kaj berete
Poppy pa je konec dohodnin 🙂
prebrala včeraj in danes Iščem impotentnega moža – res kot je ena tu napisala čigumi za možgane, je pa zabavno, dans po kosilu začela pred večerjo končala čmlji med, ogabni prizori, zdaj pa sem slekla 1/5 “pet četrtin pomaranče” začelo se je zanimivo, ampak čaka tudi šolska literatura…
Penelopina preja (Margaret Atwood) iz zbirke Miti. Zgodba Odisejeve žene, ki je dvajset let čakala na njegovo vrnitev.
Brez dvoma najboljša knjiga, kar sem jih letos prebrala! Sem čisto navdušena – odlična ideja in odlična knjiga. Pa še prevajalko bi pohvalila, še posebej zbor se mi zdi odlično preveden.
Ob Senci vetra sem zelo uživala, je pa res nekoliko bolj mladinski roman (se pozna, da je avtor pisal prej samo za otroke). Njegov naslednji roman pa naj bi izšel v katalonščini. Mislim, da ima avtor velik potencial, ki ga je v tej knjigi šele začenja dobro kazati.
Tudi Leviatan me je navdušil (sicer zdaj je tega že več kot deset let) – je pa to čisto druga zgodba in stil 🙂 Vitomil Zupan je še vedno eden mojih najljubših avtorjev. Se spominjam, kako sem na avtobusu brala Leviatana in nekajkrat skoraj na glas bruhnila v smeh … Miller se lahko po mojem skrije.
Trenutno berem Stranpoti do Santiaga (Cees Noteboom) – je sicer zanimiva, se pa bere zelo zelo počasi – po delih.
Živjo.
Danes sem naletela na tale forum in mi je zelo všeč, da lahko tukaj najdem kakšne dobre ideje za branje =)
Kaj pa jaz trenutno berem?
Demon in gospodična Prym , avtor = Paolo Choelo (joj, upam, da sem prav napisala priimek =) )
In jo priporočam. Res zelo dobra knjiga. No, sicer sem šele nekje na sredini, vendar je to knjiga, ki te šokira, postavi na realna tla in te prisili k razmišljevanju.
Želim vam ogromno užitkov ob branju knjig! =)
lep pozdrav