Najdi forum

Kabel med računalnikoma

Ojla!
Kakšen kabel rabim, če hočem priključiti prenosnik na namizni računalnik?

Če imaš le 2 računala in nimaš switcha ali routerja, potem kupi cross mrežni kabel, drugače kupi 2 navadna mrežna kabla.

Kabel sem kupil. Kaj pa naj naredim dalje? Nekaj sem poskušal z omrežnimi povezavami, pa ni nič šlo. Kaj moram narediti?

Imeti morata isti workgroup in pa nastavljene IP adresse…

Kateri OS imaš?

Lep pozdrav

Če imaš wp-je na obeh:

Označi si eno mapo na enem od računalov in jo sharaj (share this folder). Na drugem pa ustvari povezavo.

Potek:
My network places/add a network place/next/choose another network location – next/potem pa napišeš “\\ime tvojega računalnika\ime sharenega folderja” …..next. In to je to.

Pol se pa samo prijaviš z imenom računalnika in geslom če ga imaš in uala! Ta folder je sharan in lahko notr mešeč vse kar hočeš.

ups, ne wp-je ampak xp-je!

Nehi nagajat škratek! 🙂

ja man xp pro na obeh

“My network places/add a network place”

Tega ne najdem, kje moram iskati?

My network places, ga nimaš??

hmmm…ok, al ga najdeš v:

– windows explorerju, kjer je tako postavljen, kot so my computer, my documents, recikle bin, itn.

– control panel

– drugače se pa pomakni z miško na desktop, desni klik, propreties, zavihek desktop, costumize desktop, pa si ga namalaš gor.

My network places imam, ampak potem ne najdem Add a network place!

Ja kako nimaš, ponavadi je, če imaš okno razdeljeno na levi strani na vrhu, drugače je pa samo na vrhu…običajno.

\\ime tvojega računalnika\ime sharenega folder
Ime računalnika mora biti tisto ime, na katerem postavljaš povezavo?
Ime folderja pa ime sherane datoteke na drugem računalniku?
Jaz namreč ne vidim drug računalnik ko dam Prebrskaj!

kabel utp ali cross fire
za nastavitev pa daj na oba racunalnika windows xp pa nebos imel problemov.razen če imas v enem racunalniku 2 mrezne pol je mal zakomplicirani.na diskih si nastav uporabo shared to je tko da je roka pod diskom ikone,pa mora delat!

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close