Najdi forum

Kabelski modem Thomson!

Pozdrav!

Zanima me naslednje: na kakšen način je pravzaprav “boljše” priklopiti kabelski modem Thomson (npr. iz kabelskega omrežja KKS Online v MB); preko USB vrat ali preko mrežne kartice (LAN kabel)? Se pozna morda razlika v hitrosti prenosa?

Samo še podatki: Win XP Pro, Athlon 2200+, DL 1Mbit/s UL 256kbit/s.

Hvala za odgovore,

LP, Bojč.

Če je USB ver. 2 potem menim, da je bolje preko usb-ja, če pa ni je
pa verjetno bolje preko LAN kartice, sicer pa sam poizkusi, pa potem
lahko tukaj gor napišeš, da bodo še ostali vedeli.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Testirati se je včasih dalo na , vprašanje pa je, če dela s kabelskim, ali pa samo ADSL. Prosim sporoči.

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Imel sem USB in je delal probleme ,zdaj imam mrežno in je OK.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Takole…

Zadeva dela za občutek hitreje, res pa je, da so Winsi na novo naloženi.
USB je V1.1, verjetno bi na V2.0 bila razlika, vendar mislim, da modem nima V2.0 vmesnika. Tudi instalacija modema ni potrebna, le instalacija mrežne kartice. Očitno odpade pretvorba USB -> mrežni protokol (ki je očitno čisto softverske narave).

Torej za vse… raje priklop preko UTP-ja.

LP, Bojč.

P.S.: meni nikoli ni delalo problemov na USB.

Odvisno od plat in kaj imaš na ostalih USB vhodih.Sam sem imel miško in je štekalo.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

USB je fleksibilnejši, ker je potem vse na modemu oz po domače lahko ga priključiš na katerokoli mašino. Ker pa imajo ljudje slabo porihtane mašine, je pa mnogo manj težav z mrežno kartico. Torej je slednja v večini primerov boljša izbira.

Bojč napisal:

> Takole…
>
> Zadeva dela za občutek hitreje, res pa je, da so Winsi na novo
> naloženi.
Ja, osebni občutki. Verjetno zaradi defragmentiranega diskovja.

> USB je V1.1, verjetno bi na V2.0 bila razlika,

Ne bi bila. USB 1.1 je tistih 12Mbps, od katerih bi jih ti pokuril 1Mbps. Torej ti vsak USB zadošča.

> P.S.: meni nikoli ni delalo problemov na USB.
Veliko ljudi s starejšimi mašinami in/ali Winsi ima ogromno težav s tem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close