Kaj bi Vi naredili v mojem primeru ?
Spoštovani bloggerji, rad bi Vam opisal en primer zaposlovanja pri nas pa bi Vas prosil za kak nasvet ( odgovor da se v življenju vse vrača mi ni všeč )..
Torej začnimo tole zgodbico…. Star sem 26let, dolgih 7 let sem delal preko študentskega statusa v enem podjetju, sigurno Vas večina sklepa da je bil to en fleten kraj kjer je delalo dosti mladih med 18-55,zaposleni prkeo raznih varjant..
Delal sem v ekipi kejr se nas je vilo cca 30, razni karakterji, super zadeva..nadrejeni so bili kul, direktor tudi,… para ponci ponci po…
Ker imam rojstni dan v jeseni, mi je status potekel jeseni… imel sem sestanek z računovodjo podjetja ( prijazna ampak z poklicno izobrazbo neekonomske smeri ampak prijazna ), ki mi je jasno predstavila situacijo : ne bomo te zaposlili ker noben ne zaposluje v letu 2013, ponujamo ti dve opciji sodelovanja… lasten sp ali delo na črno.
Smejal sem se priznam eno minuto, gospa pa niti trznila.. Rekel sem ji, da delo na črno ni glih stvar ki bi mi jo ona lahko ponujala, ampak po njenih beseda, ena izmed dveh opcij.
Dodala je, da lahko bi mi najin skupni prijatelj uredil vse ”papirje” za opcijo št 2.
Mislil sem da me nateguje; Odšel sem domov, konec izmene.
Šel sem na AJPES, kejr so mi na točki VEM opisali na grobo kako deluje sp, prispevki blabla… dodala je, da sigurno ne bom dobil tistih 5 jurjev € ker sem mlad itd.
Drugi dan sem imel že ob 9h zjutraj sestanek z računovodjo, ki me je ponovno vprašala kako bova.
Povprašal sem jo o delu na črnem, imam posnetek na gsmu kjer tudi njeno ime povem in ona reče ja,
… Sklenil sem, okej, dejmo poskusit…
Delal sem isto kot prej, mogoče še več, moji nadrejeni so bili moteni oz malo žaljivo ljubosumni nad mojimi uram, ker oni so imeli pogodbo za določen čas.. Pustimo stat…
Marca mi reče računovodja da je prišlo do problema in ni več možno sodelovanje… postal sem višek… in kot senca nikoli evidentiran…
Ga Računovodja je rekla da nesmem pisati tega obdobja pod CV izkušnje
.
Preko podjetja sem spoznal razno razne ljudi, z nekaterimi sem sklenil prijateljstva, z drugimi pa ne…
nebom omenjal, da me je tisti za delo na črno opeharil vsak mesec 300 € za neke navidezne stroške računa na drugih bankah
nebom omenjal kake stvari sem slišal in videl v podjetju, na žalost moje oči niso kamera pa niso vsega uspele posnet,
nebom omenjal kaj sem videl med direktorjem in …..
nebom omenjal koliko negativnih komentarjev je na temo tega podjetja
Ironično pa ni na črnilisti ZRSZ
Naj jih tožim, naj objavim v medije posnetke in zgodbe z imeni in priimki, naj grem na inšpektorat ( čeprav vemo vsi kako nekoristno bi to bilo ) ??
Hvala!!
Forum je zaprt za komentiranje.