Kaj bi lahko bilo narobe z mojim računalnikom?
Težave so naslednje: V zadnjem času mi nekaj šteka računalnik. Ko odprem kakšen video, ki sem ga naložila iz digitalnega fotoaparata, moram najprej čakati včasih tudi po 15 minut, da mi ga odpre, vse naslednje videe odpre takoj.
Ko hočem kakšno stran zapreti, moram čakati nekaj sekund, da se stran zapre, včasih se mi izpiše Not responding in moram ugasniti računalnik.
Ko mi kakšno stran išče, mi v računalniku nenehno brni.
Internetna povezava je na trenutke slaba, včasih celo katastrofalna.
Ima v tem primeru slaba internetna povezava kakšno vezo s tem, da mi tudi ostale strani, ki nimajo nobene veze z internetom ( npr. moje dokumente, videe ) odpira počasi?
Lep pozdrav.
Jaz imam isti primer in sem ravno hotela postaviti vprašanje. računalnik mi tako zašteka (mi je ravnokar), da ne morem nič par minut. Imam npr. dve internetni strani hkrati odprti in potem ne gre nobena zapreti, čakam 100 let, da se mi odpre Upravitelj sistema…
Enako ko nalagam slike iz dig.fotoaparata, se mi med nalaganjem zažene ohranjevalnik zaslona in ko z miško mignem ali stisnem tipko, se vse zaustavi, trenutna slika stoji na miru in čakam, čakam, tudi do 10 minut, da izgine, potem mi isto javi, da se ne odziva…
Počasi že izgubljam živce, mislim, da bo potrebno zamenjat računanik. To se mi dogaja že kakšen mesec, so mi rekli, da ga je vsake toliko treba na novo naložit – sem ga dala naložit na novo, vse Windowse itd…pa nič ni bolje. Ali je kaj z matično ploščo ali kaj?!
Da ne govorim, če mož zažene kakšno igro, potem šele vse zašteka:)
Tudi jaz prosim za kakšno mnenje, tebi šoš pa se opravičujem, da sem vskočila kar v tvojo temo in ti v bistvu nisem nič pomagala:)
Piaf
Najbrž moj odgovor velja kar za obe:
1. najprej je potrebno izključiti računalnik iz omrežja
2. računalo je potrebno odpreti
3. dobro presesati (prepihati)
4. s prstom preveriti, ali se vrtijo vsi ventilatorji (procesor, osnovna
plošča, video kartica), če se kateri ne vrti – ga je potrebno na
servisu zamenjati
5. pobrisati vse začasne datoteke
6. pregledati ali protivirusna zaščita sploh deluje
Tudi moj odgovor naj velja obema:
nista zapisali, kako stara čarunalnika imata, anmpak če meljeta že nekaj leta in imata 256 do 500 MB rama ter kakšne počasne diske – potem kaj dosti več ne pričakujta. Bo treba pujska razbit.
Draga Edith, če si že ‘dala na novo naložit Windowse in vse ostalo’, pa te niso opozorili, da je z računalnikom kaj močno narobe, potem ga morda sami doma kaj pobiksate. Ne bi bili edini, ki sesujejo mašino v nekaj dneh po namestitivi. Prav zato se poslužujem Acronisa, sicer bi že izgubil živce – moje stranke pa denar za pogosto vnovično nameščanje.
Forum je zaprt za komentiranje.