Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Kaj bi priporočili?

Kaj bi priporočili?

Glede na to, da pravkar iščem novo službo, prebolevam krizo vstopa v trideseta (že kakšno leto ;)), se zavijam v odeje, ker me konec avgusta zebe in da ne naštevam več dalje vseh mogočih izgovorov za smiljenje sami sebi, potrebujem nekaj svežega branja.
Zato vas prosim za kak dober nasvet (ja, sem prebrala vse teme o tem, kaj berete, katere so najljubše knjige, itn. – ker vas redno berem, ampak bolj ali manj nikoli ne dvigam glasu) za branje.

Torej – katere knjige bi priporočile nekomu, ki je lačen branja, ampak si v tem trenutku nikakor ne želi brati:
a- kuhinjske psihologije tipa “Kako si v desetih minutah za vedno rešiš življenje ter umreš zakopan v zlatu in cekinih”,
b- hude literature tipa Ana Karenina (ker me še bolj prime občutek, da ta svet ni nič prida, česar ne maram),
c- zdravniške literature v katerikoli obliki, ker dobim hud napad hipohondrije.

Če še kaj ostane in spada v vmesne kategorije, bom zelo vesela. Berem pa veliko in rada – od Bulgakova do krimičev, od Steinbecka do Jančarja in še tja in nazaj. Težava je samo v tem, da v tej svoji življenjski fazi ne bi rada brala česa, kar bi me hudo tresnilo po glavi, ker so nekateri to nalogo že prej dovolj dobro opravili.

😉

Hvala za vse nasvete.

Potem bo morda kot nalašč knjiga Eda Popovića “Izhod Zagreb jug”, ki sem jo prebrala pred nekaj dnevi in jo bom jutri vrnila v Mestno knjižnico v Lj. (če si slučajno članica).

Pet oseb, ki jih srečaš v nebesih. Luškano, prisrčno, za tvoj položaj, a brez nasvetov.

Poleg Anejkinega predloga priporočam še:

Berg: Umetnost krpanja in (ne spomnim se avtorja) Bizonji vojščak. Oboje ne pretežko branje, mene je navdalo s pozitivnimi čustvi in občutkom, da so še happy endi.

Če bereš chick-lit je podobna znani Bridget Jones junakinja knjige Prosta linija. Je pa to bolj junk-reading.

cau!

Jaz bi ti predlagala kej takega za nasmejat:

– Osmi poverjenik (nekaj postov nazaj je blo govora o njem)
– Ce ne bo hujsega (zbirka Kapucino)
– Norosti na 10 000 metrih (izpoved stevarda kaj vse folk pocne na letalih)
.
..

pa se bi se kej naslo. Trenutno sem v sluzbi, seznam prebarnih knjig je pa doma. Bom se malo pobrskala in se ti javim.

Srecno!

N

NE VEM, ČE STE BRALI KAJ OD COELHA. MENE STA NAVDUŠILA PREDVSEM VERONIKA SE ODLOČI UMRETI (DOGAJANJE JE POSTAVLJENO V LJUBLJANO) IN OB REKI PIEDRI JE SEDELA IN JOKALA.
ZELO DOBRA JE TUDI MARQUEZOVA KNJIGA STO LET SAMOTE.

PS-ljubim te od Cecilie Aheron,tako sem se vževela v junakinjo in njene prijateljice ,da sem pozabila na vse.
lp geri

Boris Dežulović: Christkind. Omenila sem ga že na drugi temi, ampak za vsak primer ga navajam še tukaj. Napeto, zabavno, inteligentno. Priporočam tudi Nič nas ne sme presenetiti Anteja Tomića, po kateri so posneli film Karavla.

Živjo,
no skoraj sem na enakem kot ti.. kriza, mraz, odeja… in dobra knjiga daleč od vseh, sam malo le pokukaj izpod odeje, če ne boš ugotovila da bo kmalu že Novo leto.
Kar sem zadnje čase bral in se je kar dalo prebiti skozi:
Iščem impotentnega moža( jaz sem se naglas smejal)avtorica je Gaby Hauptman
Mačka in miš avtor Petrson( napet krimič ki se malo veže na njegove prejšnje, ampak te kar vleče in zapletov se ne da predvideti, od začetka malo čuden potem pa gre)
Bela masajka( o tej knjigi si verjetno že slišala..)
Okus po ljubezni( dogajanje v Rimu, malce italijanske kuhinje z vonjem po baziliki in italijanskem capuccinu, ter seveda love story, za zvečer lušno).

Želim ti topel jesenki dan.

tudi jaz ti priporočam P.S. Ljubim te,
in kot sem videla ima Cecelia Ahern že kar nekaj dobrih knjig

http://www.amazon.de/s/302-2478701-3324859?ie=UTF8&keywords=Cecilia%20Ahern&tag=www50pluatactiva&index=blended&link%5Fcode=qs

k.

Mi lahko poveš če so od Ahern C. prevedene v slovenščino
lp geri

Meni je bila pa všeč knjiga Moje skrivnosti od Sophie Kinsella. Lahkotno, s pravo mero humorja …. Priporočam!

Deasa Muc: panika

Andi

Končno se javljam, da ne boste mislili, da ste svetovali povsem sebični osebi, ki ne zna početi drugega, kot se smiliti sama sebi. 😉
Seznam je bil krasen, a mi je žal zaradi posledic tega, kar sem zapisala (mraz, depresija, iskanje službe, etc.) v življenje skočila še bolezen, tako, da sem prebrala malce mank, kot sem želela. Ampak službo pa imam (in krasnega delodajalca, ki celo razume da prve dni zaposlitve na bolniški ne ležim zato, da bi doma brala knjige…;))

Skratka, prebrala in sevtujem naprej, zaenkrat:
– Izhod Zagreb jug,
– serija knjig o detektivki Ma Ramotswe (Prva damska detektivska agencija, …)
– Čudoviti pasji časi.

Po knjižnicah pa še lovim ostale čudovite predloge, ki se jih prav veselim!
Sploh Dežulovića, ker ga po branju epistol v Dnevniku komaj, komaj čakam.

Skratka, hvala vsem, ki lahko zdaj dr. Marušiču pošljete še svoj predlog zdravljenja depresije z dobrim branjem…;) Deluje!

Prijetne jesenske dni vam želim!

Turning 30, Mike Gayle 🙂

Kitty

---------------------------------------- Prevajanje ni poklic, to je stanje duha. http://17slon.moj-album.com http://slovoni.blogspot.com

Nora Roberts – 2 trilogiji in 1 zbirka 4 knjig. Super!!!!

<http://pejicna.moj-album.com/>

Dušan Čater: Ata je spet pijan

New Report

Close