Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Kaj bi storili namesto mene?

Kaj bi storili namesto mene?

Pozdravljeni!

V službi kjer delam je zame grozno. Šef mi je rekel da mi bi težil 100 na uro. Delam šele 2 meseca. Že na začetku je bilo grozno, samo name se dere in mi teži. Z veliko muko grem na šiht. Že samo ko pomislim na šiht dobim solzne oči in bi se najrajši zjokala.

Ne vem kaj naj naredim. S tem ko me je zaposlil je dobil subvencijo.

Kaj mi predlagate? Naj rajši sploh ne bi več šla na šiht!

lp

Kar te ne ubije te ojača…
Boš že preživela tisto leto, kot moraš oddelat.Če pa ne rabiš službe pa pusti.

Noben te ne sili.

Povej mu svoje in pojdi v bolniško. Izgubit nimaš kaj.

Nima te pravice, da tako s teboj počne…..PRIJAVI GA!!!!!!!!!!!!

upam, da si iščeš drugo službo, ker tole ni normalno !!

Špelca,

predlagam ti, da najprej pri odvetniku preveriš, kakšne so tvoje pravice.

Sicer na trgu obstaja zavarovanje, ki ti krije vse odvetniške in sodne stroške v primeru spora z delodajalce. Mesečna premija je minimalna – 7,99 EUR, pa še 1 brezplačen nasvet odvetnika je vključen vsak mesec za katerokoli področje.

Sama sem imela že 2 primera, ko sem uporabila zavarovanje. Po nasvet pa se obrnem večkrat – zaradi občutka varnosti in sigurnosti. Pa še svetujejo ti pri izbiri odvetnika!

Stvar deluje kot obljubljajo. Pomembno je, da imaš zavarovanje sklenjeno pred sporom.

Skleneš lahko na: http://akcijatv.arag.si/[/url]
Lep pozdrav,
Nuša

Zdravo!

Imam eno težavo, in sicer: zaposlena sem pri privatniku, kjer so delovne razmere katastrofalne. Delodejalka neprestalno žali, da o tem kako si prireje zakone v svoj prid ne omenjam. Že dve leti pa nam si celo drzne vpisati oziroma njena računovodkinja regres za dohodnino, čeprav tega denarja sloh nisem nikoli dobila in to me zelo jezi, saj se tako zmanjša tudi otroški dodatek. Večkrat sem se skušala z njo pogovorit in ji povedala, da nočem da mi vpisuje regres, če mi ga ne izplača, vendar ni zalego, pravi da mi ga bo izplačala za vsa leta nazaj čim dobi denar, čeprav vem da ne bo o tem denarju ne duha ne sluha.
Kaj naj naredim, saj se mi tega več res ne da prenašati??
Hvala za nasvet!

Prijava na inšpekcijo?

Mobing – prijavi na inšpekcijo dela in na Zavod za zaposlovanje. Si tudi ti podpisala kakšno pogodbo z Zavodom?

Ne vem zakaj pustite delodajalcem, da z vami ravnajo glih kot jim paše! Kot zaposleni imate vendar svoje pravice, ki so zapisane v ZDR in nenazadnje tudi v ustavi.
Poiščite nasvet na inšpekciji dela – vse to je mobing in lahko delavec poda izredno odpoved, kar pomeni, da na zavodu pridobi vse pravice do nadomestila.
Takšne delodajalce je potrebno prijaviti in na njih opozoriti tudi na Zavodu za zaposlovanje.

Mogoče tole kaj pomaga,če preberete.
http://www.id.gov.si/si/pogosta_vprasanja_in_odgovori/delovna_razmerja/2_varstvo_dostojanstva_na_delovnem_mestu/trpincenje_na_delovnem_mestu_mobbing/

Tudi sam sem žrtev, upam da bo tudi vam v pomoč.

Vaš hišnik

Špelca

Te čisto razumem, kako težko ti je iti v službo v taki situaciji. Tudi sama trenutno doživljam nekaj podobnega: dobili smo novo šefico, ki se neprimerno vede, uporablja vsemogočne izraze kot npr. naj si razširimo obzorja, delavke deli v tri skupine – zelo sposobne, nekaj srednjega in totalni poden, vseskozi nam govori, da nam hoče dobro, pa nam meče samo polena pod noge. Vse smo vestne in vseskupaj prenašamo, ampak kako dolgo še? Razmišljala sem že, da bi takšen nastop oz. pogovor snemala za dokaz in prijavila inšpekciji, saj bi v nasprotnem primeru svojemu nadrejenemu vse zanikala.

Prosim za nasvet!

klasični primer za delavno inšpekcijo, davčno inšpekcijo in prijava na policijo za gospodarski kriminal. in išči drugo službo!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close