Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis kaj berete v teh turobnih vikendih?

kaj berete v teh turobnih vikendih?

spet jaz odpiram tole temo:-o
Gre pač edina v promet :-)(
Ravnokar sem prebrala v tem vikendu Ljubezen ni dovolj in Beremo skupaj od priročnikov. Od leposlovja pa Očarljivi skupinski samomor, ki me je malce razočaral. Sem po tolikšni hvali pričakovala več. Pa me je le dvakrat bežno nasmejal, pa vse skupaj se mi je zdelo dost čip, predvsem pa preveč predvidljiv razplet in konec, čeprav moram priznati, da je kot razvedrilo prijetno in zabavno branje, le da sem očitno dosti preveč pričakovala. A so druga dela bolj zabavna? No, saj iz samomora res ne gre narediti huronskega smeha in zabave, ne?

Sedaj pa sem ravno na začetku Lolite (no, šele 14. stran) in me je zelo not potegnilo. Jo je kdo bral? Kakšno mnenje?

Lolito sem brala v angleščini, odlična knjiga. Prejšnji teden sem x-tič prebrala Sto let samote, ki je zame najboljša knjiga sploh. Zdaj sem se lotila knjige Za podobo Federica Zerija (podnaslov Pogovori o umetnosti branja umetnosti). Sem še na začetku, zdi se mi zelo obetavna. Kakšna pa se ti je zdela Ljubezen ni dovolj?

Ljubezen ni dovolj je dost dobra knjiga. Se jo hitro bere, ker je par misli razpotegnjenih čez kar nekaj strani in naštevanje primerov. V glavnem zagovarja teorijo pohval, ki so boljše od graj in se z njimi ogromno doseže, (s čimer se strinjam). Potem pa ima zelo dobro teorijo doslednosti v določenih primerih slabega obnašanja in razlago le teh, le da se mi včasih zdi malo preveč dosleden (predvsem v primeru s svojo 16 mesečno hčero, ko jo zapira v stajico, da jo nauči, da se ne sme dotikati televizorja). Skratka, dobra teorija, po mojem tudi uporabna in uspešna, samo tip je malo preveč not padel :-))
Še vedno pa sta zame top deli za vzgojo Otroci so tega vredni in Z otrokom lahko sodelujete. Imaš ti še kak dober predlog?

Ker sem srečka nosečka sem se zadnje mesece obsedeno ukvarjala predvsem s strokovno literaturo o nosečnosti, razvoju in vzgoji otrok – potem mi je na srečo prijateljica podarila Norveški gozd Harukija Murakamija, kar me je ‘zbudilo iz nosečniškega transa’ in zdaj uživam ob Zadie Smith in njenih White teeth. Danes sem si pa na ‘Frankfurt po Frankfurtu’ v CDju privoščila še odlično knjigo o peki kruha in peciva Baking Martha Day – v naslednjih dneh bo pečen kakšen grški kruh s črnimi olivami ali pa pan gallego. Da bo misel zadovoljna in trebuh poln.

Aja,

moja hči je že srednješolka, tako da sem zdaj pri vzgojnih prijemih za najstnike. Ne glede na starost otrok pa bi staršem priporočila v branje knjigo iz iste zbirke založbe Učila, in sicer V kletki ljubezni. Govori o posledicah, ki jih na otrocih pusti pretirana starševska ljubezen. Zelo poučno!

Čisto odštekan krimič, kjer morilca išče amaterski detektiv s tourettovim sindromom: Motherless Brooklyn.
Obstaja tudi hrvaški prevod z naslovom Brooklyn bez majke.

Janet Fitch: White Oleander. Po 70 straneh nadvse obetavno! Dodaten užitek ponuja dejstvo, da spet lahko berem zleknjena na trebuhu! :)))

Annette Pehnt: Ich muss los – še kar v redu.

Sem v prvi četrtini knjige Visoki tujec (Ž.Kozinc). Vsebina me je še kar pritegnila. Potem me čaka še knjiga Povej mi, Silvija (R.Berni), ki jo ta hip bere sestra in ji je všeč.

uh, tega olajšanja se pa prav dobro spomnim 🙂 Kako pa kaj z mirom?

Matildin zadnji valček me je navdušil ,kakšen nepričakovan konec,se splača prebrat
lp geri

Ravnokar sem prebrala knjigo Bizonji vojščak, avtorja se ne spomnim ( se mi zdi, da je Kanadčan). Je luštna knjiga o medosebnih odnosih, preprosti stil pisanja ampak se mi ne zdi ”pofl”, skratka se splača prebrati. Kaj pa vaša mnenja?

v zadnjih nekaj vikendov sem prebrala:

Ljubezen v času kolere (navdušena)
Plavi križ (Klavora) – knjiga o Soški fronti – zelo berljivo in pretresljivo. Zelo priporočam
Klic gora (Mihelič) – ena boljših knjig, ki sem jih prebrala – toplo in navdušujoče

New Report

Close