Kaj beremo trenutno?
Ime rože (Umberto Eco). Ponovno… in ugotavljam, da sem pozabila popolnoma vse in je skoraj tako, kot bi brala novo knjigo :))).
Meni je knjiga všeč, čeprav je na trenutke precej dolgovezna. Ampak srednji vek in življenje v samostanu se mi zdita zelo zanimiva, poleg tega je knjiga neke vrste kriminalka, tako da me “filozofiranje” sploh ne moti.
Morda kdo ve, kdaj izide Ecova knjiga Foucaltovo nihalo? Kolikor vem je že prevedena, a v prodaji je še nisem videla.
Danilo Kiš: Enciklopedija mrtvih. Zgodbe mislim da srbskega pisatlja židovskega porekla so sicer nekoliko temačno delo, ampak nedvoumno izjemne. Mi je kar malo nerodno priznati, da mi je knjižica v roke prišla slučajno in da avtorja prej nisem poznala …
Zgodbe se časovno raztezajo od časov okrog Kristusa do druge polovice 20. stoletja. So precej mistične, v slogu kakšnega starega pripovedovalca … Pravkar sem se spomnila podobnega avtorja Filipa Davida. Toliko na kratko.
Zaradi bližajočega se izpita zelo počasi prebiram Alamuta. Težko bi podala sodbo, ker sem komaj na 150 strani, ampak sama pripovedna tehnika ni bogve kako kakovostna, domišljijska nit je fantastična, je pa dejansko zelo velik inovativen odmik glede na dela, ustvarjana v istem obdobju. Za kaj več pa moram knjigo prebrati do konca seveda.
Haddonova knjiga je res dobra, sem jo brala v prevodu.
Prav občudovala sem fantovega očeta, kako lepo je ravnal z njim. Jaz sem bila že ob branju knjige včasih kar živčna in sem se morala opominjati, da je fant avtist in da stvari ne počne zanalašč tako kot jih.
5rica, tule je link do Čarovnika:
A je po tej knjigi bila posneta nadaljevanka, ki je bila par tednov nazaj na Hallmarku? Mislim, da je bil ravno tak naslov, žal je pa nisem uspela kaj dosti gledat zaradi pomanjkanja časa. No pa saj bo gotovo kmalu ponovitev, saj vse ponavljajo po desetkrat :))
sitničarnica kod sretne ruke od gorana petrovića. po dolgem času spet berem knjigo od besede do besede, ker je v cirilici, te pa ne morem brati diagonalno. zdaj sem nekako na sredini, govori pa o branju – o branju take vrste ki te dobesedno prestavi v svet, v katerem se zgodba dogaja. najbolj so mi pa všeč uvodi v poglavja. obstaja tudi prevod v slovenščino.
Maruša,
če ti hrvaščina kolikor toliko gre, si lahko nekaj o knjigi prebereš na:
http://www.bhdani.com/default.asp?kat=txt&broj_id=366&tekst_rb=14
Pa veliko užitkov ob branju,
Zdenka
V slovenščini tudi:
http://cobiss3.izum.si/scripts/cobiss?ukaz=DISP&id=1606069389611571&rec=12&sid=1
Začela brati roman Brez obraza ganske pisateljice Amme Darko. Zelo tekoče, sicer pa itak planem na vse, kar diši po Afriki.
Poskusila Brother of the More Famous Jack južnoafriško-britanske pisateljice Barbare Trapido. Lani mi je bil nadvse všeč njen roman Frankie and Stankie, tale pa mi ni potegnil. Nekam pretenciozno, kaj pa vem.
Aja, Donninega ‘Little Frienda’ sem sama z zanimanjem prebrala. Je pa Secret History kljub temu boljša, ja.