Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis kaj berete

kaj berete

Odpiram novo temo z istim naslovom, ker je prejšnja že povsem nepregledna kača.

Sama berem Fielin otrok, ki mi je precej všečna, nekega blaznega navdušenja pa mi ne vzbudi. Tema je zelo vredu in potegne, a je ubeseditev šibka in ne očara.

Naslednja knjiga bo Zupanov Levitan.

The Historian od Elisabeth Kostove. Malo dolgovezna vampiriada, ki se večinoma dogaja na Balkanu. Zanimivo, ampak ima kakih 600 strani in gre res počasi (stil).

Čaka me 5/4 pomaranče.

Senca vetra. O fantu, ki na pokopališču redkih knjig najde knjigo, ki mu spremeni življenje.

Začetek mi je všeč, samo kaj, ko ni časa brat. Kdaj bo že konec teh dohodnin?

Aldous Huxley – Brave New World

Tudi jaz sem prebrala Senco vetra – zdi se mi bolj mladinski roman. Ta čas pa berem Hišo blaženih bud, nekoliko razvratna zadeva, ampak fino napisana.

Poppy pa je konec dohodnin 🙂
prebrala včeraj in danes Iščem impotentnega moža – res kot je ena tu napisala čigumi za možgane, je pa zabavno, dans po kosilu začela pred večerjo končala čmlji med, ogabni prizori, zdaj pa sem slekla 1/5 “pet četrtin pomaranče” začelo se je zanimivo, ampak čaka tudi šolska literatura…

Po priporočilu sem uspela dobiti knjižnični izvod Amina Maaloufa Samarkand. Je bila pa današnja sobota preveč aktivno izkoriščena, da bi že pričela z branjem. Dobrodošla tudi mnenja tistih, ki ste ga že prebrali …

Tenutno berem Grenko morje Marjana Tomšiča. V knjigi se prepletajo zgodbe Slovenk, ki so morale oditi s trebuhom za kruhom v Egipt, kjer so delale kot dojilje, varuške ali sobarice, da so lahko doma odplačevali dolgove. Dobra vsebina, tekoča pripoved.

Včeraj dokončala Puščavsko rožo, pred tem pa Nimfomanko pa Trije tedni z mojim bratom pa Kodrlajsasti piton … čaka me še Matildin zadnji valček pa 5/4 pomaranče pa Corellijeva mandolina… Ja, hvalabogu, da je konec dohodnin in zaključnih računov … se bo dalo kar malo bolj dihat ….

Trenutno sem aktivno zaposlen z romano Toni Morrison Ljubezen. Zeeelo kvalitetno branje.

Za tiste, ki ste za sprostitev in smeh, vam ŽENSKAM priporočam knjigo ZLIKANE GUBE, ŠTRLEČI BALKONI. Ženska praznuje svoj 39 rojstni dan in se malce analizira.Njen mož celo med masturbiranjem natakne kondom…

PRIPOROČAM, lp ZVEZDA

Penelopina preja (Margaret Atwood) iz zbirke Miti. Zgodba Odisejeve žene, ki je dvajset let čakala na njegovo vrnitev.

Brez dvoma najboljša knjiga, kar sem jih letos prebrala! Sem čisto navdušena – odlična ideja in odlična knjiga. Pa še prevajalko bi pohvalila, še posebej zbor se mi zdi odlično preveden.

Ob Senci vetra sem zelo uživala, je pa res nekoliko bolj mladinski roman (se pozna, da je avtor pisal prej samo za otroke). Njegov naslednji roman pa naj bi izšel v katalonščini. Mislim, da ima avtor velik potencial, ki ga je v tej knjigi šele začenja dobro kazati.

Tudi Leviatan me je navdušil (sicer zdaj je tega že več kot deset let) – je pa to čisto druga zgodba in stil 🙂 Vitomil Zupan je še vedno eden mojih najljubših avtorjev. Se spominjam, kako sem na avtobusu brala Leviatana in nekajkrat skoraj na glas bruhnila v smeh … Miller se lahko po mojem skrije.

Trenutno berem Stranpoti do Santiaga (Cees Noteboom) – je sicer zanimiva, se pa bere zelo zelo počasi – po delih.

Končala Jalnov trop brez zvoncev, začela 5. del Otrok zemlje (The Shelters of Stone).

Dan Brown: Ledena prevara

Prebrala čez vikend, enostavno nisem mogla nehat…
Tokrat se je lotil ameriške vesoljske agencije Nasa in predsedniških volitev.

Živjo.
Danes sem naletela na tale forum in mi je zelo všeč, da lahko tukaj najdem kakšne dobre ideje za branje =)
Kaj pa jaz trenutno berem?
Demon in gospodična Prym , avtor = Paolo Choelo (joj, upam, da sem prav napisala priimek =) )
In jo priporočam. Res zelo dobra knjiga. No, sicer sem šele nekje na sredini, vendar je to knjiga, ki te šokira, postavi na realna tla in te prisili k razmišljevanju.
Želim vam ogromno užitkov ob branju knjig! =)
lep pozdrav

Ravnokar sem na začetku Bengtssonovega Rdečega vikinga in na prvi tretjini Mojstra in Margarete….kaj hočeš lepšega…

Začela Linijo lepote Alana Hollinghursta. Dokončala PIjevo življenje. Hehe, kot bi pisala telegram.
Kdo ve, če jih sploh še kdo pošilja. Telegrame namreč 🙂

V roke mi je kot zanimivost zasla Apicijeva Umetnost kuhanja – od posodobljenega nacina za pripravo garuma (nekaksne ‘vegete’ starega Rima, takrat so jo izdelovali iz na soncu posusene ribje drobovine) do se precej bolj bizarnih poslastic..:)))

Priporocam, posebno kuharjem!:))

Spet sem padla v podivjano nabiranje knjig po knjižnicah in prebiranje večih knjig hkrati. Končala Jozovo Hanule Kvete Legatove, nadaljujem Curious incident of the dog in the midnight Marka Haddona.

Malcom Lowry: Pod vulkanom

Julien Gracq: Obrežja Sirte. Khm, zanimivo, zanimivo …

Amanda Quick: Škandal

Nabolj modre oči
Toni Morrison

Nejc Gazvoda: Vevericam nič ne uide.
Odlična kratka proza mladega domačega avtorja! Priporočam.

New Report

Close