Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj bi jedli poleg jote?

Kaj bi jedli poleg jote?

Imam kuhano joto za dve osebi, jedli bomo trije. Kaj pripravim poleg, da se bomo vsi najedli? Namisel mi pride šmorn. Hvala za predloge

Odgovor na objavo uporabnika
kuhna, 05.04.2023 ob 19:47

Imam kuhano joto za dve osebi, jedli bomo trije. Kaj pripravim poleg, da se bomo vsi najedli? Namisel mi pride šmorn. Hvala za predloge

MI ponavadi jemo zrAven pire krompir.

Kruh☺️

Ah ne,mešanco naredi. Tko mi rečemo na notranjskem. Pravilno se reče Matevž. Zraven krompir,česen pa fižol speštan. Če pa maš še kakšno klobaso ali hrenavko pa vsakmu eno zraven eto. Brez šmornov in sladic.

Kranjsko klobaso

jaz jem kruh. ali pa na koncu še kakšna palačinka kot posladek. vem, da nekateri dajo vanjo kos skuhane polente.

Joto malo razredcis, da bo za 3 kroznike, zraven pa palacinke in kompot.

Kruh. Z njim pol se kroznik obrises.. palacinke smorn kompoti men sploh ne pasejo zraven.. pire bi sel ampak jst z kruhom rada to jem..

Jaz obožujem zraven jote, ajdove žgance. Mmmmm, kako je to dobro. Jutri bomo to jedli. Hvala za predlog.

panckake

Ajdovo polento.

Jota je nasitna, če ni ravno vodena z nič notri. ☺️ Jest kvečjemu kruh al še to ne. Če je v joti že krompir, nekak ne gre še pire al?

Klobasa valda

Jaz imam malo čuden ternim in sicer zeljno joto in repino.

Pri obeh mi paše krompir v kosih z ocvirkovo zabelo.

Pri zelju mi pašejo ajdovi žganci, Pri repi bolj matevž.

Kakšna Klobasa, pa seveda, ne sme manjkati.

Palačinke, frtaljo, rižev narastek, enostavno pito z marmelado, testenine z maslom in sirom, pico.

Lahko pa skuhaš zraven hrenovke ali klobase in ponudiš s kosom kruha.

Vsakemu zraven še par klobas, pa vseeno domače al kranjske…..oboje grejo z joto

Ja, ob gosti joti ne rabiš nobenih prilog – paše potem nekaj monatega, sladkega.

kot so ti že svetovali: rižev narastek, palačinke takšne in drugačne, carski praženec je seveda super, pa morda kakšni slivovi, marelični, ipd. sladki cmoki….

Tudi zavitki, pite….

Kuhan krompir v kosih ali pa kruhovi cmoki. Ali pa samo kruh.

Odgovor na objavo uporabnika
atikin, 05.04.2023 ob 22:03

Ja, ob gosti joti ne rabiš nobenih prilog – paše potem nekaj monatega, sladkega.

kot so ti že svetovali: rižev narastek, palačinke takšne in drugačne, carski praženec je seveda super, pa morda kakšni slivovi, marelični, ipd. sladki cmoki….

Tudi zavitki, pite….

….pa še sladki sirovi, ali gluhi, ali pehtranovi, ali ajdini štruklji z orehi, ali kombinacije vseh…… s hrustajočimi drobtinicami na maslu….

Ajdovi žganci z ocvirki zraven jote so zakon

V joti je poleg repe ali zelja tudi meso, fižol in tudi krompir.  Jed je sama po sebi dovolj nasitna, da ne rabi nekih žgancev ali krompirja, polente, ajdove kaše ali drugih dodatkov poleg.  (ne gre za nek segedin, kjer je samo zelje in meso)

Lahko kaj sladkega, pecivo, palačinke… če že.  Pri sami jedi pa ni potrebe po ničemer, razen kakšen kruh za tiste, ki jejo kruh ob vsaki hrani (tudi krompirju).

špagete s paradižnikovo omako

Krompir, al kruh. Sicer ja dost zarad črev nejem, ampak kronpir sigurn, za omamako ponazat oa ma kruha. Glih tolk. Kot predhodne, sam jest bi oboje, malo po malo ?☺️

Sigurn pa palačin in nasteti ne bi jedla poleg avþoricnega. Ce je mesnato dovolj, je solata, zdrava in mal kisle smetane pr8 doɓrih sarmag, ko admini mešajo zaporrdĵe besed, se predno odpišem. Dober tek. ?

Klobasa itak. Kaki šmorn.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close