Kaj beremo novembra
Stephen King: Apt pupil
Ena manj prijetnih (a vseeno nekako morbidno privlačnih) novel. Podobno kot Survivor type. Ves čas se ti malo (ali pa precej) gnusi, vseeno pa te zanima, kako se bo končalo.
K.
P. s. Gledala pred 10 leti film (Priden učenec je menda naslov v slovenščini), a je le bleda senca novele.
Ocene knjig so vse redkejše, vse krajše, predvsem pa navadno sploh ne gre za prave ocene, ampak prepisana PR-besedila in/ali besedila z zavihkov knjig. Ocen so največkrat deležne le knjige pomembnih avtorjev in tiste, ki so najbolj razvpite.
“Prave” ocene objavljajo le še književne revije, mislim pa, da v njih ni ocen knjig za otroke.
To je deloma posledica tega, da zdaj izhaja veliko več knjig kot nekoč, po drugi strani pa so številni časopisi in revije sploh prenehali objavljati ocene ali pa so takšne, kot sem jih omenila zgoraj, ki pa si itak ne zaslužijo imena ocena.
V zadnjih izdihljajih novembra prebrala izbor novel Gaa Xingjiana Palica za mojega starega očeta. Ja, malo krpam luknje pri Nobelovcih zadnjih let. Knjižica je čisto prijetno branje, a se mi – z izjemo naslovne zgodbe – ne bo kaj preveč vtisnila v spomin. Nobelovo si je očitno prislužil z drugimi deli.