Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Kadrovniki

Kadrovniki

Enega delavca bi iz 8 urnega delavnika prijavila na 4 urni. Kaj moram narediti v zvezi z obrazcem M-1 oz M-2?

Prosim vas za pomoč!

M3 bo pravi. Pod spremembo vpišeš skrajšan delovni čas….Seveda mora imeti delavec tudi pogodbo za 4 ure dnevno.

Mi smo zadnjič tako naredili z M3 obrazcem pa so nam ga na ZZZS zavrnili, čes, da je potrebno dati odjavo za 8 urni delavnik in novo prijavo za 4 urni delavnik.

Ja? Mi imamo 2 prijavljeni za 6 ur, pa smo tako naredili. Sicer že pred več kot letom. No, potem pa odjava in prijava 🙂

Jaz sem ravnokar klicala na Zavod in so mi rekli tako kot praviš ti ajde. Ampak zdaj pa ne vem, ali pod reg. št. prijave potrebe po delavcu vpišem tisto staro, ali moram dati na novo prijavo potrebe po delavcu? ker če je slednje je pa vse skupaj bosa no…

Yrsa, veliko enostavneje bi bilo po tvojem.

Odjava na M1 kot so že rekle zgoraj, nato nova prijava M1 za 4 ure – potrebo po delavcu – številko pustiš kar staro.

Hvala vam za pomoč. Še nekaj bi vas vprašala.

Kaj pa delavčeva pogodba o zaposlitvi, ki je bila sklenjena za nedoločen čas za polni delovni čas?? To je tudi potrebno spremeniti ali se lahko napiše samo aneks? Ali je še kaj potrebno urediti v zvezi s tem?

Je zelo odvisno, zakaj je skrajšan DČ. Sicer pa nova pogodba ja.

Ali se lahko napiše nova pogodba o zaposlitvi za polovični delovni čas zaradi nepredvideno zmanjšanega obsega dela. A je to zakonsko v redu yrsa?

Napišeš lahko, vprašanje pa je ali bo delavec podpisal. S kakšnim razlogom pa boste odpovedali staro pogodbo za nedoločen čas?

Odpoved pogodbe o zaposlitvi (iz poslovnih razlogov) s ponudbo nove pogodbe. Je v ZDR točno napisan postopek, tam nekje okrog 90. člena, se mi zdi.

Hvala, yayaya.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close