Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Kaj bi spremenili v hisi

Kaj bi spremenili v hisi

Tisti, ki ste v hišah, kaj bi spremenili, če bi hišo delali danes. Česa nimate, pa pogrešate, kaj imate, pa vam je neuporabno. S čim ste zelo zadosvoljni in se je izjazalo kot nujno. Koliko m2 bi danes postavili za 3. Hvala za mnenja

V resnici ne bi spremenili ničesar. Mogoče material ene obloge. Hvala arhitektu in dolgemu planiranju.

Z možem narisala načrt, ki ga je arhitekt spravil v papirje, sicer je želel vsilit ‘moderno obliko’ hiše a nisva odstopala od najinega načrta tako, da je vse kot sva želela midva.

Sedaj ko je v uporabi pa bi v sobi, ki je namenjana shrambi  povečala okno, ker mi manjka svetloba in razmišljam, da bi na stara leta lahko starše vzela k sebi, če bi rabili pomoč in bi potem res rabili večje okno, kopalnico bi povečala za 1m2 ker mi je kad premajhna – obožujem namakanje. Sicer smo v stanovanju imeli velikoooo kopalnico in se mi je zdelo potratno toliko vode potrošit na namakanje a sedaj pogrešam veliko banjo… Mož obožuje tuš in kopalnice ne bi spreminjal. Se pa strinja da je okno v shrambi, če bi jo kdaj imeli za sobo premajhno.

Hišo s stanovnjsko enoto 80m2/družino, ne pa 140.

8- 12tm balkona/stanovanjsko enoto, ne pa 45.

Notranjo stopniščno povezavo v pritlične prostore (shrambe delavnice, kurinico).

kaj je meni pomembno:

garderobna soba, ker mi ni všeč, da je spalnica natlačena. v spalnici samo pritlična omara čez celo steno, pa veliko slik, da se zbudiš s pogledam na nekaj lepega, ne pa na neko veliko omaro.

toplotna črpalka za ogrevanje. klima. obvezno kamin. imela bi svojo elektrarno.

imam shrambo takoj nad kuhinjo, ampak če bi delala še enkrat bi jo imela zraven kuhinje, da imaš pri roki vse gospodinjske aparate, da jih nimaš po pultu in, da imaš tam tudi shrambo hrane, ki ne sodi v klet.

imela bi nevidne zidne omare, ki bi bile urejene kot neka zidna dekoracija, ker je omar v hiši vedno premalo. jaz imam spremenjeno podstrešje za shrambo, ampak bi imela to raje v stanovanju.

za tla sem zadovoljna, da nisem dala nikjer parketa. imam ploščice, po sobah enake barve laminat.

ne bi več dala lesenih oken, zaradi vzdrževanja.

naredila bi večji balkon ali teraso za druženja zunaj.

ne bi šla več v nadstropja, ampak bi imela pritlično hišo. s kletjo seveda.

kuhinjo imam zidano in sem zelo zadovoljna. tega ne bi spremenila, čeprav so me vsi opozarjali, da se bom naveličala, da je potem to težko rušiti. ni res. še vedno mi je všeč.

zelo so pomembne luči. torej luč na stropu, na stenah in prostostoječe luči za bolj intimno vzdušje. to moraš vse prej planirati. lučem bi dala veliko pozornost, ker je svetloba pomembna in lepa, utrgana, izvirna postavitev luči je dragulj v sobi. je element ki “naredi” prostor. ne kupuj luči v merkurju, ker so dolgočasne, poišči po spletu, jaz sem vse luči naročila iz tujine.

vsak prostor mora imeti zelene rastline, za večje načrtuj take prostore v hiši, kakšen zidek, kakšne luknje v steni… v tiste luknje potem lahko daš tudi sveče, ali kipe…

pusti dovolj prostih sten za umetniške slike, ker brez njih je prostor prazen in porazen.

okoli umetniških slik imam namesto lučke nad sliko stenske svečnike. kdaj po celi hiši prižgem samo sveče.

glede na čas ki prihaja, bi jaz imela štedilnik na drva, kjer lahko kuhaš, pečeš in se ogrevaš v primeru neke krize. lahko da daš izven kuhinje, če misiš imeti bolj modern stil.

imela bi krušno peč, ki je sedaj nimam. tudi lahko zunanja.

imela bi večjo kopalnico kot jo imam sedaj. zame je banja obvezna. sploh če so majhni otroci.

aja, meni vedno manjka tudi knjižnih omar, tako da… za to se tudi da izkoristiti kakšne stopnice, hodnike, prehode, zidne omare…

dodala bi sobo za ustvarjanje z zares veliko mizo. ker sem pač tak človek, pa tam se lahko tudi otroci igrajo, tam imaš pc, šivanje, ne vem karkoli te veseli.

za interior design ne glej domačih revij in razne oddaje kot je ambienti, ampak si poglej kako to delajo resnični mojstri dizajna v tujini. kjer naši končajo bi tam šele začeli.

aja, v kuhinji imam kamnit (granit) pult, tega tudi ne bi zamenjala za nič na svetu.

čim manj hodnikov. čim manj stopnic.

Ker je hisa ze v srednjih letih, me najbolj moti tloris. Takrat so delali drugacne, bolj bi ustrezal open space kuhinja, jedilnica, dnevna. Iz dnevne bi zelela direkten vhod na zunanjo teraso, da se torej poveze in imas se zunaj prostor za druzenje. Garderobna omara bi bila super, se strinjam, da so pri nas spalnice prevec natlacene ravno zaradi omar.
Kopalnica s savno ali savna nekje v hisi.
Dovolj ostalih prostorov, pac kolikor rabis. Je pa velikost predvsem odvisna od proracuna. 80-100m2 je komot za triclansko druzino, a ce hoces velik dnevni prostor in se kaksno pisarno npr., lahko hitro postane premalo.

Vec kopalnic. Se najraje suite, torej vsaka spalnica s kopalnico, in en “skupni” wc ali kopalnica, za goste.

Garsonjero posebej za starse, kot ena omenja, oziroma goste ali gospodinjo/varusko:) Ce jo imas. Stare hise so ponvadi vecje in imajo dve nadstropji z locenimi stanovanji, samo morda starsi ali varuska ne rabijo vse te kvadrature in bi bilo bolje, da se loci manjsa, z lastnik vhodom, vec kvadratov pa ostane druzini, kot recimo za pisarno.

Kvalitetni materiali. Kvalitetna izvedba. Ena je ze omenila svetlobo, zelo pomembno. Tudi dovolj, a ne prevec stekarjev. Skriti kabli (v novih to najbrz ni tak problem). Dobro vse to premisliti vnaprej. Kopalnica z oknom, ce ga slucajno ni.

Ogromno je stvari, ki bi se dalo narediti drugace, je pa res zelo odvisno od vasega nacina zivljenja in proracuna. Nasa hisa je sicer super iz marsikaterega vidika, a danes bi bila zgrajena cisto drugace oz postavitev prostorov ne bi bila taksna.

Raznih sirokih hodnikov z dvojnim stopniscem ne omenjam, ker najbrz govoris bolj o klasiki. A tudi to mi je vsec, rabis pa najbrz vecji prostor za vse to.

Na hgtv imas oddaje o renovacijah, meni so vsec in lahko dobis marsikatero idejo. Tudi tisze o nakupu his ti lahko pomagajo. Nasi Ambienti so ok, ampak nekako omejeni, res se vcasih zdi, kot da je vse po istem kopitu in dokaj sterilno, skoraj dolgocasno, malo prevec minimalisticno (tudi kadar ni). Hgtv ima ameriske oddaje, njihov stil je drugacen (tudi gradnje), a dosti bolj razgiban in razlicen, da tudi vecji obcutek domacnosti. Vsaj meni. Tudi njihovi vhodi s “porch” so mi prav lusni, tega pri nas niti ni.

Mogoce imajo trafike kaksne italijanske revije o designu, tisto bi bilo tudi fajn pogledat. A spet, odvisno kaksen stil ti sede.

Samo ime. Iz venezuele v ******!

Pa streho bi dal drugo… Da ni na špic… Pac dvignil in izravnal bi jo.

Nikjer, razen v kopalnici, ne bi imela več ploščic po tleh.

V kuhinji bi imela shrambo.

Drugače pa sem zelo zadovoljna.

Najbolj me moti sodoben koncept hiše, pri kateri imamo spalne prostore in garderobne omare (sobe) v nadstropju, pralnico pa v pritličju. Ves čas nosimo perilo gor in dol po stopnicah.

Mansardo bi dvignila še za 1m in di pustila dostop do strehe v stilu..strešni balkon, da gledam zvezde in lahko pijem kavo ob sončnem vzhodu. Pa s sinom bi zamenjala spalnico, on ima na vzhodni strani in ga zjutraj zbudijo sončni žarki, ki osvetlijo spalnico in balkonček, ki ga ne uporablja zaenkrat. Pa talno gretje bi razvlekla po vsej hiši, da lahko bosa hodim okoli. Meni je vedno mraz v stopala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close