KAJ BI SE DELALO NA SREČANJU PREDLOGI
Hej, saj bi bil bakala-polenovka za tiste,ki imajo to radi in ki bi se radi naucili.To bo samo moj prispevek.Za ostalo bo se veliko ponudb,neribjih in negobjih. Edino pri nadevanem puranu sem malo v skrbeh.To se pece takooo dolgo in veliko je treba zalivati in ticati glavo v pec- no Miele je drugace.Za videti je pa res imenitno,pa se s kostanji polnjeno.Nekdo bi moral filo ze prej narediti in purana tudi ze nasoliti,popoprati in … potem bi filale in pekle in zalivale.Se kdo javi?
Parmigiano je Zakon,toda tu na severu Italije nekako bolj ponujajo Grano. Za jesti kar tako je malo blazjega okusa.
Sicer: De gustibus non …
Lp Babi
No, tista s puranom je bila mišljena malo za hec, malo za res… Mi je pač bolj božično zvenelo.
Kot rečeno – sama ga še nikoli nisem delala (in ga tudi mama ne dela…). Bi bilo morda res boljše, da začnemo s čim manjšim – polnjeno piško na primer :))))))) – tisto menda celo spravimo v slovito Mielejevo parno pečico (po moje bi šlo), da se prej malo omehča in potem samo v pečico, da se na hitro zapeče… No… Spet fantaziram 😉 – ne me preveč resno jemat…
Sicer pa za vse tiste, ki ne marajo rib, gob in bi morda kaj mesnega, res lahko naredimo kakšne mesne zavitke ali mesno rolado ali samo kakšne ekstra-specialne ražnjiče (hmmm, to pa ni najbolj božično). Samo predlogi, kot rečeno :)).
Lp, mishika
Mishika,purana sem pekla v Angliji in sicer takega manjsega,ze lepo obdelanega z nadevom (kupljen) in ne ves,kako dolgo se je to peklo.Se zdaj ne morem pozabiti.Pa rezanje,nihce ni tega obvladal! Res naporno.
Sosed je pa prinesel domov res takega,ki so ga morali prej razsekati,ker ni sel v pecico.Tam so kar znoreli.In to zato,ker je gospa mozu narocila,naj ne bo skrt kot Skot(je res Skot po rodu).Kupil je najvecjega,kar jih je bilo.
No,v Miele pecico bi tudi tisti sel.
Skratka,s temi purani in gosmi ni,da bi se clovek zabaval,je resno delo in zna komu pokvariti praznik.
Piska je res dovolj za pokusino. Pa se obvladamo. Pozdravcek Babi
Kaj pa sloviti francoski piščanec v vinu? coq ou vin? Upam, da sem prav napisala, a katera to obvlada.
Sicer pa sem za polenovko in polento, pa polnjene šampinjone.
Fondi je tudi OK, ampak zna bit kriza s prostorom.
Kaj pa kakšen zelenjavni predlog? A se kdo spomni kakšne bolj fensi zelenjavne jedi? Mogoče kakšen narastek ali pa tiste francoske pite-quich?
Pa seveda obvezno egg-nogg, pa punč.
Za otroški kotiček kašne kroglice, pa simpl piškoti iz krhkega testa raznih oblik. Da je veliko veselje z izrezovanjem in potem tudi z okraševanjem. S kakšnim sladkornim oblivom (ki ga lahko tudi obarvajo), pa čokoladni oblivi, pa mrvice, pa biserčki…
Forum je zaprt za komentiranje.