KABELSKI INTERNET
POZDRAVLJENI !
Imam priklop na internet preko kabelske. Ponudnik storitev je Softnet. Zdaj imam modem ARRIS povezan s PC preko mrežne kartice in zadeva deluje.
Glede na to, da je zraven modema priložen tudi kabel za priklop na USB port PC-ja me zanima, ali bi šlo povezat modem preko USB kabla na PC in če kdo ve, kaj vse moram vpisat, da bi zadeva preko USB delovala.
Ali ima mogoče kdo tak modem povezan preko USB na PC, ( namreč imam en starejši PC, ki nima mrežne kartice, pa bi ga povezal preko USB porta ).
LP,…
Jaz še nisem probal preko USBja, videl pa sem že enega Thomsona, ki je delal. Drugače pa bi bilo treba samo instalirati gonilnike, odklopiti mrežno povezavo in priklopiti preko USBja, ugasniti modem(kar potegni iz elektrike) in vklopiti nazaj. No, vsaj Thomsone je treba. Drugi možnosti pa sta: nakup in vgradnja PCI ethernet kartice, če računalo še ima prosto eno PCI režo, druga pa nakup USB ethernet adapterja (včasih so se dobili, kako pa je s tem danes, pa ne vem). V obeh primerih bi potem računalo priklopil na mrežni port.
Se pa strinjam s predhodnikom, da je mreža zaneslivejša.
Forum je zaprt za komentiranje.