Kaj bi delala v au kot ekonomski tehnik in koliko kaj plače’
Koliko ima plače nepremičnisnski posrednik ali zavarovalniški zastopnik v avstriji? Kateri so še bolj podobni poklici tem. Koliko imajo ti poklici plače v Sloveniji? Imam poklic ekonomski tehnik in iščem v Avstriji zaposlitev in me zanima na kakšne poklice lahko vse ciljam in kakšna je plača. Govorim angleško, nemško, špansko in se učim italijansko. Delovni čas pa ni problem, lahko tudi več kot 8 ur in praznike. Pa mislim da bi bilo dobro da grem še v kakšen računalniški tečaj, ki ga še ne znam.
Se opravičujem za pravopis, vendar to pišem tako zelo hitro, ker mi neakj vreje.
Lp
Z letom 2008 naj bi bil pretok delavec prost z državami EU. Kkašne poklice pa vse rabijo v au? Mene tudi zdravstvo veseli, pa bi šla tudi kaj študirat. Ampak ne za visoko medicinsko sestro. Šla bi za kakšnega ortopeda ali kaj podobnega. Moram se malo o teh poklicih pozanimat. Kaj VI. je višja ali visoka?
Pa še to:
http://www.ess.gov.si/slo/Eures/ZaposlovanjeVTujini/ZaposlovanjeVTujini.htm
Slovenski državljani nimajo prostega dostopa do trga dela v naslednjih državah članicah, ki uveljavljajo t.i. prehodno obdobje na področju prostega pretoka delavcev: Avstrija, Nemčija, Francija, Belgija, Liechtenstein, Danska in Norveška. Ker te države še niso odprle trga dela za slovenske državljane, je za zaposlitev v teh državah praviloma potrebno pridobiti delovno dovoljenje, skladno z nacionalno zakonodajo posamezne države. Tudi te države članice pa naj bi si prizadevale, da članicam, ki so se priključile Evropski Uniji leta 2004, olajšajo dostop do trga dela, zlasti pri poklicih, ki jih v posamezni članici primanjkuje. Zato je v nekaterih državah pri teh poklicih delovno dovoljenje laže pridobiti.
Forum je zaprt za komentiranje.