Najdi forum

kabel gol kabel dol

Sosed ima adsl pa bi se rada prek kabla povezala da bi prišel cenejši internet…Problem je ker je on na drugi strani ceste pa bi mogli potegnit kabel 4 metre nad cesto. Vprašanja če je to dovoljeno oz. na koga se lahko obrnem in vprašam….?

Lahko probas potegnit kabel spodaj po odtokih samo moras za to zaprositi MOL.Za to odgovarja zupanja Ljubljane seveda ce si iz Ljubljane.Nad cesto ti ne bodo dovolili.CAO

Kaj pa wireless?

Če je cesta vaša last lahko potegneš kabel, drugače delaš na lastno pest.

LP

Zadevo lahko rešita z brezžično povezavo, ustrezen routerček pri sosedu in brezžična mrežna kartica na tvoji strani – pa bosta veselo oba surfala. Pred nakupom se malce pozanimajta v različnih trgovinah, saj so cene ponekod kar previsoke.

kakšna cena bi bila najbolj ugodna oz. kje se vrtijo cene…?

aja še to me zanima…mora imet sosed stalno prižgan pc ko bi se hotel jaz povezat na internet?

Izvedi povezavo z brezžičnim routerjem.Komplet zadeva bo stala okoli 20.000 SIT, pa še strojni požarni zid bosta dobila zraven.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Hm, ne vem, če ne bo kakega jurja več ( brezžični ruter, nekaj kabla za povezavo do prvega računala, in brezžična pci katrica za v drugo računalo – če bo dovolj močna, da bo potegnila skozi zidovje), ampak bo pa pol stvar lepo delovala. Ruter je tisti “mali računalnik”, ki je povezan na adsl – vidva bosta pa takoj padla na net, ko bosta pržgala računalo, neodvisno eden od drugega

Tudi jaz svetujem wireless. Zato, da bo povezava stabilna vam toplo priporocam nabavo dveh routerjev z podporo WDS za vsako stran en. Med routerjema naj bo cimmanj ovir. Nekje dve steni je se OK, tri stene je ze slabo… da bo slo cez vec pa lahko pozabis. Najbolje je, da je vidna linija. Recimo na oknih – lahko tudi na notranji strani. Celoten strosek dveh routerjev (plus morebitni daljsi UTP kabli) je sicer vsaj 30 jurjev. Jaz osebno imam resitev z asusovo opremo (Prodajajo v JAE in in-put), vendar sem postavil enako resitev ze tudi z edimax opremo, ki se jo da dobit ceneje v mlacomu. Ce te zanima vec informacij o temu kako vzpostavit taksno brezzicno povezavo ti toplo priporocam forum na http://www.wlan-sat.com

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close