rekel – vabljeni ali vabljen. Pri nas se pokliče enega (npr. jaz brata) in rečem vabljeni. Če pa bi želela sam njega videt, pa bi rekla, da je sam on vabljen in seveda pojasnila zakaj (razlog bi bil npr. omejeno število itn).
Forum je zaprt za komentiranje.